Facebook Pixel Με τα ψιλά έχουν πρόβλημα οι Αμπράμοβιτς…
| 2012-03-30 12:30:00

Με τα ψιλά έχουν πρόβλημα οι Αμπράμοβιτς…

Με τα ψιλά έχουν πρόβλημα οι Αμπράμοβιτς…

Καλό είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να κοιτάνε λίγο και τις οικονομικές ειδήσεις. Και το λέμε αυτό επειδή στην ομάδα τους μπορεί να μην έχουν να φάνε ακόμα και τα πιτσιρίκια στην ακαδημία, αλλά στις μπίζνες οι μέτοχοι είναι πανίσχυροι και παίζουν μπάλα πολύ δυνατά.

Με τα χοντρά, δηλαδή, δεν έχουν πρόβλημα οι Αμπράμοβιτς. Υπάρχουν τα πακέτα. Με τα ψιλά είναι που ζορίζονται. Ψιλά, άλλωστε, θεωρούνται τα λίγα εκατομμύρια που χρειάζονται για να ορθοποδήσει και να μην βαρέσει διάλυση ο Παναθηναϊκός.

Δείτε, λοιπόν, μερικά αποσπάσματα από χθεσινές ειδήσεις σε οικονομικά σάιτ και θα ζαλιστείτε από τα εκατομμύρια ευρώ με τα οποία παίζουν στο οικονομικό παιχνίδι της χώρας οι Βαρδινογιάννης και Βγενόπουλος:

* Τι ψάχνουν Μυτιληναίος και Motor Oil στη ΔΕΠΑ

Ο πρώτος ενδιαφερόμενος για τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ δήλωσε παρών στην διεθνή πρόσκληση που απηύθυνε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Motor Oil και όμιλος Μυτιληναίος συνεχίζοντας την αποτελεσματική κοινή επιχειρηματική δράση τους επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις όσων περίμεναν πως θα είναι αυτοί, που θα κάνουν το πρώτο χτύπημα. Ανεβάζοντας εξ’ αρχής ψηλά τον πήχη της διαγωνιστικής διαδικασίας, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στην δημιουργία ανάλογου κλίματος που τόσο χρειάζεται η αγορά.

Ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος κατέστησε σαφές το ενδιαφέρον των δύο επιχειρήσεων για τον διαγωνισμό σημειώνοντας πως αποτελούν μία δυνατή στρατηγική συμμαχία που έχει νόημα να διεκδικήσει τη ΔΕΠΑ.

Στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές ο Ευάγγελος Μυτιληναίος υπενθύμισε πως οι δύο όμιλοι αποτελούν το 40% της συνολικής ζήτησης φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά. Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ το ενιαίο σχήμα θα διεκδικήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ μόνον μένοντας εκτός παιχνιδιού για τον Διαχειριστή. Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως για το διαγωνιστικό μέρος του ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να αναμένεται εκδήλωση ενδιαφέροντος από άλλους ισχυρούς παίκτες ανάλογου βεληνεκούς.

Επί της ουσίας αυτός, που θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της ΔΕΠΑ θα αναδειχθεί στον μεγαλύτερο παίκτη στην εγχώριο αγορά για τα επόμενα χρόνια με προφανή οικονομικά οφέλη. Σημειωτέον, πως το 2011 ο όμιλος παρουσίασε κύκλο εργασιών 1,76 δις. και κέρδη (προ φόρων) 244,7 εκατ. ευρώ έναντι 152,3 το 2010.

(πηγή: moneypost.gr).

* Νέες αγορές μετοχών της MIG από Α. Βγενόπουλο - Απέκτησε 75.000 τεμάχια

Ο κ. Βγενόπουλος στηρίζει τη μετοχή της MIG σχεδόν επί καθημερινής βάσης, αγοράζοντας συνεχώς μετοχές από τις 4 Οκτωβρίου 2011.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια ποσά:

- στις 21/11 απέκτησε 2.201.548 μετοχές της MIG συνολικής αξίας 894.470,53 ευρώ.

- στις 6/10 1.790.000 μετοχές συνολικής αξίας 438.692,94 ευρώ

- στις 5/10 1.000.000 μετοχές συνολικής αξίας 230.627,50 ευρώ

- στις 4/10 2.000.000 μετοχές συνολικής αξίας 411.118,00 ευρώ

(πηγή: bankingnews.gr).

* Γιατί Βγενόπουλος και Safa του Abu Dhabi αγοράζουν μετοχές της MIG – Σχεδιάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω ομολογιακού ύψους 400 εκατ. ευρώ

Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο επανακαθορισμού της μετοχικής δομής της εταιρίας ή κατά το απλούστερο νέοι μέτοχοι θα ενισχύσουν την εταιρία.

Εκτιμούμε ότι ο σκληρός πυρήνας των μετόχων που ελέγχει πλήρως η ομάδα Βγενόπουλου ξεπερνάει το 45 με 50%.

Να σημειωθεί ότι το IRF της Α. Φράγκου έχει καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της MIG με 17,84%, ακολουθεί το Dubai με 17,28% ενώ Βγενόπουλος και εφοπλιστές ελέγχουν ένα επιπλέον 15%.

Ο Α. Βγενόπουλος προσπαθώντας να θωρακίσει την MIG και το κυριότερο να προετοιμάσει την MIG για την επόμενη μέρα έχει δημιουργήσει σοβαρές συμμαχίες και ταυτόχρονα διατηρεί μια πραγματική καθαρή εσωτερική αξία άνω των 2 δις ευρώ.

Νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, εξάλλου, πιθανότατα μέσω ομολογιακού προετοιμάζει η MIG με στόχο να αντλήσει περίπου 400 εκατ ευρώ. Η εταιρία διαθέτει καθαρή εσωτερική αξία 2 δις και εφόσον συγκεντρώσει τα νέα κεφάλαια θα πρόκειται για μια κίνηση μείζονος σημασίας σε μια περίοδο όπου η κεφαλαιακή θωράκιση βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα.

(Πηγή: bankingnews.gr)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags