Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μόνοι τους Μπερνάρ, Ιωαννίδης - Όλα στην τύχη από Τερίμ!
| 2024-04-15 14:20:00

Όλα στον Παναθηναϊκό εξαρτώνται από Ιωαννίδη και Μπερνάρ - Διαλέγει 11αδα και τα αφήνει όλα στην τύχη ο Τερίμ!

του Κώστα Γκόντζου
Όλα στον Παναθηναϊκό εξαρτώνται από Ιωαννίδη και Μπερνάρ - Διαλέγει 11αδα και τα αφήνει όλα στην τύχη ο Τερίμ!

Πόσο τυχαίο είναι που δέθχηκε πάλι γκολ από τα αποδυτήρια; Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τους δύο παίκτες που... κουβαλούν τους Πράσινους, για την τακτική του Τούρκου προπονητή και για το φινάλε των πλέι οφ

Μετά και την νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας με 3-1 και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ήρθε και αυτό το αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, το ερώτημα είναι ένα και μόνο.
Θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φτάσει μέχρι τέλους και να πάρει το πρωτάθλημα, με αυτό το "κάτι σαν... και λίγο απ όλα" που παρουσιάζει σε κάθε σχεδόν παιχνίδι του στα πλέι οφ αλλά και στην κανονική διάρκεια της σεζόν;

Η απάντηση είναι προφανώς και ναι, αλλά αυτό το "ναι" έχει πολλές προϋποθέσεις, ιδιαιτερότητες και αστάθμητους παράγοντες, όσο ο Παναθηναϊκός συνεχίζει αυτό το ιδιόμορφο κρυφτούλι με το αποτέλεσμα σε κάθε σχεδόν παιχνίδι του.
Η ουσία είναι πως αυτό το πράγμα, η απόδοση δηλαδή του Παναθηναϊκού και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τα παιχνίδια του, δεν πρόκειται να αλλάξει.
Αυτός θα είναι μέχρι τέλους. άντε με κάποια σκαμπανεβάσματα ή κάποια μεγαλύτερα σε διάρκεια χρονικά διαστήματα, που θα παίζει καλό, πιεστικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.
Τα "γενικά" θα μένουν πάντα 'ίδια.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που για μια ακόμα φορά στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με γκολ σε βάρος του σχεδόν από τα... αποδυτήρια.
Μέχρι τώρα τις περισσότερες φορές κατάφερε να το γυρίσει με εξαίρεση το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
Αλλά εδώ και πάλι προκύπτει ένα ερώτημα.

Εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό ή από τον αντίπαλό του κάθε φορά, το πως θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι με βάση την απίστευτη "ομοιομορφία" που παρουσιάζουν όλα σχεδόν τα παιχνίδια του.
Εδώ υπάρχει μια απάντηση με βάση τα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού και αυτή είναι "εξαρτάται από το σε τι μέρα θα βρεθούν κάποια κορυφαία ατού του",
Ή αν θέλετε να μιλάμε και πιο συγκεκριμένα, εξαρτάται από την μέρα στην οποία θα βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές του, δηλαδή ο Ιωαννίδης και ο Μπερνάρ.

Με την ΑΕΚ ήταν ο Ιωαννίδης που πήρε μόνος του σχεδόν παραμάζωμα την αντίπαλο του Παναθηναϊκού, γύρισε το σκορ και μετά άφησε τους... υπόλοιπους να διαχειριστούν την προσφορά του και είτε έτσι είτε αλλιώς να φτάσουν στην νίκη με δεδομένη την ανυπαρξία και της ΑΕΚ που για τριάντα λεπτά γύριζε την μπάλα χωρίς αντίπαλο στο κέντρο με τον Παναθηναϊκ΄να περιμένει όλος μέσα στην περιοχή του.
Με την Λαμία χθες ήταν ο Μπερνάρ που πήρε πάνω του την όλη ιστορία και την καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες, αφήνοντας κι αυτός με την σειρά του στην συνέχεια τους συμπαίκτες του να τελειώσουν ήσυχα ήσυχα και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το παιχνίδι, με δεδομένη και την απουσία της Λαμίας από το γήπεδο.

Από δω και πέρα λοιπόν;
Από δω και πέρα τα πράγματα μοιάζουν σχετικά απλά.
Το τι γίνεται όταν ένας από τους δύο και ακόμα καλύτερα και οι δυο, ο Ιωαννίδης και ο Μπερνάρ δηλαδή, είναι στην καλή τους μέρα σε γενικές γραμμές το έχουμε δει.
Το ερώτημα και το πρόβλημα είναι τι θα γίνει αν σε κάποιο παιχνίδι τύχει να μην είναι και οι δυο τους σε καλή μέρα ή ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού να καταφέρει να τους μπλοκάρει.
Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν.
Καθώς απ' ότι έχει φανεί μέχρι τώρα, δεν υπάρχει άλλος να πάρει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του σε μια δύσκολη μέρα ή στιγμή.
Ούτε ο Τερίμ μπορεί να το κάνει αυτό, καθώς απ' ότι έχει δείξει μέχρι τώρα απλά επιλέγει μια ενδεκάδα και μια τακτική και από κει και πέρα αφήνει τα παιχνίδια και τους παίκτες του στην τύχη τους.

Ούτε ο Μπακασέτας ή κάποιος από τα υπόλοιπα ατού του Παναθηναϊκού έχει δείξει μέχρι τώρα ότι μπορεί να πάρει αυτόν τον ρόλο και την ευθύνη στις πλάτες του, καθώς όλοι μοιάζουν και συμπεριφέρονται σαν "συμπληρωματικοί" μέσα στο παιχνίδι, που απλά συμπληρώνουν στην καλή τους μέρα και διασφαλίζουν όσα πετυχαινουν οι δύο προαναφερόμενοι, ή χαλάνε όλη την ιστορία στην κακή τους μέρα όπως έγινε σε κάποια παιχνίδια στην Λεωφόρο στο τέλος της κανονικής διάρκειας ή με τον ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ.

Οπότε πρακτικά ο Παναθηναϊκός, για να απαντήσουμε και στο ερώτημα με το οποίο ξεκινήσαμε ουσιαστικά την κουβέντα, θα πάει από δω και πέρα έτσι ακριβώς όπως και μεχρι τωρα.

Ακροβατώντας πάνω στις λεπτομέρειες και τις συνθήκες κάθε παιχνιδιού και ελπίζοντας ότι τα δυο βασικά ατού του θα αντέξουν να τον παίρνουν από το χέρι και να τον οδηγούν στα αποτελέσματα που χρειάζεται σε κάθε παιχνίδι και ποντάροντας ταυτόχρονα ότι οι αντίπαλοι που θα συναντήσει, δεν θα είναι στα παιχνίδια απέναντί του σε καλή μέρα, όπως έγινε μέχρι τώρα για παράδειγμα με ΑΕΚ στην Λεωφόρο και ΑΡΗ στο Βικελίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags