Facebook Pixel Τα "πράσινα" κτίρια έρχονται και στην Ελλάδα
Life
| 2012-03-21 00:43:00

Τα "πράσινα" κτίρια έρχονται και στην Ελλάδα

Τα "πράσινα" κτίρια έρχονται και στην Ελλάδα

Έχει ωριμάσει πλέον η ιδέα ότι η κοινωνία μας θα πρέπει να ζει σε ένα περιβάλλον που έχει σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και λειτουργεί ενσωματώνοντας την ενεργειακή αποδοτικότητα, την εξοικονόμηση χρήσης πόρων και τη βελτίωση του περιβάλλοντος.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις βλέπουν το ρεύμα των "πράσινων" κτιρίων να έρχεται και στην Ελλάδα και οι περισσότερες προβλέπουν ότι σε μια 5ετία θα έχει καθιερωθεί ο θεσμός αυτός, γι αυτό και προετοιμάζονται γι' αυτό. Με δεδομένη την αυξανόμενη τάση για "πράσινα προϊόντα" διεθνώς, δίνεται η δυνατότητα προς τις επιχειρήσεις για αντίστοιχες επενδύσεις, με στόχο την είσοδο σε νέες αγορές και συνδυασμό της περιβαλλοντικής προστασίας με την επιχειρηματική δράση.

Τα παραπάνω αποτελούν ορισμένα μόνο από τα βασικά συμπεράσματα μελέτης, με τίτλο "Green Economy. The case of sustainable building cluster in Greece" των πανεπιστημιακών ερευνητών Ι.Παπαδόπουλο, Μ.Τρίγκα Γ.Νταλό και Ελ.Πρεμενιώτου. Η μελέτη αποτελεί τμήμα ερευνητικού έργου που έγινε με τη χρηματοδότηση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags