Facebook Pixel Τώρα τα «διπλά» δεν τα πανηγυρίζει καν!!!
Ποδόσφαιρο
| 2012-03-09 01:13:00

Τώρα τα «διπλά» δεν τα πανηγυρίζει καν!!!

Τώρα τα «διπλά» δεν τα πανηγυρίζει καν!!!

Το ματς στο Χάρκοβο έχει μόλις τελειώσει. Ο Ούγγρος διαιτητής έχει σφυρίξει για τελευταία φορά πριν από μερικά δεύτερα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Κάνα δύο παίκτες του Ολυμπιακού σήκωσαν ψηλά την γροθιά τους, ο Αβράαμ έλεγε κάτι «γαλλικά» σε έναν παίκτη της Μέταλιστ για το τάκλιν που του έκανε, και οι υπόλοιποι χαμογελαστοί κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια.

Λες και έχει κάνει «διπλό» η Μάντσεστερ στο Χάρκοβο και όχι ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Ολυμπιακού μετέτρεψαν φέτος τις εκτός έδρας νίκες, ή τις νίκες στην Ευρώπη γενικότερα σαν μία ακόμη μέρα στην δουλειά.

Κάπως έτσι ήρθε και το «διπλό» επί της Μέταλιστ. Με αυτοπεποίθηση, με ρεαλισμό, με κυνισμό, με τη λογική «εσείς η Μέταλιστ είστε η νέα ομάδα που θέλει να δείξει, εμείς ο Ολυμπιακός είμαστε η μεγάλη ομάδα που θα κάνουμε την επαγγελματική νίκη πρόκριση όπως την κάναμε και πριν κάνα μήνα στην Μόσχα και θα πάμε σπίτια μας γιατί κάνει και κρύο…»

Αυτό ακριβώς έγινε σε όλο το ματς. Οι παίκτες της Μέταλιστ ήταν οι φτιαγμένοι για να παίξουν, να νικήσουν, να περάσουν, να ζήσουν το όνειρο και οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν οι παίκτες της μεγάλης ομάδας, οι επαγγελματίες που μπορεί να δυσκολευτούν, αλλά κάποια στιγμή θα βάλουν τον γκολ, θα νικήσουν και θα πάνε παρακάτω.

Αυτά τα «διπλά» μοιάζουν να γίνονται από συνήθεια, να είναι η ρουτίνα του Ολυμπιακού. Πώς πάει τόσα χρόνια στην Ξάνθη, στην Τρίπολη, στην Κρήτη, δυσκολεύεται αλλά στο τέλος συνήθως κερδίζει; Ε, με τον ίδιο τρόπο πάει στη Μασσαλία, στην Μόσχα, στο Χάρκοβο, δυσκολεύεται άλλοτε λίγο, άλλοτε πολύ, αλλά στο τέλος κερδίζει και πάει για το επόμενο. Πόσο μεγάλη αλλαγή είναι αυτή για τον Ολυμπιακό, που για πάρα πολλά χρόνια έχανε εκτός έδρας στην Ευρώπη από την ώρα που έμπαινε στο αεροπλάνο, ας μην σας το εξηγήσω περισσότερο…

Ο Ολυμπιακός, βεβαίως, δεν πέρασε ακόμα. Η Μέταλιστ, όπως σας λέγαμε από αυτήν εδώ την γωνιά, δεν είναι Ρούμπιν. Δεν είναι δηλαδή μία τόσο πειθαρχημένη ομάδα. Έχει όμως τόσο ταλαντούχους παίκτες που ανά πάσα στιγμή σου κλείνουν το σπίτι χωρίς να το καταλάβεις. Και από τη ρεβάνς θα λείπει και ο Μέλμπεργκ. Βεβαίως η εικόνα και κυρίως η σοβαρότητα του Ολυμπιακού είναι τέτοια που σου δίνει την εντύπωση ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του στη διοργάνωση…

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags