Facebook Pixel Το γήπεδο πάνω απ’ όλα!
Life
| 2012-03-07 00:42:00

Το γήπεδο πάνω απ’ όλα!

Το γήπεδο πάνω απ’ όλα!

Εμείς εδώ στον σκύλο δεν ξέρουμε αν τελικά ο Μελισσανίδης θα μπει ξανά στην ΑΕΚ, όπως αναφέρουν τα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ. Θα πούμε, όμως, ότι η προσέγγιση για νέο γήπεδο, ως πρώτη προϋπόθεση να πάρει πάνω της η Ένωση, είναι η πλέον σωστή.

Ανεξάρτητα αν είπε αυτή την κουβέντα για την Φιλαδέλφεια ο Μελισσανίδης, είτε κάποιος άλλος νυν ή πρώην παράγοντας.

Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να ορθοποδήσει αν δεν έχει σπίτι. Το γήπεδο δεν είναι μόνο έδρα που φέρνει τίτλους. Είναι και χρήμα από τις εμπορικές δραστηριότητες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγάλη κατηφόρα της ΑΕΚ ξεκίνησε από τότε που γκρεμίστηκε το γήπεδο από τον απίθανο Γρανίτσα. Εκεί άρχισε να μένει πίσω η Ένωση, εκεί άρχισε να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστική, εκεί άρχισε να μην έχει λεφτά και να κινδυνεύει συνέχεια με τιμωρίες.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ανάλογο είναι το πρόβλημα και του Παναθηναϊκού. Και θα πούμε, βέβαια, και το εξής αρκετά τετριμμένο. Ότι αν το κράτος βοηθήσει τις δυο ομάδες της Αθήνας να φτιάξουν νέα γήπεδα, τότε τι θα το κάνει το ΟΑΚΑ; Θα το αφήσει να αραχνιάζει και να είναι οικονομικά ασύμφορο;

Ο Μελισσανίδης, λοιπόν, έθεσε το όλο ζήτημα στην σωστή διάσταση. Και όπως είπαμε δεν έχει τόση σημασία αν θα μπερδευτεί ή όχι με τα κοινά της ΑΕΚ. Το θέμα είναι ότι σαν έμπειρος παράγοντας, αλλά και δυνατός επιχειρηματίας βλέπει κάποια πράγματα.

Στην Ένωση δεν πρέπει να απασχολεί μόνο πώς θα μπούνε κάποια χρήματα για να βγει η σεζόν, αλλά κυρίως αυτά τα λεφτά να μην μπαίνουν σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Αν, λοιπόν, κτιστεί γήπεδο, τότε σαν οικονομικό μέγεθος η ΑΕΚ θα ψηλώσει, αφού θα έχει πλέον σπίτι και δικά της έσοδα. Σε βάθος χρόνου αυτό είναι το πιο σημαντικό, ανεξαρτήτως τι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα για να βγει από την δύσκολη η Ένωση, που έχει μπει στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ.

Φυσικά, το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια δεν είναι εύκολο σε τέτοιες εποχές οικονομικής κρίσης. Αν, όμως, μπει σαν Νο1 προτεραιότητα απ' όλους και ειδικά μετά τα τελευταία ενθαρρυντικά νέα από την βουλή, τότε μπορεί να βγει από το τέλμα το όλο ζήτημα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags