Facebook Pixel Θεωρητικώς, ΟΚ...
| 2012-05-10 12:38:00

Θεωρητικώς, ΟΚ...

Θεωρητικώς, ΟΚ...

Όσο κι αν η οικονομική συγκυρία και όλοι οι εσωτερικοί αστάθμητοι παράγοντες της πράσινης ΠΑΕ δικαιολογούν απόλυτα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την ώρα ο Παναθηναϊκός, είναι παράτολμο να διατυπώσει κάποιος με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα της ομάδας. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.

Η χώρα βέβαια κυβέρνηση δεν έχει και ο Παναθηναϊκός μετά από τεράστια ταλαιπωρία βρήκε τη δική του, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω. Επισημαίνοντας ωστόσο τα αυτονόητα, πρέπει να έχουμε ως δεδομένη την αδυναμία των προσώπων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που συγκροτήθηκε σε σώμα, να προσφέρουν οικονομικά.

Τουλάχιστον με καθοριστικό τρόπο και όχι απλώς με κινήσεις συμβολικού χαρακτήρα, οι οποίες έτσι κι αλλιώς επιβεβαιώνουν την αγάπη τους. Το μοναδικό και χρήσιμο επιχείρημά, όπως επισημαίνεται από την αξιέπαινη προσπάθειά τους, είναι λοιπόν αυτό. Η απεριόριστη αγάπη για την ομάδα. Έως εκεί. Στη συνέχεια τα χρήματα εξακολουθούν ν' αναζητούνται.

Η λογική- ενότητας προφανώς και έχει βοηθήσει να συγκεντρωθούν τα πρώτα από τα πολλά χρήματα που έχει άμεση ανάγκη η ομάδα, όμως τα περισσότερα, που είναι επίσης απαραίτητα για να λειτουργήσει γενικώς το νέο σύστημα, θα χρειαστεί καιρός για να εξασφαλιστούν.

Η ημερομηνία που θα έπρεπε ο Παναθηναϊκός να είχε ρυθμίσει τις οφειλές του που υπήρχαν έως 31/12, ήταν η 31η Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Αυτό δεν έγινε. Κατά συνέπεια με το γράμμα τωνκανονισμών δεν δικαιούται να λάβει την άδεια, ώστε να συμμετάσχει στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Η παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, με την οποία ο Παναθηναϊκός ζήτησε, εφόσον εξοφληθούν τα χρέη 4.200.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές να δοθεί η περίφημη άδεια, είχε συνέχεια και με τη θετική εισήγηση στην πειθαρχική επιτροπή. Όμως αυτή παρέχεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η οποία δείχνει αδιάλλακτη. Μένει να δούμε μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών ποια κατεύθυνση θα πάρει η όλη ιστορία.

Για να ξέρουν λοιπόν οι φίλοι του Παναθηναϊκού την πραγματικότητα, πριν τα βάψουν μαύρα όταν (εάν) μάθουν ότι η ομάδα αποκλείεται από την Ευρώπη, είναι καλό να συνειδητοποιήσουν ότι παρά το μέγεθος του ονόματος του συλλόγου και παρά τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει ο εντός συνόρων αγωνιστικός περιορισμός, η επόμενη ημέρα γενικώς είναι πολύ πιο σοβαρό ζήτημα και κρέμεται από μία κλωστή. Εάν το μήνυμα ενότητας που πήρε την πρωτοβουλία ο Αλαφούζος να μεταφέρει από μέτοχο σε μέτοχο δεν φέρει αποτέλεσμα, η ομάδα δεν θα κρατηθεί στα πόδια της. Γιατί πριν από τη συμμετοχή των οπαδών, χρειάζονται σημαντικά ποσά.

Ο διάλογος των παρευρισκομένων στη Γενική Συνέλευση (μεταξύ των οποίων ήταν εκτός του Αλαφούζου και οι Βγενόπουλος, Μακρόπουλος) αποκάλυψε πως διάθεση υπάρχει, όμως το ποσοστό που διέπεται από θεωρία στο πλάνο σωτηρίας παραμένει μεγαλύτερο από αυτό της πράξης.

Επί του πρακτέου ο Γόντικας ήταν και παραμένει ξεκάθαρος. Προηγείται η βιωσιμότητα. Τα αγωνιστικά έπονται. Που σημαίνει για όποιον αδυνατεί να το πιστέψει πως η ομάδα την επόμενη χρονιά θα βασιστεί σε πιτσιρίκια.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags