Facebook Pixel Τα τρελά, τα απίθανα και τα λογικά...
Μπάσκετ
| 2012-02-22 11:37:00

Τα τρελά, τα απίθανα και τα λογικά...

Τα τρελά, τα απίθανα και τα λογικά...

Οι αριθμοί βγάζουν ό,τι σενάριο μπορείτε να φανταστείτε. Αλλωστε στα μαθηματικά υπάρχει ο νόμος των πιθανοτήτων που σε βοηθά να βγάζεις τα συμπεράσματά σου. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Σε ό,τι αφορά τον όμιλο του Ολυμπιακού και την πρόκριση στα πλέι οφ, υπάρχουν αρκετά σενάρια. Αλλα είναι «θεότρελα» και κάποια άλλα περισσότερο λογικά. Αποφασίσαμε να σας τα παρουσιάσουμε όλα ακριβώς επειδή και τα... θεότρελα έχουν την πλάκα τους. Για κοιτάξτε για παράδειγμα μια περίπτωση κατά την οποία ο Ολυμπιακός βγαίνει πρώτος και η Εφές περνάει ως 2η αφήνοντας εκτός πλέι οφ την... ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Το πιο... τρελό σενάριο έχει να κάνει με την πιθανότητα τετραπλής ισοβαθμίας (!) την τελευταία αγωνιστική. Πώς θα συμβεί αυτό; Αν απόψε νικήσουν ο Ολυμπιακός στη Μόσχα και η Εφές τη Γαλατάσαραϊ και τελευταία αγωνιστική νικήσει η Εφές την ΤΣΣΚΑ και η Γαλατά τον Ολυμπιακό!

Τότε θα έχουν ισοβαθμήσει και οι τέσσερις στην κορυφή και θα παίξουν ρόλο οι διαφορές πόντων, καθώς οι βαθμοί θα είναι ίδιοι (από 9 έκαστος) στα μεταξύ τους ματς. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται στο +47, ο Ολυμπιακός στο +11, η Γαλατάσαραϊ στο -16 και η Εφές (ακόμα πιο δύσκολα) στο -42 στα μεταξύ τους ματς.

Πάμε στα επόμενα: Αν η ΤΣΣΚΑ νικήσει τον Ολυμπιακό, τότε βρίσκεται 100% στα πλέι οφ και ως πρώτη στη βαθμολογία. Αν η Γαλατά νικήσει την Εφές, τότε θα παίξει με τον Ολυμπιακό την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ.

Στην ίδια περίπτωση, αν η Εφές νικήσει τη Γαλατά, τότε ο Ολυμπιακός προκρίνεται με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Γαλατάσαραϊ χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι θα κάνει η Εφές με την ΤΣΣΚΑ (την «έχει» με δύο νίκες σε περίπτωση ισοβαθμίας). Αν ηττηθεί, τότε προκρίνεται η Γαλατάσαραϊ.

Θέλετε και το... τρομερό σενάριο όπου ο Ολυμπιακός βγαίνει πρώτος, ενώ η ΤΣΣΚΑ αποκλείεται; Αυτό θα συμβεί αν οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και τη Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ και οι Μοσχοβίτες ηττηθούν και την επόμενη εβδομάδα με διαφορά 29 πόντων (!) από την Εφές στην Πόλη. Τότε θα είναι πρώτος ο Ολυμπιακός και δεύτερη η Εφές!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags