Facebook Pixel Συμπαθητικός ο διάδοχος του Κοστάντσο
| 2012-02-24 16:05:00

Συμπαθητικός ο διάδοχος του Κοστάντσο

Συμπαθητικός ο διάδοχος του Κοστάντσο

Στο "Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ" φίλαθλοι της Βασιλείας έκλαιγαν όταν αποχαιρετούσαν τον Φράνκο Κοστάντσο τον προηγούμενο Μάιο.

Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης...

Πανηγύριζαν μεν την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελβετίας, αλλά δεν μπορούσαν να αντέξουν την αποχώρηση του Αργεντινού τερματοφύλακα. Εννέα μήνες μετά η «εγκυμοσύνη» τελείωσε.

Τα δάκρυα στέρεψαν, ουδείς ασχολείται με το παρελθόν και άπαντες θεωρούν πως το παρόν, όπως εκφράζεται με τον Γιαν Ζόμερ, έχει μεγάλο μέλλον.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας έβγαλε την προηγούμενη σεζόν δανεικός στην Γκρασχόπερ επειδή ο Κοστάντσο ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Ο Τόρστεν Φινκ, προπονητής της Βασιλείας ως τον περασμένο Οκτώβριο, δεν είχε ενδοιασμούς στην αρχή της τρέχουσας. Ο Ζόμερ θα διαδεχόταν τον Κοστάντσο. Αποτέλεσμα; Η λέξη αναντικατάστατος φαντάζει πλέον χιουμοριστική στις αναφορές για τη συνύπαρξη της Βασιλείας με τον πρώην βασικό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Με τον νέο «φύλακα άγγελο» οι Ελβετοί απέκλεισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχουν προκαλέσει νευρικό κλονισμό στην Μπάγερν Μονάχου. «Τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης, έξυπνος, με υπομονή» είπε ο Οτμαρ Χίτσφελντ, προπονητής της εθνικής Ελβετίας, προαναγγέλοντας την κλήση (παρθενική) του Γιαν Ζόμερ για το φιλικό παιχνίδι με την Αργεντινή. Δίκαιη κλήση.

Τα ελβετικά ΜΜΕ μπορεί να αποθέωναν χθες στα πρωτοσέλιδα τον «Βαλεντίνο» τους, τον Βάλεντιν Στόκερ, που μετά το γκολ στο 90' με τη Γιανγκ Μπόις πριν από μία εβδομάδα, ήρθε ξανά απ' τον πάγκο και σκόραρε για το 1-0 επί του γερμανικού συλλόγου, αλλά οι δημοσιογράφοι είχαν άλλη άποψη.

Κορυφαίο της αναμέτρησης ψήφισαν τον τερματοφύλακα της πρωταθλήτριας Ελβετίας που σε τρεις εβδομάδες θα δώσει το πρώτο μεγάλο, από πλευράς πίεσης, παιχνίδι της καριέρας του. Στο Μόναχο θα μάθουμε αν είναι έτοιμος να διαχειρίζεται και τις καταστάσεις υψηλών απαιτήσεων.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags