Facebook Pixel Επιτέλους, στάθηκε και μια φορά τυχερός
| 2012-03-04 16:38:00

Επιτέλους, στάθηκε και μια φορά τυχερός

Επιτέλους, στάθηκε και μια φορά τυχερός

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να "καθαρίσει" εύκολα στο α’ ημίχρονο τον …άφαντο Αρη, αλλά από τη στιγμή που δεν το έπραξε οι γηπεδούχοι την τιμώρησαν στην επανάληψη δείχνοντας το καλό (επί Μασάδο) πρόσωπό τους. Γράφει ο Παντελής Ζουμπούλης.

Ο Αρης καθυστέρησε ένα ολόκληρο 45άλεπτο να εμφανιστεί χθες στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπήρχε στο α’ ημίχρονο, δεν βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια. Εχει δίκιο ο Κωστένογλου να λέει ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς στο διάστημα αυτό, γιατί τόσο κακό Αρη είχαμε καιρό να δούμε. Επί Μασάδο ειδικά, ήταν μία αρνητική έκπληξη η εικόνα του α’ ημιχρόνου, βάσει των όσων μας είχε δείξει το τελευταίο διάστημα με τον Πορτογάλο στον πάγκο του.

Πάντως, νομίζουμε ότι και ο Πορτογάλος ήταν... ντεφορμέ χθες. Ηταν εξαρχής από πολύ δύσκολο έως απίθανο να λειτουργήσει ο ρόμβος με Παπαζαχαρία στη βάση και Παπαστεριανό, Καπετάνο στα άκρα. Δεν ήταν ορθολογικές οι επιλογές του. Δεν το διάβασε καλά το χθεσινό ματς ο Μασάδο και στάθηκε τυχερός που δεν το πλήρωσε. Γι’ αυτό στην επανάληψη άλλαξε πρόσωπα και διάταξη, με αποτέλεσμα να δούμε έναν άλλον Αρη. Ηταν κομβικές οι κινήσεις που έκανε και άλλαξαν τη ροή.

Ο Αρης βγήκε στο γήπεδο στο β’ μέρος και ισορρόπησε το ματς. Ο Φατί και κυρίως ο Ακόστα τον ανέβασαν πολύ μεσοεπιθετικά. Πήρε την πρωτοβουλία, είχε την κατοχή και προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει για να δημιουργήσει ρήγματα. Εγινε και πιο συμπαγής ανασταλτικά, περιόρισε τα ατομικά λάθη που ήταν επαναλαμβανόμενα στο α’ ημίχρονο και έφερε το ματς στα μέτρα του. Το γκολ ήρθε από ένα στημένο, αλλά και τα στημένα είναι μέρος του παιχνιδιού.

Ο Αρης είχε χθες όσο τύχη του έλειπε από το ξεκίνημα της σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι έχει 8 δοκάρια μέχρι τώρα! Πήρε μία νίκη που του δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει την προσπάθειά του. Παραμένει στο «κόλπο» των πλέι οφ, αλλά και σε θέση… κυνηγού, αφού ο Ατρόμητος πέρασε από τη Νέα Σμύρνη και διατήρησε το +4.

Η ομάδα του Περιστερίου αποδεικνύεται σκληρό καρύδι, κάτι που σημαίνει ότι οι Κίτρινοι έχουν μηδαμινά περιθώρια λάθους έως το τέλος. Σημασία έχει ότι χτίζουν καλή ψυχολογία με το αήττητο σερί των τελευταίων 7 αγωνιστικών με Μασάδο (4 νίκες 3 ισοπαλίες) και έχουν την ποιότητα για να πετύχουν τον στόχο τους…

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags