Facebook Pixel ΑΕΚ: Ξεπέρασε Λιβάι ο Πόνσε – Ξύπνησε ο Πινέδα – Ευλογημένη γενιά
| 2024-04-14 23:36:00

Άλλη φάση με Άρη! Ξεπέρασε Λιβάι ο Πόνσε, ξύπνησε ο Πινέδα - Ευλογημένη γενιά ΑΕΚτζήδων

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Άλλη φάση με Άρη! Ξεπέρασε Λιβάι ο Πόνσε, ξύπνησε ο Πινέδα - Ευλογημένη γενιά ΑΕΚτζήδων

Η ΑΕΚ έβγαλε τον καλύτερο εαυτό της, επηρεασμένη από εορταστικό κλίμα για τα 100α γενέθλιά της

Με Ολυμπιακό έπεσε από ουρανοξύστη και βρήκε πορτοφόλι. Στη Λεωφόρο τα λάθη την οδήγησαν στην ήττα. Με ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 και στο τέλος αυτοκτόνησε, αφού οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να κλέψουν βαθμούς μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με τον Άρη όμως η φάση ήταν… αλλιώτικη.

Η ΑΕΚ έβγαλε τον καλύτερο εαυτό της! Ίσως να ήταν επηρεασμένη από το εορτινό κλίμα λόγω της έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100α γενέθλιά της και της στήριξης που έχαιρε σήμερα (και θα την έχει σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος) από την Original, η οποία συνόδευσε την αποστολή από το ξενοδοχείο μέχρι το γήπεδο. Αυτό όμως δεν τη χάλασε. Γι’αυτό η νίκη την 5η αγωνιστική ήταν η καλύτερη εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» στα πλέι οφ.

 

Ο Πόνσε στα παπούτσια του Γκαρσία

Χαιρόσουν να τους βλέπεις! Μπήκαν με ζωηράδα στο παιχνίδι, πήραν τον έλεγχο, πίεσαν ψηλά, δεν άφησαν τον αντίπαλό τους να κρατήσει μπάλα, έβγαλαν ένταση και ευτύχησαν από πολύ νωρίς να καθαρίσουν τη νίκη. Πρωταγωνιστής ο Εζέκιελ Πόνσε.

Ο Αργεντινός είχε να σκοράρει από την πρεμιέρα του τρίτου γύρου του πρωταθλήματος κόντρα στη Λαμία. Χρειαζόταν να πάρει ξανά μπροστά, τώρα που λείπει (ξανά) ο Γκαρσία και η ΑΕΚ έχει ανάγκη από λύσεις στο σκοράρισμα. Το έκανε σκοράροντας και τα δύο τέρματα της βραδιάς.

Εδώ όμως πρέπει να τονίσουμε τη συμμετοχή και των παικτών στα γκολ. Στο πρώτο είδαμε τη μπάλα να περνά από Γιόνσον, Χατζισαφί πριν καταλήξει στον γκολτζή της Ένωσης, ενώ στο δεύτερο έδωσε την ευκαιρία στον Ελίασον να γράψει την έκτη του φετινή ασίστ.

Το σημαντικότερο; Ο Πόνσε έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε τον Λιβάι Γκαρσία που έχει 13.  Σημαντική συν τοις άλλοις ήταν η παρουσία του Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος έβγαλε τα εκρηκτικά στοιχεία που μας έχει συνηθίσει, με τις αστραπιαίες επελάσεις του όταν κουβαλά τη μπάλα.

Ο Μεξικανός είναι παίκτης βαρόμετρο. Αν η απόδοσή του παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, τότε η ΑΕΚ δεν έχει φοβηθεί τίποτα και κανέναν στα κομβικά παιχνίδια της συνέχεια. Και πέρσι έπαιξε καταλυτικό παράγοντα στα πλέι οφ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γι’αυτό ψηφίστηκε ως Mvp του πρωταθλήματος. Η συγκυρία φαντάζει ιδανική τώρα που ξύπνησε ο Πινέδα.

Για να δούμε όμως τι σημειώσαμε για κάθε παίκτη ξεχωριστά:

ΚΡΙΤΙΚΗ

Αθανασιάδης: Είχε μία πολύ σπουδαία επέμβαση σε πολύ καλό σουτ του Σαβέριο στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του.

Ρότα: Είχε καλή απόδοση. Στάθηκε άτυχος γιατί στο τέλος τραυματίστηκε, κούτσαινε, παρ’ όλα αυτά έδειξε αυτοθυσία και στα λεπτά που υπολείπονταν αγωνίστηκε για να μην μείνει η ΑΕΚ με δέκα παίκτες.

Βίντα: Πολύ ορεξάτος ο Κροάτης σε ένα ματς που δεν είχε πολλή δουλειά. Γι’αυτό τον είδαμε αρκετές φορές να ανεβαίνει για κεφαλιές και άκουσε το όνομά του από την εξέδρα.

Κάλενς: Πήρε τη θέση του Μουκουντί, όχι επειδή ο Αλμέιδα τιμώρησε τον Αφρικανό, λόγω των εμφανίσεών του, απλά είχε κάποιες μικροενοχλήσεις και προτιμήθηκε να μείνει στον πάγκο. Ο Περουβιανός δεν είχε δύσκολη αποστολή. Ο Άρης άλλωστε δεν φάνηκε.

Χατζισαφί: Έβγαλε την ασίστ για το 1-0.  Έκανε πολύ καλό παιχνίδι ο Ιρανός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Είχε ενέργεια.

Γιόνσον: Ο Σιμάνσκι ήταν τιμωρημένος, οπότε ανέλαβε χρέη ανασταλτικού χαφ. Θετική και η δίκη του παρουσία στο ματς. Ο Άρης με δυσκολία πέρασε στο πρώτο ημίχρονο το κέντρο. Να πιστώσουμε στον Δανό, ότι είχε συμμετοχή στο 1-0.

Πινέδα: Έκανε πολύ δυνατό παιχνίδι και αποτέλεσε τον ενορχηστρωτή στο χώρο του κέντρου, όπου η ΑΕΚ κυριάρχησε. Στο 55’ πέρασε όλη την άμυνα του Άρη από δεξιά, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή

Γκατσίνοβιτς: Με τον ΠΑΟΚ σκόραρε. Είχε διάθεση, αλλά δεν του βγήκαν οι προσπάθειες.

Ελίασον: Από δικιά του εκτέλεση φάουλ προήλθε το 2-0. Ήταν ιδιαίτερα ενεργός στο ματς.

Τσούμπερ: Πέρα από ένα σουτ στο 42’ που έφυγε άουτ και μία νέα απόπειρα στο 52’ που πήγε πάνω στον Κουέστα δεν κατέγραψε κάτι άλλο σημαντικότερο.

Πόνσε:  Έβαλε δύο γκολ, καθάρισε την υπόθεση νίκη και ξεπέρασε τον Λιβάι Γκαρσία, με 14 γκολ στο πρωτάθλημα. Ήταν το πρόσωπο του αγώνα και δίκαια ήταν πολυτιμότερος παίκτης.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αραούχο: Συνεργάστηκε με Λιούμπισιτς σε μία φάση που δεν προχώρησε. Δεν παίχτηκε και πολύ παιχνίδι για τον κρίνουμε με ασφάλεια.

Λιούμπισιτς: Ξεπέρασε την ίωση και τέθηκε στη διάθεση του Αλμέιδα. Ισχύει ό,τι και για τον Αραούχο.

Μάνταλος: Μπήκε για να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή, να κρατήσει και να μοιράσει μπάλες. Δεν έγινε παιχνίδι όμως καλό στο δεύτερο μέρος.

Άμραμπατ: Στο ματς με τον ΠΑΟΚ σκόραρε, είχε κάποιες μικροενοχλήσεις αλλά βρέθηκε στην αποστολή. Πέρα από ένα σουτ στο 81’ δεν είχε κάποια αξιόλογη προσπάθεια.

Φερνάντες: Δεν πρόλαβε να δείξει πράγματα στο χρονικό περιθώριο που μπήκε να παίξει.

 

Ευλογημένη γενιά

Η ΑΕΚ γιορτάζει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Το Σάββατο 13 Απριλίου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον κόσμο να ζει μοναδικές στιγμές. Με τον Άρη είδαμε ιστορικές μορφές να γίνονται μέρος της χορογραφίας που ετοίμασαν οι οπαδοί.

Κωνσταντίνος Σπανούδης, Κώστας Νεγρεπόντης, Νίκος Γκούμας, Λουκάς Μπάρλος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Νομίζω, ότι είναι ευλογημένη αυτή η γενιά ΑΕΚτζήδων, όχι μόνο των οπαδών αλλά και των μελών της ομάδας. Έζησαν την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έζησαν την κατάκτηση του περσινού νταμπλ.

Και τώρα, κόσμος, προπονητές και ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κάνουν κατάθεση ψυχής, ΟΛΟΙ μαζί για να συνδυάσουν τον εορτασμό του Ιωβηλαίου με την κατάκτηση του τίτλου. Όλοι μαζί να γράψουν ιστορία… Αυτά τα πρωταθλήματα μένουν…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags