Facebook Pixel Τον τελικό με την Μακάμπι δεν τον θυμάμαι....
Μπάσκετ
| 2012-03-01 12:31:00

Τον τελικό με την Μακάμπι δεν τον θυμάμαι....

Τον τελικό με την Μακάμπι δεν τον θυμάμαι....

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και τη σειρά των αγώνων με την Μακάμπι.

Ο τίτλος δεν αποτυπώνει 100% την πραγματικότητα. Αλήθεια, όμως, είναι ότι πιο πολύ θυμάμαι από την περυσινή χρονιά τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα παρά τον τελικό με την Μακάμπι. Είναι κάτι, που εξηγείται από την στιγμή, που οι «πράσινοι» κατανίκησαν με μειονέκτημα έδρας και με εντυπωσιακές εμφανίσεις μία Μπαρτσελόνα, που οι περισσότεροι την θεωρούσαν ανίκητη. Και από την άλλη στον τελικό υπερίσχυσαν σχετικά εύκολα μίας Μακάμπι, η οποία ήταν καλή ομάδα, αλλά όχι ανυπέρβλητη.

Στον δρόμο για το έβδομο μπροστά του το «τριφύλλι» έχει και πάλι την Μακάμπι. Αυτή την φορά πριν από το φάιναλ-φορ και δη στο πλαίσιο των «8». Το πλεονέκτημα της έδρας το έχουν οι «πράσινοι», αλλά είναι καλό αυτό; Οι πράξεις θα δείξουν. Βλέπετε, δεν μπορούν να φύγουν από το νου οποιουδήποτε οι τραγικές εμφανίσεις στο ΟΑΚΑ με Αρμάνι και Ούνιξ. Όπως και η μέτρια -στον ίδιο χώρο- με Φενερμπαχτσέ Ούλκερ. Άλλωστε την πρόκριση οι πρωταθλητές Ευρώπης την πήραν με τα εκτός έδρας ματς, εκεί, όπου είχαν «3 στα 3».

Τα δεδομένα αλλάζουν βεβαίως και εκτιμάται ότι ο Παναθηναϊκός, τώρα, που σφίγγουν τα γάλατα, θα βελτιωθεί μέσα στο γήπεδο του. Πρέπει να το κάνει γιατί εκτός των άλλων δεν είναι πολύ εύκολο να κερδίσει κανείς στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι δεν είναι ΤΣΣΚΑ ή Μπαρτσελόνα, παραμένει, όμως, μία ομάδα, που δεν τα παρατάει. Και που στο γήπεδό της είναι δυσκολοκατάβλητη.

Σε σχέση με πέρυσι, η Μακάμπι έχει περισσότερες λύσεις στην περιφέρεια. Πέρυσι είχε τον Πάργκο και τον Έιντσον να δεσπόζουν, φέτος την δουλειά την κάνουν περισσότεροι παίκτες. Υπάρχει και Παπαλουκάς, και Οχαγιόν, και Ντέβιν Σμιθ, και Μάλετ και Σέιερ και κυρίως Λάνγκφορντ, ο παίκτης, που κάνει την διαφορά για την ομάδα του λαού. Σταθερή αξία παραμένουν οι Πνίνι και Μπερστάιν. Στο «3-4» ο Ελιγιάχου με τον Μπλου παραμένουν και αυτοί στο πόστο τους με το πρόβλημα για την Μακάμπι να είναι στους ψηλούς.

Ο Σχορτσανίτης με τον Χέντριξ κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, λείπει, όμως, η εναλλακτική λύση, ο Μάτσβαν, που υπήρχε πέρυσι. Η αλήθεια είναι πως ο κόουτς Μπλατ είχε μεριμνήσει για αυτό, αλλά ο Σον Τζέιμς τραυματίστηκε σοβαρά. Οριακό είναι αν θα προλάβει ο Αμερικάνος τα ματς της προημιτελικής φάσης. Αν τα προλάβει, ο Μπλατ θα μπορεί να νοιώθει πιο άνετα, αν όχι, ο πονοκέφαλος θα είναι μεγάλος.

Με ή χωρίς Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την πρόκριση. Θα λέγαμε ότι είναι και μεγάλο φαβορί, αν δεν έρχονταν στο νου μας τα εντός έδρας ματς με Μιλάνο και Ούνιξ. Τα δύσκολα θα έρθουν αργότερα. Όταν θα σταθεί μπροστά το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ. Μέχρι τότε, όμως, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Και άλλωστε δεν είναι σίγουρο ότι θα προκριθεί ο Παναθηναϊκός. Φαβορί είναι, αλλά με τίτλους και επικεφαλίδες τίποτα δεν κερδίζεται.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags