Facebook Pixel Αυτός είναι ο καλύτερος! (ΦΩΤΟ+BINTEO)
Άλλα Σπορ
| 2011-02-08 10:55:00

Αυτός είναι ο καλύτερος! (ΦΩΤΟ+BINTEO)

Αυτός είναι ο καλύτερος! (ΦΩΤΟ+BINTEO)

Ο Ράφαελ Ναδάλ έκανε ντρίμπλα στους Μέσι και Ινιέστα, κάρφωσε... in the face τον Κόμπε Μπράιαντ, έδωσε ένα αριστερό uppercut στον Μάνι Πασκουάγιο και προσπέρασε στα κόκκινα τον Σεμπάστιαν Φέτελ, κατακτώντας τον τίτλο του καλύτερου αθλητή για το 2010.

Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο Emirates Palace Hotel του Άμπου Ντάμπι το απόγευμα της Δευτέρας (07/02), απονεμήθηκαν τα πιο αναγνωρισμένα και διάσημα βραβεία αθλητισμού από την Laureus Academy.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το... τένις με τον Ράφαελ Ναδάλ να έχει την τιμητική του, κατακτώντας το σημαντικότερο βραβείο, αυτό του καλύτερου αθλητή της σεζόν 2010, παίρνοντας το χρυσό αγαλματίδιο.

Αυτό ήταν το δεύτερο αγαλματίδιο Laureus για τον τενίστα φαινόμενο από τη Μαγιόρκα μετά από αυτό που είχε κερδίσει το 2006, Laureus Breakthrough Award (η αποκάλυψη της χρονιάς).

Ο Ράφα ήταν και το μεγάλο φαβορί, παρόλο που οι αντίπαλοί του μόνο δέος προκαλούν στο άκουσμα του ονόματός τους. Όμως, πραγματικά, η αγωνιστική χρονιά 2010 ανήκε στον νέο Αυτοκράτορα των κορτς.

Ο Ναδάλ παρότι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο το 2010, εγκαταλείπoντας στον προημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν κόντρα στον Μάρει με πρόβλημα και πάλι στα ταλαιπωρημένα του γόνατα, στη συνέχεια έκανε επίδειξη των τεράστιων σωματικών και ψυχικών του αποθεμάτων.

Πανηγύρισε 7 τίτλους, οι τρεις εκ των οποίων Γκραν Σλαμς (Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον, US Open) και άλλα τρία συνεχόμενα Masters (Μόντε Κάρλο, Ρώμη, Μαδρίτη), τερματίζοντας με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ήταν το 5ο Γαλλικό Όπεν, το δεύτερο Γουίμπλεντον και το παρθενικό US Open για τον 24χρονο Ισπανό σε μια από τις πιο επιβλητικές χρονιές στην ιστορία της ATP.

H Iσπανία είχε διπλό λόγο για να γιορτάσει καθώς εκτός του Ναδάλ, πήρε και το βραβείο Laureus World Team of the Year, όπως αναμενόταν άλλωστε, μετά την κατάκτηση του πρώτου παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το περασμένο Καλοκαίρι.

Οι άλλες τενιστικές υποψηφιότητες των Κιμ Κλάιστερς, Σερίνα Γουίλιαμς και Ζιστίν Ενάν, δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενες φορές (!) το βραβείο Laureus World Sportsman of the Year, από το 2005 έως το 2008 και είναι ο μοναδικός που το έχει καταφέρει στην 11ετη ιστορία του σπουδαίου αθλητικού θεσμού (από το 2000).

Από δύο Laureus έχουν οι Τάιγκερ Γουντς (2000, 2001), Μίκαελ Σουμάχερ (2002, 2004) και Γιουσέιν Μπολτ (2009, 2010). Το 2005 το βραβείο καλύτερης ομάδας το κέρδισε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας για τον άθλο της Πορτογαλίας το 2004.

Aναλυτικά οι νικητές των βραβείων Laureus για το 2010:

Laureus World Sportsman of the Year: Rafael Nadal (Tennis)
Laureus World Sportswoman of the Year: Lindsey Vonn (Ski)
Laureus World Team of the Year: Spain World Cup Team (Football)
Laureus World Breakthrough of the Year: Martin Kaymer (Golf)
Laureus World Comeback of the Year: Valentino Rossi (Moto GP)
Laureus World Sportsperson of the Year with a Disability: Verena Bentele (Ski)

Πηγή: tennis24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags