Facebook Pixel "Δεν είναι θαλασσοδάνειο"
| 2012-02-29 15:00:00

"Δεν είναι θαλασσοδάνειο"

"Δεν είναι θαλασσοδάνειο"

Ο Απόστολος Οικονομίδης δήλωσε πως το δάνειο του ΠΑΟΚ πληρώνεται κανονικά από την Εθνική Τράπεζα.

Ο Αποστολίδης ήταν τότε πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής και υπογράμμισε ότι με βάση τα όσα ξέρει ο ίδιος, το δάνειο που είχε πάρει ο ΠΑΟΚ αποπληρώνεται κανονικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Aθλητικό Metropolis" ο Απόστολος Οικονομίδης:

"Έγινε κάτω από δική μας πίεση, αλλά με έναν προγραμματισμό της ΠΑΕ, που τον καταθέσαμε σε όλους τους αρμόδιους, κάναμε ένα πλάνο και ζητήσαμε τη βοήθεια του κράτους για να μη διαλυθεί η ομάδα.

Με πολλούς κόπους και βάσανα, με δική μου παράσταση για 15 μέρες σε όλα τα υπουργεία, πήραμε τα 2.200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, με το 80% να είναι εγγύηση από το κράτος και το 20% από την τράπεζα. Είχαμε εκχωρήσει για αυτόν το λόγο τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Εκχωρήσαμε 440.000 ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα. Μόλις είχε αναλάβει ο Ζαγοράκης εκείνο τον καιρό έγινε πολύς λόγος για το τι έγινε. Εγώ κινήθηκα τότε πάνω στη νομιμότητα, για να πάρουμε τα χρήματα και να τα επιστρέψουμε. Επειδή είχαν την εγγύηση του κράτους δεν σήμαινε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πλήρωνε.

Γνωρίζω ότι ακόμα πληρώνεται ακόμα το δάνειο αυτό και τη Δευτέρα θα είναι στη γενική συνέλευση των μετόχων για να ρωτήσω για το τι ακριβώς γίνεται. Οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι το δάνειο αυτό αποπληρώνεται. Τι υπόλοιπο υπάρχει δεν ξέρω.

Διάβασα ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο 400.000 ευρώ. Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων θα παρευρεθώ για να δω αυτά τα θέματα. Δεν είναι θαλασσοδάνειο. Πάρθηκε με πλήρη μονιμότητα, με οικονομικό πλάνο αποπληρωμής, απλά τότε, είχε υποχρέωση και το έκανε η Πολιτεία, γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι σε αυτήν την ομάδα, γιατί δεν ήλεγχε τίποτα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags