Facebook Pixel Μάγκες Βαλβέρδε και Φερέιρα!
| 2012-03-13 12:50:00

Μάγκες Βαλβέρδε και Φερέιρα!

Μάγκες Βαλβέρδε και Φερέιρα!

Σε ένα ποδόσφαιρο που ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου και που οι καλές κουβέντες δεν περισσεύουν, ήρθε η ώρα να πούμε και κανέναν θετικό λόγο.

Και, μάλιστα, δεν θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, περιμένοντας το ντέρμπι. Θα το κάνουμε από πριν εμείς εδώ στον σκύλο, αφού δεν μας αρέσει να παίζουμε εκ του ασφαλούς. Προτιμάμε τον δύσκολο δρόμο.

Πρώτοι μάγκες, λοιπόν, είναι ο Βαλβέρδε με τον Φερέιρα. Και είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός ότι τους έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο. Και, μάλιστα, από πέρυσι είχαμε γράψει καλά λόγια και για τους δυο πολλές φορές, όμως δίχως να κλείσουμε τα μάτια στα όποια λάθη τους. Να, που μας δικαιώνουν.

Ο Βαλβέρδε έχει καταφέρει να κάνει εξαιρετική σεζόν. Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει δυνατή άμυνα, πρεσάρει ψηλά, δημιουργεί φάσεις, παίζει και μπαλίτσα. Ο Βάσκος κάνει ροτέισον, ενώ οι ερυθρόλευκοι είναι μέσα και στους τρείς στόχους.

Ακόμα κι αν πάει κάτι στραβά στην πορεία και μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός άντεξε να φτάσει μακριά με τρία καρπούζια στις μασχάλες του. Και, μάλιστα, φαίνεται το έργο Βαλβέρδε στην δεύτερη σερί σεζόν του.

Από την άλλη, ο Φερέιρα έχει καταφέρει ολομόναχος να φτιάξει έναν Παναθηναϊκό ανταγωνιστικό, την στιγμή που δεν ασχολούνταν καν οι μέτοχοι με την ομάδα. Ο Πορτογάλος μπόρεσε να κρατήσει ψηλά τους πράσινους, οι οποίοι έπαιξαν και μπάλα στο α’ μισό της περιόδου. Μετά έσκασε ο τραυματισμός Λέτο, προστέθηκαν κατά καιρούς κι άλλες απουσίες, ενώ υπήρξε και η κούραση.

Ο Φερέιρα, πάντως, κατάφερε να πάρει απ’ όλους τους παίκτες και ατομικά, αλλά και ομαδικά το 150%! Κάτι που ελάχιστοι προκάτοχοί του είχαν πετύχει τα τελευταία χρόνια! Θεωρητικά, μάλιστα, είναι ακόμα μέσα στην υπόθεση τίτλου οι πράσινοι, εφόσον πάρουν τρείς πόντους την Κυριακή στο ντέρμπι.

Ενώ, λοιπόν, μπορεί ο καθένας να βρει χίλιους λόγους για να γκρινιάζει, η ουσία είναι ότι έχουμε μια χαρά προπονητές στην χώρα μας. Και ειδικά όσο περισσότερο τους αφήνουν όλοι (μέσα και τα ΜΜΕ) να δουλέψουν, τόσο πιο θετικά είναι τα αποτελέσματα. Κυρίως ο Βαλβέρδε κάνει μια σπουδαία σεζόν, ενώ όπως είπαμε και ο Φερέιρα έχει πετύχει το μάξιμουμ αναλογικά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags