Αντίπαλος η υπολογίσιμη Ξάνθη. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει Κατσουράνη, Λέτο, Μπουμσόνγκ, Κουίνσι στην ενδεκάδα. Προσωπικότητα και ταλέντο δηλαδή. Στον πάγκο είναι ο έμπειρος Καραγκούνης και ο απρόβλεπτος-επειδή μία ενέργειά του μπορεί να κρίνει ένα ματς- Χριστοδουλόπουλος. Οι «πράσινοι» έστω και δύσκολα νίκησαν σημειώνοντας τρία γκολ από το 78' κι έπειτα.

Αντίπαλος ο Εργοτέλης. Εκτός ξανά Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, στην Αθήνα ο τιμωρημένος Ζέκα, στον πάγκο ο Καραγκούνης, επηρεασμένος από ίωση ο Κατσουράνης που βγήκε στο 45'. Στις απουσίες που σποραδικά έχει ο Παναθηναϊκός, ας σημειώσουμε ότι ο Λάζαρος ξεκίνησε να παίζει στα τέλη Γενάρη και ο Νίνης ακόμα... δεν ξεκίνησε (έπαιξε δέκα λεπτά στην πρεμιέρα με Κέρκυρα εκτός).

Σ' αυτά τα δύο δύσκολα ματς (ακόμα και χωρίς Λεάλ, Μπούντιμιρ, ο Εργοτέλης δεν είναι εύκολος αν δεν τρέξεις και δεν ιδρώσεις, όπως αποδείχθηκε στο α' 45λεπτο) το «τριφύλλι» νίκησε. Κι όταν μία ομάδα παίρνει τα ματς με σημαντικές απουσίες που επηρεάζουν το προφίλ της, σαφώς και γίνεται ατσάλινη. Αποκτάει αυτοπεποίθηση. Ακόμα περισσότερο αν τα γκολ έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να αγχώνονται οι οπαδοί. Οι παίκτες πάντως δεν δείχνουν να αγχώνονται. Γιατί από τα 43 γκολ, τα 27 τα έχουν στο β' 45λεπτο.

Ολα αυτά συντηρούν τα δύο δόγματα του φετινού Παναθηναϊκού. Το πρώτο λέει: «Πάνω απ' όλα η ομάδα. Κανείς δεν ξεχωρίζει». Αυτό αποδεικνύει ότι η ομάδα δεν λυγίζει εύκολα από τις απουσίες. Το δεύτερο λέει: «Το μηδέν πίσω κι ένα γκολ που θα πάει, θα το βάλουμε». Κάπως έτσι πήγαινε και στη Λιβαδειά, αλλά εκεί το σενάριο στράβωσε. Ηταν άλλωστε το μόνο ματς που δεν σκόραραν οι «πράσινοι» στα 22 που έχουν δώσει. Με τον Παναιτωλικό ο Παναθηναϊκός δέχθηκε γκολ πρώτος και απλώς ισοφάρισε. Διαφορετικά έδειχνε ότι και αυτό μπορεί να το πάρει και ας έπαιζε και τότε χωρίς Λέτο, Κουίνσι και μετά από την 15ήμερη διακοπή των εορτών.


Και πάμε λοιπόν στην τετράδα φωτιά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΟΦΗ. Ο Παναθηναϊκός έχει οκτώ ματς ακόμα, τα πέντε στην έδρα του. Από τα τρία που έχει μακριά από το ΟΑΚΑ τα δύο είναι στην τετράδα που αναφέραμε (ΑΕΚ, ΟΦΗ). Απλά μαθηματικά. Το «τριφύλλι» έφτασε στο Παγκρήτιο τις 17 νίκες. ΚΑΝΕΙ 21 ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Ασφαλώς δεν θα βρει τον ΠΑΟΚ καταπονημένο από τη ρεβάνς με την Ουντινέζε μετά την αναβολή. Θα έχει επίσης την ΑΕΚ εκτός έδρας που ναι μεν παραπαίει, αλλά παραμένει δύσκολο ματς. Κι ακολουθεί ο Ολυμπιακός και ο ΟΦΗ του Αναστόπουλου. Με τέσσερις νίκες ποιος αμφιβάλλει ότι το «τριφύλλι» θα πάρει τον τίτλο.

Θα έχει μετά στα τέσσερα ματς που θα απομένουν, τρία στο ΟΑΚΑ και την δυνατή Τρίπολη εκτός. Εάν μετά τον ΟΦΗ είναι πρώτος μόνο με αυτοκτονία το χάνει. Αν δεν κάνει καρέ ο Παναθηναϊκός στην «πολεμική τετράδα» που ακολουθεί, τότε χρειάζονται κομπιουτεράκια. Με τα τωρινά δεδομένα τρεις νίκες πάντως είναι επιβεβλημένες. Αν η μία είναι επί του ΟΣΦΠ, φυσικά θα είναι το ιδανικό. Διότι και μία ισοπαλία να φέρει με ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ νωρίτερα, πάλι πρώτος θα είναι και θα κρατάει την τύχη στα χέρια του πριν πάει στην μάχη της Κρήτης με τον ΟΦΗ.

Τι είναι αυτό που σκορπάει επίσης χαμόγελα πριν την τετράδα; Οτι γυρίζουν οι τραυματίες στον «πόλεμο». Λέτο, Μπουμσόνγκ, Κουίνσι θα είναι πανέτοιμοι. Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε για τα καλά. Εξέτισε ο Ζέκα. Ο Νίνης... έρχεται, ο Καντέ επέστρεψε. Μέχρι και ο Ρούντολφ (που τον θυμήθηκα, ε;) γυρίζει. Εδώ σκόραρε ο Σιμάο στο πρωτάθλημα μετά από 109 ματς. Λέτε και ο Ούγγρος να πετύχει κάνα γκολ τίτλου; Μόνο οι ατυχίες και οι κάρτες (όπως στο Παγκρήτιο που συμπλήρωσαν οι Σιμάο, Βιτόλο), μπορούν πλέον να στερήσουν λύσεις από τον Φερέιρα. Είπαμε ένα μαγικό τεσσάρι ψάχνει ο Παναθηναϊκός. Το τραβάει και στέλνει τους άλλους να καούν...

Πηγή: sday.gr