Facebook Pixel Ο Χιμένεθ αποκαλύπτει πως έκλεισε η συμφωνία για το νέο συμβόλαιο – Τι λέει για μεταγραφές, επεισόδια και ΠΑΟΚ
| 2017-05-11 21:17:00

Ο Χιμένεθ αποκαλύπτει πως έκλεισε η συμφωνία για το νέο συμβόλαιο – Τι λέει για μεταγραφές, επεισόδια και ΠΑΟΚ

Ο Χιμένεθ αποκαλύπτει πως έκλεισε η συμφωνία για το νέο συμβόλαιο – Τι λέει για μεταγραφές, επεισόδια και ΠΑΟΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ μιλάει για τις συζητήσεις του με την ΑΕΚ για το νέο συμβόλαιο, για τον σχεδιασμό της ομάδας το καλοκαίρι, αλλά και για τα πλέι οφ που ξεκινούν την Κυριακή.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (10/5), μετά από συνάντηση που είχε ο Μανόλο Χιμένεθ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Μηνά Λυσσάνδρου, ενημερώθηκε ότι η διοίκηση της ΑΕΚ είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τη δουλειά του και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την οψιόν ανανέωσης της συνεργασίας τους.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports τόσο για την αρχική συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου του, όσο και για την πρεμιέρα των πλέι οφ, κόντρα στον ΠΑΟΚ, μέσα στην Τούμπα:

Αισθάνεστε δικαιωμένος από το γεγονός ότι εκτιμήθηκε η δουλειά που κάνατε τους προηγούμενους μήνες και ανανεώθηκε η συνεργασία σας με την ΑΕΚ;
“Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πρέπει να αξιολογήσει αν είναι δικαίωση ή όχι η παραμονή μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μέχρι σήμερα έχω δώσει το 100% των δυνάμεών μου κι ελπίζω να συνεχίσω έτσι μέχρι τέλους. Η δουλειά μου πρέπει να αξιολογηθεί από τους αρμόδιους της ομάδας. Κάναμε έναν πολύ καλό β' γύρο, φτάσαμε ως τον τελικό κυπέλλου, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο τέλος. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο φιλόδοξοι και να θέσουμε πιο υψηλούς στόχους”.

- Το γεγονός ότι η αρχική συμφωνία έρχεται μετά την απώλεια της κατάκτησης του κυπέλλου και πριν καν αρχίσουν τα πλέι οφ; Κάτι που σημαίνει ότι ανεξάρτητα απ' τα αποτελέσματα εκτιμήθηκε πάνω απ' όλα η δουλειά σας.
“Στο συμβόλαιο υπήρχε οψιόν ενός ακόμα χρόνου και η διοίκηση την έχει ενεργοποιήσει. Εγώ επίσης ήθελα πολύ να παραμείνω στην ΑΕΚ. Σε λίγες μέρες, ή όποτε γίνει χωρίς βιασύνη, αφού πρώτα θα έχουμε επικεντρωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι, η συμφωνία μας θα οριστικοποιηθεί”.

-Είναι η δεύτερη φορά που θα έχετε την ευκαιρία να “χτίσετε” την ομάδα από την αρχή. Από την προετοιμασία. Η διοικητική σταθερότητα που υπάρχει τώρα, σε σχέση με το 2011, αποτελεί εγγύηση για το αποτέλεσμα;
“Είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση τώρα. Τότε υπήρχαν πολλά προβλήματα. Ευτυχώς αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν σήμερα στην ΑΕΚ. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η παραμικρή διευκόλυνση κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Τώρα όλοι μας έχουμε σημαντική στήριξη από τη διοίκηση και ο κόσμος είναι χαρούμενος από τη στιγμή που η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφαία κατηγορία, εκεί δηλαδή που ανήκει. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ωραία πράγματα μαζί. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο είναι φιλοδοξία, όρεξη και σκληρή δουλειά για να τα καταφέρουμε”.

- Ο κόσμος στην πλειοψηφία του έχει δεχθεί με θετικό τρόπο την αρχική συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας σας με την ΑΕΚ. Τι θα θέλατε να τους πείτε;
“Λυπάμαι που βγήκαμε 4οι στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Θα ήθελα να έχουμε τερματίσει πιο ψηλά. Επίσης λυπάμαι για το γεγονός ότι παρά την καλή πορεία στο κύπελλο, δεν καταφέραμε να σηκώσουμε το τρόπαιο. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω ό, τι έχω κάνει ως τώρα στη ζωή μου. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν εργάτη του ποδοσφαίρου. Δουλεύω και ζω από το ποδόσφαιρο, για το ποδόσφαιρο. Δεσμεύομαι ότι θα τα δώσω όλα για την ΑΕΚ. Μπορώ να εγγυηθώ στον κόσμο ότι θα δουλέψω ακόμα περισσότερο και στη συνέχεια θα έρθουν τα αποτελέσματα”.

- Το γεγονός ότι η πρεμιέρα της ΑΕΚ στα πλέι οφ γίνεται κόντρα στον ΠΑΟΚ, την ομάδα που αντιμετωπίσατε στον τελικό, είναι θετικό ή όχι για την ομάδα σας;
“Αυτό επέλεξε η κλήρωση να γίνει και όπως ξέρετε είναι αναγκαίο να παίξουν όλοι με όλους. Για τα θέματα ασφαλείας υπάρχουν άλλοι που θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση. Σε ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, εξαιρώντας τον Ολυμπιακό που είναι ο πρωταθλητής, οι καλύτερες ομάδες θα κληθούν να κοντραριστούν μεταξύ τους για να δούμε ποια θα είναι η ομάδα που θα συμμετάσχει στο Champions League και ποια στο Europa League.”

- Μετά τα όσα έγιναν στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, περιμένετε από τους παίκτες σας να βγάλουν τον “εγωισμό” τους στην πρεμιέρα των πλέι οφ, για να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι;
“Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ο τελικός κυπέλλου είναι εντελώς διαφορετικός από κάθε άλλο παιχνίδι πρωταθλήματος. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς στην Τούμπα, μετά ακολουθεί επίσης δύσκολο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Πανιώνιο, μετά πάλι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε μπροστά μας ένα μίνι πρωτάθλημα, όλοι θα παίξουν στις έδρες όλων και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Περιμένω να δω από τους παίκτες μου να μπουν με κίνητρο και όρεξη, έχοντας ως στόχο να τιμήσουν το έμβλημα της ΑΕΚ”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags