Facebook Pixel "Να γλεντήσουμε κι άλλες φορές"!
Life
| 2012-03-11 20:56:00

"Να γλεντήσουμε κι άλλες φορές"!

"Να γλεντήσουμε κι άλλες φορές"!

Την ευχή να μην σταματήσουν τα… γλέντια έδωσε ο Δημήτρης Ιτούδης, με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Δημήτρης Ιτούδης στο paobcblog.gr:

«Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον χθεσινό τελικό, το τι επακολούθησε, αλλά και τη συνέχεια, η οποία από αύριο κιόλας περιλαμβάνει προπονήσεις και σημαντικές αναμετρήσεις στις οποίες σας θέλουμε και πάλι κοντά μας.

Το πρώτο που θα πρέπει να πω είναι συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές. Κατακτήσαμε έναν τίτλο, απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, κάτι που και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη σε εμάς. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα και όντως θα μπορούσε χθες να είναι αυτός νικητής. Ήταν ένα τελικός με διαφορετικά πρόσωπα. Μπήκαμε με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και υψηλή συγκέντρωση. Θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει μεγαλύτερη διαφορά στα πρώτα λεπτά. Στο πρώτο δεκάλεπτο σκοράραμε αρκετά και μέσα από διαφορετικούς συνδυασμούς. Από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου αρχίσαμε να χάνουμε τις καλές αποστάσεις που είχαμε και την καλή δημιουργία, είχαμε δυστοκία στην επίθεση, κάτι στο οποίο συνετέλεσε και η ζώνη του Ολυμπιακού. Αυτό σε συνδυασμό με τα λάθη οδήγησε στο να χάσουμε την όποια διαφορά είχαμε δημιουργήσει. Ο συνδυασμός της κακής παρουσίας μας στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου και στην αρχή της Τρίτης βοήθησε ώστε ο Ολυμπιακός να φτάσει στο +13. Ήταν μια μαύρη περίοδο για εμάς στον αγώνα. Αμυντικά ήμασταν παρόντες. Το παιχνίδι το κερδίσαμε από την άμυνα. Κερδίζαμε μπάλες, αλλά δεν μπορούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε στην επίθεση. Είχαμε κλεψίματα, τάπες, αλλά χάναμε επιθέσεις. Θεωρώ ότι ήταν ένα σημαντικό μομέντουμ με την ψυχολογία υπέρ του Ολυμπιακού. Όλα πήγαιναν άσχημα για εμάς. Μπήκαν όμως μεγάλα καλάθια. Και ο Σάρας και ο Τσαρτσαρής και άλλοι παίκτες έβαλαν σημαντικά καλάθια. Επίσης, αλλάξαμε την άμυνά μας, πιέσαμε σ’ όλο το γήπεδο, τους οδηγήσαμε σε 24 λάθη, είχαμε 15 κλεψίματα και είναι σημαντικός αριθμός, γιατί από το κλέψιμο μπορείς να αντιδράσεις, μπορείς να βγεις στον αιφνιδιασμό. Το ότι κλείσαμε το τρίτο δεκάλεπτο έχοντας μειώσει την απόσταση που μας χώριζε ήταν σημαντικό.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε μια επάνοδο, αλλά πλέον ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Είχαν κλείσει οι διάδρομοι και τα σουτ δεν ήταν τόσο εύκολα για τον Ολυμπιακό. Μοναδικό πρόβλημα ήταν τα ριμπάουντ, όπου κυριάρχησε ο Ολυμπιακός. Όλοι πήγαιναν στο ριμπάουντ και ιδιαίτερα στο επιθετικό. Είναι κάτι που έχει βέβαια να κάνει και με τις περιστροφές, την άμυνα και το τι μις ματς δημιουργούνται από τις περιστροφές. Αλλά και πάλι θέλουμε να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι και θα μάθουμε πολλά. Έχουμε αρκετά παιχνίδια ακόμη μπροστά μας με τον Ολυμπιακό.

Θα ήθελα εδώ να δώσω συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά στους παίκτες για την μεγάλη κατάκτηση αυτή. Πλησιάζουν όμως κι άλλα σημαντικά παιχνίδια για την Ευρωλίγκα, ενώ πριν από αυτά έχουμε και δύο σημαντικά παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και να νικήσουμε, να διεκδικήσουμε την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο ίσως. Έχουμε υποχρέωση να πάρουμε μόνο νίκες και να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Η επόμενη μέρα για εμάς γράφει Ρέθυμνο. Είναι ένας αντίπαλος με πολύ ατομικό ταλέντο, βασίζεται σε ατομικές ενέργειες, παίζει πολύ με πρόσωπο στο καλάθι, με πολλά τρίποντα. Είχαμε ένα δύσκολο απόγευμα εκεί, όπου είχαμε νικήσει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Είναι ομάδα που έχει συνέπεια, ενθουσιασμό, διεισδύσεις, πολλά τρίποντα, παίκτες αθλητές, καλό τρανζίσιον, επιστρατεύει μικτές άμυνες. Έχουμε ένα δύσκολο έργο μπροστά μας.

Η επόμενη μέρα είναι σημαντική λοιπόν. Σήμερα οι παίκτες έχουν ρεπό, κάτι το οποίο χρειάζεται η ομάδα και από αύριο θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις των τραυματιών μας. Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο ιατρικό επιτελείο, γιατί είχαμε δύσκολους τραυματισμούς. Και του Μπατίστ, και του Βουγιούκα και του Περπέρογλου. Χρειάστηκε να κάνουν δύο και τρεις θεραπείες την ημέρα ώστε να είναι έτοιμοι για τον τελικό του Κυπέλλου. Οπότε θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι αύριο. Οφείλουμε να δούμε την κατάσταση και τα δεδομένα που είναι οι τραυματίες, αλλά και η διαχείριση της ευφορίας, της χαράς που είναι δεδομένη και φυσιολογική. Είμαστε όμως επαγγελματίες και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή άμεσα, καθώς έχουμε πολλές υποχρεώσεις μπροστά μας.

Υπάρχει κι ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι και δεν είναι άλλο από το ότι κάποιοι παίκτες έζησαν τον πρώτο τους τελικό. Για τον Λόγκαν και τον Σμιθ ήταν ένα μάθημα. Θα μάθουν από αυτό το παιχνίδι. Είναι και οι δύο πολύ συνειδητοποιημένοι αθλητές και θα μας βοηθήσουν στο μέλλον. Επίσης σημαντικό για εμάς το ότι ο Μάριτς είναι πολύ καλός στον τελευταίο μήνα, όπου είχαμε τις απουσίες του Μάικ και του Ίαν και κάλυψε το κενό μαζί με τον Τσαρτσαρή που έπαιξε στο “5”. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και ευχαριστούμε και τον κόσμο, τον οποίο πιστεύουμε ότι κάναμε περήφανο για μία ακόμη φορά. Και συνεχίζουμε γιατί έχουμε κι άλλες υποχρεώσεις. Θέλουμε να γλεντήσουμε κι άλλες φορές στη συνέχεια, όπως και χθες. Μας δόθηκε η ευκαιρία έχοντας και το ρεπό σήμερα να πάμε στο Ρέμο όλη η ομάδα. Οι παίκτες θα πήγαιναν κάπου να χαρούν τον τίτλο και θέλαμε να είμαστε όλοι μαζί. Και υπήρχε και μια ιδιαιτερότητα για τον Ομπράντοβιτς κι εμένα. Όταν κατακτήσαμε τον πρώτο τίτλο μας στον Παναθηναϊκό το 2000, την Ευρωλίγκα στη Θεσσαλονίκη, είχαμε γλεντήσει πάλι στον ίδιο χώρο, στον οποίο τραγουδούσε και πάλι ο Ρέμος… Πριν από 12 χρόνια. Είναι… στιγμές ξεχωριστές… Μία από αυτές τις στιγμές ήταν τότε, μία από αυτές ήταν και τώρα… Ελπίζουμε να έρθουν κι άλλες στη συνέχεια…

Να είστε όλοι καλά και εννοείται ότι σας περιμένουμε στο ΟΑΚΑ για τη συνέχεια

Δημήτρης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags