Facebook Pixel Επόμενη στάση... Πύρρος Δήμας!
| 2012-03-29 22:55:00

Επόμενη στάση... Πύρρος Δήμας!

Επόμενη στάση... Πύρρος Δήμας!

Σίγουρα δεν πρόκειται να ακούσετε κάτι ανάλογο, αν μετακινείστε με το μετρό της Αθήνας. Αν βρεθείτε όμως στο Λονδίνο το προσεχές καλοκαίρι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μη σας κάνει εντύπωση.


Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών και πρόεδρος πλέον της Ομοσπονδίας του αθλήματος, o μεγάλος Πύρρος Δήμας είναι μόνο ένας από τους 361 αθλητές που «δάνεισαν» το όνομά τους στις στάσεις του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας, εν όψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να προσαρμόσει κατά κάποιον τρόπο τον υπόγειο σιδηρόδρομο, με τη διοργάνωση, αφού το μετρό θα είναι αυτό που θα «σηκώσει» το μεγαλύτερο βάρος στις μετακινήσεις των χιλιάδων επισκεπτών που θα βρεθούν το καλοκαίρι στο Λονδίνο.

Οι Βρετανοί αποφάσισαν να «βαφτίσουν» κάθε στάση με το όνομα ενός αθλητή, αναλόγως με τη διαδρομή που ακολουθεί ο κάθε συρμός και σε ποια ολυμπιακή εγκατάσταση καταλήγει. Κολυμβητές, όπως ο Μάικλ Φελπς, ο Γκρεγκ Λουγκάνις και ο Ίαν Θορπ τοποθετήθηκαν στην κεντρική γραμμή, αστέρες του τένις, όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ και η Σερένα Γουίλιαμς, αλλά και αυτοί του μπάσκετ, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Κόμπε Μπράιαντ στην «μαύρη» γραμμή του χάρτη, πυγμάχοι και αρσιβαρίστες στο βορειοδυτικό μέρος του Λονδίνου, ενώ στην κίτρινη και πράσινη γραμμή οι «μεγάλοι» του κλασικού αθλητισμού, όπως οι Τζέσε Όουενς, Γιουσέιν Μπολτ, η Μερλίν Ότι και η Βερόνικα Κάμπερλ Μπράουν.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags