Facebook Pixel Πήρε εκδίκηση και βλέπει τετράδα ο Θρύλος!
Μπάσκετ
| 2017-01-27 23:53:00

Πήρε εκδίκηση και βλέπει τετράδα ο Θρύλος!

Πήρε εκδίκηση και βλέπει τετράδα ο Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός πήγε να τα κάνει μαντάρα στο τέλος, αλλά ο Μπιρτς είχε άλλη άποψη και με απίστευτα πράγματα στην τέταρτη περίοδο, οδήγησε τους Ερυθρόλευκους στη νίκη με 83-77 επί της Μπάμπεργκ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλο το διάστημα του αγώνα, έπαθαν ένα μικρό μπλακ - άουτ στο τέλος, αλλά τελικά κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, ύστερα από την ήττα από την Αρμάνι πριν δύο μέρες. Φοβεροί Μπιρτς, Λοτζέσκι, Παπανικολάου και Σπανούλης. Στο 14-6 το ρεκόρ του Ολυμπιακού.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν... καταιγιστικός στο ξεκίνημα απέναντι στην ομάδα του Νίκου Ζήση και παίζοντας παθιασμένη άμυνα ξέφυγε με 11-3 στο 5' και έφτασε σε διψήφια διαφορά (17-7) μόλις στο 8ο λεπτό.

Με τον Σπανούλη να κάνει εξαιρετικό ματς, αλλά και γενικά όλους τους Ερυθρόλευκους, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 24-11 με το τέλος της πρώτης περιόδου, δείχνοντας τα δόντια τους, μετά την αναπάντεχη ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο πριν δύο ημέρες.

Η Μπάμπεργκ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ολυμπιακός ήλεγχε το παιχνίδι, καθώς η διαφορά κυμαινόταν γύρω στους 9 πόντους, με τους Παπανικολάου και Γουότερς να ακολουθούν στο σκοράρισμα τον αρχηγό των Πειραιωτών που είχε φτάσει τους 12.

Το 41-32 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, όπου ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος και μάλιστα χωρίς να έχει τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος υπέστη λουμπάγκο λίγο πριν την έναρξη του ματς.

Με καλάθι του Αγραβάνη οι γηπεδούχοι έκαναν το 54-40 στο 25' και έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα απειληθούν από την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι. Παρόλα αυτά, οι Γερμανοί δεν παρατούσαν το ματς και μείωσαν σε 57-50, αλλά και πάλι η διαφορά πήγε στο +13 (65-52), με πόντους των Παπανικολάου, Μιλουτίνοβ και Γκριν.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι από το... πουθενά στην τελευταία περίοδο, καθώς η διαφορά έφτασε μέχρι και στο -2 (71-69) με τρίποντο του Μίλερ στο 36'. Κι όμως ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση που άκουγε στο όνομα, Κεμ Μπιρτς.

Ο Καναδός έκανε τρομερά πράγματα στο τέλος, πέτυχε απίστευτα καλάθια, πήρε ριμπάουντ και οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό στη νίκη με 83-77, που πήρε εκδίκηση και για τις συνεχόμενες ήττες από την γερμανική ομάδα.

Tα δεκάλεπτα: 24-13, 41-32, 65-56, 83-77.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags