Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Προβοκάτορας" με Κουλιεράκη ο Μεντιλίμπαρ
| 2024-04-22 10:00:00

"Προβοκάτορας" με Κουλιεράκη ο Μεντιλίμπαρ - Eίναι mixer Αλμέιδα-Λουτσέσκου

του Ευάγγελου Μίχου
"Προβοκάτορας" με Κουλιεράκη ο Μεντιλίμπαρ - Eίναι mixer Αλμέιδα-Λουτσέσκου

Οι λόγοι που άλλαξε 11αδα και το αδύνατο σημείο του ΠΑΟΚ! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για το αριστούργημα του "σοφού" Βάσκου, εξηγεί πως στόχευσε τον νεαρό αμυντικό και δικαιώθηκε και εξηγεί πού οφείλεται η αγωνιστική πτώση του Δικεφάλου. Το χθεσινό, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα τίτλου...

Ο Oλυμπιακός κέρδισε ξανά τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά στο Καραϊσκάκης και με 2-1, αντί πάλι για 4-1, αποδεικνύοντας και στους πλέον άπιστους Θωμάδες πώς διαθέτει το ρόστερ αλλά κυρίως τον προπονητή που μπορεί να το διαχειριστεί έτσι ώστε παράλληλα με τον ευρωπαϊκό τελικό στο conference league που θα κυνηγήσει, να πάρει και το τίτλο του πρωταθλητή στην superleague κάνοντας το 6/6 μέχρι τέλους! Αυτό το "μήνυμα" ήταν πιο σημαντικό / πιο δυνατό κι από αυτή καθαυτή την νίκη. Γιατί μετράει ο τρόπος με την οποία ήρθε, τα πρόσωπα που την πέτυχαν και το σχέδιο του Βάσκου προπονητή. Βεβαίως όπως έχουμε πεί, "Στρατηγός" μεν ο Λουτσέσκου, "Στρατάρχης" ο Χοσέ Λούις Μεντιλίμπαρ!!!

Ποιο ήταν το χθεσινό αριστούργημα του Βάσκου; Πως 4 βράδια μετά το "έπος Σαράτσογλου" και μια ιστορική πρόκριση που έφερε τρομερή σωματική και πνευματική καταπόνηση στους πρωταγωνιστές της συν μια αναμενόμενη (ως επακόλουθο) πανηγυρική κατάσταση σε όλο το κλαμπ, ο Μεντιλίμπαρ έκανε την τέλεια διαχείριση υλικού αλλά και... κατάστασης!!! Ποντάροντας σε πιο... ξεκούραστους και κυρίως σε πιο..."πεινασμένους"!! Κατέβασε μια διαφορετική ομάδα, ουσιαστικά μια δεύτερη ενδεκάδα, "πειραγμένη"/αλλαγμένη κατά τα 8/11 σε σχέση με του θριαμβευτές της Κωνσταντινούπολης (διατήρησε μόνο τους Τζολάκη, τερματοφύλακας γαρ και τους Τσικίνιο, Ποντένσε). Με συγκεκριμένο πλάνο και στρατηγική, καταφέρνοντας έτσι να παρουσιάσει μια ομάδα φρέσκια, ενεργειακή, γρήγορη, "τσαγανάτη" και τακτικά απόλυτα στοχοπροσηλωμένη!

Ο σοφός, λοιπόν, Μεντιλίμπαρ αποφάσισε κατά κάποιο τρόπο να... σπεκουλάρει πάνω στην ομάδα που έγραψε ιστορία την Πέμπτη. Για κάποιους βέβαια μπορεί να ήταν ένα ακόμη μεγάλο ρίσκο του Βάσκου, στο ντέρμπι που αν έχανε ο Ολυμπιακός θα έλεγε "άντε γειά" στο πρωτάθλημα, να επιλέξει τόσο... βαθύ και... τέτοιο ροτέισον. 

Εκτός αποστολής οι ηγέτες αμυντικά & μεσοεπιθετικά, Κάρμο/Φορτούνης αλλά και ο αναντικατάστατος Ροντινέι. Στον πάγκο ο πρώτος σκόρερ σου Ελ Κααμπί, ο αναντικατάστατος μέσος βαρόμετρο με τα χιλιόμετρά που κάνει, Χέσε, ο τρομερά ανεβασμένος Γιόβετιτς, αλλά και οι Ορτέγκα, Μασούρας. Ξεκίνησε με δεξί μπακ τον Κίνι που χρίστηκε και σκόρερ. Με αμυντικό χαφ τον γερό - Ιμππορα που ήταν "εγκέφαλος" σε δεύτερο σερί ματς, κόβοντας και μοιράζοντας, χωρίς καν να σπριντάρει. Με αριστερό μπακ τον Ομάρ Ρίτσαρντς που έλαμψε και δείχνει πόσο σημαντικός θα είναι στο φινάλε, με "αντι-Κάρμο" τον νεαρό Αμπέι που ήταν σούπερ ενώ έβγαλε από την... ναφθαλίνη ξαφνικά στον φουνταριστό τον Ναβάρο, ο οποίος για μένα ήταν ο ΜVP του Ολυμπιακού (ο Ισπανός εξέθεσε στους ξένους σκάουτ τον πολυδιαφημισμένο Κουλιεράκη, τον έκανε... γιο γιο, πέτυχε δυο γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ αλλά με τέλεια τελειώματα).

Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακος για να πάρει το πρωτάθλημα, έχοντας και την Ευρώπη και παίζοντας συνέχεια απο εδώ και πέρα Κυριακή - Πέμπτη και Κυριακή - Τετάρτη, θα πρέπει να έχει... βάθος για να ανταπεξέλθει , δηλαδή να στηρίζεται σε 22 παίκτες και όχι στην ίδια βασική 14/15αδα. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, λοιπόν, λειτούργησε για τον Μεντιλίμπαρ και ως κρας τεστ σε αυτό. Έπεισε τους ... αναπληρωματικούς του να το δουν σαν μια πρόκληση πως είναι αντάξιοι των... βασικών που πήγαν την ομάδα στον ευρωπαικό ημιτελικό. Ανταποκρίθηκαν στο 110%, κερδίζοντας άνετα τον ΠΑΟΚ και στέλνοντας "μήνυμα" στον ανταγωνισμό ότι... "μπορούμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα"!!! Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει μετά το χθεσινό;

Ο Μεντιλίμπαρ είναι κορυφαίος γιατί σε λιγότερο απο 3 μήνες που βρίσκεται στου Ρέντη έχει κάνει όλους τους παίκτες, σχεδόν όλο το ρόστερ του Ολυμπιακού - τους/το οποίο... βρήκε - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ!!! Να νιώθουν και να δείχνουν πως είναι σημαντικοί, είτε παίζουν περισσότερο, είτε λιγότερο. Όλοι τρέχουν, μαρκάρουν, πιέζουν και κυρίως... γουστάρουν!

Τους δίνει βέβαια και το πλάνο. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ανέλυσε, βρήκε και... στόχευσε το αδύνατο σημείο του αντιπάλου, δηλαδή τον Κουλιεράκη, παίζοντας συνέχεια με μπαλιές στην πλάτη του και εκμεταλλευόμενος την τοποθετημένη ψηλά άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά και τη μη αντίδραση του Λουτσέσκου. Και δικαιώθηκε! Τρία γκολ βρήκε έτσι (μέτρησε το ένα) συν ένα κερδισμένο πέναλτι!

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ είναι ένα mixer Αλμείδα και Λουτσέσκου. Βλέπεις να συνδυάζει τόσο τα στοιχεία της ΑΕΚ του Αλμέιδα, με την ένταση και την πίεση στο παιχνίδι του, όσο και εκείνα του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου με το τακτικό πλάνο του και την ικανότητα στις μεταβάσεις...

ΥΓ.2 Ο Κουλιεράκης έκανε ένα πολύ κακό ντέρμπι - θύμισε τα περσινά του. Το χθεσινό το... οφείλει στον Μεντιλίμπαρ που τον στόχευσε σχεδόν...προβοκατόρικα. Ήταν.... λύκος στα στριψίματα του αλλά και στο τρέξιμο στην... ευθεία. Ο Ζελσον Μαρτίνς στο 2-0 ξεκινάει δυο σώματα πίσω από τον "Κούλιε".

ΥΓ.3 Απίστευτος Τσικίνιο. Μετά το εξαντλητικό/πολύ υψηλών απαιτήσεων παιχνίδι του κόντρα στην Φενέρ, είχε χθές τόσες αντοχές, πιέζοντας τόσο ψηλα, στο διάστημα που έπαιξε...

ΥΓ. Η πτώση τελευταία στην εικόνα του ΠΑΟΚ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πολύ χαμηλές αγωνιστικές πτήσεις των Ράχμαν Μπάμπα και Μειτε. Ο Γκανέζος δείχνει... καμένος ενώ ο Γάλλος γίνεται πλέον σταθερά αλλαγή.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαφώνησε σε όλα με ΠΑΟΚ ο Βαρούχας - Ατάκα "φωτιά" για το Άρης-ΑΕΚ (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags