Facebook Pixel Κρίμα, η Εθνική έχασε μια δική της μεγάλη πρόκριση από τη Ρωσία (69-74) και χαιρέτησε το Ευρωμπάσκετ
| 2017-09-13 20:38:00

Κρίμα, η Εθνική έχασε μια δική της μεγάλη πρόκριση από τη Ρωσία (69-74) και χαιρέτησε το Ευρωμπάσκετ

Κρίμα, η Εθνική έχασε μια δική της μεγάλη πρόκριση από τη Ρωσία (69-74) και χαιρέτησε το Ευρωμπάσκετ

"Αυτοκτονία"... Η Εθνική πέταξε στα σκουπίδια το τρομερό πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο... έσκασε, χαρίζοντας τη νίκη στην Ρωσία με 74-69. Τεράστιος Καλάθης, πάλευε μόνος στο τέλος.

Γιατί, ρε Ελλάδα... Η επίσημη αγαπημένη ήταν εκπληκτική για ένα ημίχρονο, έδειξε στοιχεία καλύτερης ομάδας από τους Ρώσους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, κουράστηκε, έχασε βολές και ουσιαστικά... χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην αντίπαλο της.

Καλάθη εσύ, σούπερ σταρ!

Με κεκτημένη ταχύτητα από το παιχνίδι με τους Λιθουανούς μπήκε στην αναμέτρηση με την Ρωσία ο Νικ Καλάθης, παίρνοντας την Εθνική Ελλάδας από το... χεράκι στο πρώτο ημίχρονο.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε ιδανικά με τρίποντο του Σλούκα, ωστόσο οι Ρώσοι είχαν τις απαντήσεις και με τον Σβεντ να οργανώνει εξαιρετικά, αλλά να μην μπορεί να βοηθήσει επιθετικά, προηγήθηκαν με 9-13.

Παρόλα αυτά το 11-13 ήταν το τελευταίο προβάδισμα της Ρωσίας, καθώς μετά από εκείνο το σημείο η "γαλανόλευκη" πάτησε το πόδι στο... γκάζι και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Με πρωταγωνιστή τον Καλάθη, ο οποίος έπαιζε απίστευτα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και την δημιουργία, η Ελλάδα πέρασε μπροστά και έφτιαξε και διαφορά 7 πόντων (24-17) με την λήξη της πρώτης περιόδου.

Σε αυτό το διάστημα ο γκαρντ του Παναθηναϊκού είχε στο πλάι του την τρομερή ενέργεια του Πρίντεζη, αλλά και τον εξαιρετικό -για άλλη μια μέρα- Κώστα Σλούκα. Η επίσημη αγαπημένη συνέχισε την εκπληκτική της άμυνα, που της απέφερε πολλά κλεψίματα και πολλούς αιφνιδιασμούς, ανεβάζοντας την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (35-22) στο 15'.

Κάπου εκεί οι ταχύτητες έπεσαν για λίγο, καθώς η Ρωσία μείωσε μέχρι τους 6 (37-31), στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν από τα καλύτερα της Εθνικής στη διοργάνωση, με οργανωμένο μπάσκετ, σωστές επιλογές στην επίθεση, σκληρή άμυνα και τρομερή ενέργεια.

"Έσκασε" και χάρισε το ματς...

Η Ελλάδα συνέχισε την εξαιρετική απόδοση του πρώτου ημιχρόνου και προηγήθηκε με 49-39 στο ξεκίνημα του δεύτερου, όμως από εκείνο το σημείο άρχισε να... χάνει λίγο σε ενέργεια, καθώς η βασική πεντάδα ουσιαστικά... δεν έβγαινε από το παρκε.

Με τον Σβεντ να αναλαμβάνει δράση και στο σκοράρισμα, η Ρωσία μείωσε αρχικά σε 49-47 και στην συνέχεια ισοφάρισε σε 51-51, την ώρα που η Εθνική είχε μείνει από δυνάμεις, ενώ έχασε την μία βολή μετά την άλλη.

Οι Ρώσοι πέρασαν μπροστά με 53-55 στο 31', ωστόσο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με την ελληνική ομάδα να μην αφήνει το ματς και να παίρνει ξανά κεφάλι με 59-58 στο 32'. Παρόλα αυτά, οι αντίπαλοί μας δεν έχαναν βολή, ο Σβεντ "βομβάρδιζε" και η διαφορά πήγε στο +7 (60-67), πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Στο διάστημα αυτό ο Νικ Καλάθης ήταν συγκινητικός και παρότι κουρασμένος προσπάθησε να γυρίσει το ματς μόνος τους, μειώνοντας σε 64-67 και τον Μπουρούση να κάνει το 66-68 με δύο βολές.

Σε εκείνο το σημείο η Εθνική έβγαλε καλές άμυνες, αλλά είδε τους Σλούκα και Καλάθη να αστοχούν σε τρίποντα, που θα την έβαζαν μπροστά στο σκορ. Οι Ρώσοι πήγαν στις βολές, ήταν εύστοχοι και έφτασαν τελικά στη νίκη με 74-69, αποκλείοντας την Ελλάδα από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 37-31, 53-51, 69-74

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 25 (10/20σ., 5ρ., 7ασ., 3κλ.), Μπουρούσης 10 (7ρ.), Σλούκας 7 (5ρ., 3κλ., 6λ.), Παππάς, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 19, Παπανικολάου 6 (7r.), Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο.

Ρωσία (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 26 (7/22σ., 5ασ., 3κλ., 7λ.), Φριτζόν 11, Αντόνοβ, Ζούμπκοβ, Χβοστόβ 7, Μοζγκόβ 15 (6/8σ., 3/3β., 10ρ.), Βοροντσέβιτς 8 (12ρ., 3κλ.), Κουλάγκιν Ντ. 7, Κουρμπάνοβ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags