Facebook Pixel Κάλενς και Αθανασιάδης "έκαψαν" την ΑΕΚ! Θρίλερ μέχρι τέλους
| 2024-04-28 23:06:00

Κάλενς και Αθανασιάδης "έκαψαν" την ΑΕΚ! Θρίλερ μέχρι τέλους το πρωτάθλημα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Μέχρι το 80' η Ένωση κρατούσε το πρωτάθλημα στα χέρια της και κατάφερε να βάλει τον ΠΑΟΚ ξανά στο παιχνίδι του τίτλου.

Με τον Παναθηναϊκό προκάλεσε ενθουσιασμό με τη νίκη της και την εκρηκτική της εμφάνιση. Το 3-0 έμοιαζε πολύ φτωχό βάσει των ευκαιριών που έχασε. Στην Τούμπα κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ και μέχρι το 80’ με τα γκολ των Πινέδα-Βίντα κρατούσε το πρωτάθλημα στα χέρια της. Αλλά η ΑΕΚ έχασε τόσο πολύ τη συγκέντρωσή της που ισοφαρίστηκε και έχασε ένα παιχνίδι, με το οποίο στην ουσία έβαλε τον ΠΑΟΚ (ο οποίος έχει ένα ματς λιγότερο, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το οποίο θα παιχτεί στις 12 Μαΐου) ξανά στη μάχη του τίτλου.

Η Ένωση αιφνιδιάστηκε από τους Θεσσαλονικείς στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με τον Κωνσταντέλια να ανοίγει το σκορ σε μια φάση που όλη η αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων» παίρνει κάτω από τη βάση. Δεν υπέστη όμως ψυχρολουσία. Η ΑΕΚ βρήκε γρήγορη αντίδραση και ισοφάρισε με μαγικό γκολ του Πινέδα, την πολύ καλή εμφάνιση του οποίου πρέπει να επισημάνουμε, όπως και αυτή του Ελίασον και του Αραούχο. Αυτοί οι τρεις ήταν οι καλύτεροι παίκτες της αθηναϊκής ομάδας, η οποία στο δεύτερο μέρος δεν έβγαλε την ίδια ενέργεια που είχε στο πρώτο, όπου έχασε μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στον Κοτάρσκι.

Κατάφερε όμως να κάνει την ανατροπή, από μια στατική φάση, στην οποία υπάρχει και λάθος παίκτη του ΠΑΟΚ, αφού Σβαμπ κάνει διώξιμο προς την εστία, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί ο Κοτάρσκι και ο Βίντα από κοντά να σημειώσει το 1-2. Και όμως η ΑΕΚ κατάφερε να χάσει πάλι μια νίκη μέσα από τα χέρια της.

Πως; Από δύο γκάφες που έκαψαν την Ένωση, η μία από αμυντικό η άλλη από τερματοφύλακα. Πρόκειται για λάθη που έχουν δουλευτεί στην προπόνηση, για να μη γίνονται, όπως τόνισε ο Αλμέιδα. Στο 80’ ο Κάλενς βλέπει τη μπάλα να σκάει δύο φορές μπροστά του, σαν να έχει πάθει ίλιγγο και δεν μπορεί να τη διώξει, ο Σαμάτα στρώνει με το κεφάλι στον Κωνσταντέλια και γίνεται το 2-2. Στις καθυστερήσεις ο Αθανασιάδης αντί να μπλοκάρει μια σέντρα κάνει λανθασμένη εκτίμηση, βγαίνει και με αεροπλανικό διώχνει με γροθιές σε κόρνερ, απ’το οποίο προέρχεται το 3-2 από τον Σάστρε, στο σουτ του οποίου η μπάλα πέρασε κάτω από τόσα πόδια.

Είναι μεγάλο κρίμα, γιατί την προηγούμενη αγωνιστική ο Περουβιανός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του. Κόντρα στον Παναθηναϊκό έσβησε τον Ιωαννίδη που βρίσκεται σε τρομερό φόρμα φέτος. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε πάρει τα επάνω του παίρνοντας γάντια βασικού λόγω του τραυματισμού του Στάνκοβιτς. Στην Τούμπα έκανε πολύ καλές επεμβάσεις και με ένα λάθος κατέστρεψε την εικόνα που έχτισε στο παιχνίδι.

Επίσης να σημειωθεί, ότι οι αλλαγές της ΑΕΚ δεν την βοήθησαν ιδιαίτερα, εν αντιθέσει με του ΠΑΟΚ, ο οποίος βρήκε γκολ από αλλαγή (Σάστρε), ενώ στη φάση της ισοφάρισης σε 2-2 την ασίστ στον Κωνσταντέλια την έδωσε ο εισελθείς στο δεύτερο ημίχρονο Σαμάτα.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ πρέπει να βρει τη συγκέντρωσή της μέχρι τις 15 Μαΐου που παίζει εναντίον του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Τρεις μέρες νωρίτερα είναι το εξ αναβολής ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, οπότε θα γνωρίζει την κατάσταση στη βαθμολογία. Και πάλι όμως το ενδιαφέρον έχει ανανεωθεί και όλα δείχνουν, ότι στο Φάληρο θα παιχτεί όλο το πρωτάθλημα και εννοείται πως η απώλεια is not an option που λένε και οι Άγγλοι. Γιατί ο καθένας με το μυαλό του και με το κομπιουτεράκι μπορεί να βάλει κάτω τα δεδομένα και να βγάλει διάφορα σενάρια. Ωστόσο με δύο νίκες η ΑΕΚ στέφεται πρωταθλήτρια και αυτό είναι το πιο ασφαλές... Τελικούς τους χαρακτήρισε ο Αλμέιδα.

Το σίγουρο είναι μέχρι τέλος θα δούμε πολλά θρίλερ. Γιατί υπάρχουν παιχνίδια πολύ καυτά από βαθμολογικής άποψης, όπως ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, Άρης-ΠΑΟΚ αλλά και ντέρμπι αιωνίων.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Αθανασιάδης: Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήταν θεατής. Στην Τούμπα όμως η συμμετοχή του ήταν αναγκαία. Στο 1-0 δεν έχει ευθύνη. Έκανε δύο σημαντικές επεμβάσεις σε ευκαιρίες του Κουλιεράκη και του Σβαμπ στο 37’ και το 39’ αντίστοιχα. Στο 67’ δε έκανε καταπληκτική απόκρουση σε σουτ του Κωνσταντέλια χωρίς να έχει καλό οπτικό πεδίο. Στις καθυστερήσεις αντί να καθαρίσει μια σέντρα έδιωξε με γροθιές και αεροπλανική έξοδο, δίνοντας στην ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να σκοράρει και να πάρει το ματς. Είναι κρίμα γιατί έκανε καλό ματς και με αυτήν την ενέργεια πήγε στράφι η εμφάνισή του.

Ρότα: Φέρει ευθύνη στο 1-0, αφήνει τον Μπάμπα να σεντράρει για τον Κωνσταντέλια. Μέτριο ματς από τον δεξιό μπακ της ΑΕΚ.

Βίντα: Στο 1-0 έχει και αυτός ευθύνη. Δεν φαίνεται πουθενά. Σκόραρε το 1-2 με τον οποίο η ΑΕΚ κρατούσε το πρώταθλημα με το ένα χέρι. 

Κάλενς: Την προηγούμενη αγωνιστική εξουδετέρωσε τον Ιωαννίδη. Στην Τούμπα βλέπουμε, ότι στο γκολ του Κωνσταντέλια ήταν παρατηρητής. Στο 82’ έκανε διπλό λάθος πριν το δεύτερο τέρμα του Κωνσταντέλια, όταν αφήνει τον Σαμάτα να του πάρει τη μπάλα.

Χατζισαφί: Έκανε καλό ματς. Έβγαινε μπροστά. Από δικό του γέμισμα ξεκίνησε το γκολ του Βίντα. Στο 2-2 όμως δεν είναι εκεί που πρέπει για να μαρκάρει του Κωνσταντέλια

Σιμάνσκι: Έχει ευθύνη στο 1-0. Στο 25’ έκοψε τον Κωνσταντέλια που έμπαινε μόνος στην περιοχή. Στο 80’ όμως δεν πρόλαβε να κόψει τον Κωνσταντέλια για το 2-2.

Γιόνσον: Στο 14’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, ενώ ήταν μόνος! Άργησε πολύ και ο Κουλιεράκης του πήρε τη μπουκιά από το στόμα στην κυριολεξία.

Ελίασον: Ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας δύο γκολ. Στην Τούμπα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 5’, ενώ στο 19’ έφτιαξε φάση για τον Πινέδα.

Πινέδα: Έβαλε πολύ μαγκιόρικο γκολ. Προκάλεσε ναυτίες στην άμυνα του ΠΑΟΚ με μια μαγική ενέργεια, κατά την οποία πέρασε όλη την πίσω γραμμή από τα αριστερά προς το κέντρο της περιοχής και με ωραίο σουτ που βρήκε δοκάρι ισοφάρισε. Σημειωτέον, ότι ο Μεξικανός σκόραρε το τρίτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Αραούχο: Από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό βλέπουμε πόσο έχει ανεβεί! Στην Τούμπα ήταν ακόμα καλύτερος. Έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του. Είχε ευκαιρία να σκοράρει. Στο δεύτερο μέρος έγινε αλλαγή, αλλά

Πόνσε: Στη νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν εκ των πρωταγωνιστών, καθώς σημείωσε γκολ.  Και στην Τούμπα ήταν θετικός.

Αγωνίστηκαν και Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Τσούμπερ, οι οποίοι δεν φάνηκαν ιδιαίτερα, ίσως οι δύο πρώτοι που μπήκαν νωρίτερα να κέρδισαν κάποια φάουλ, αλλά δεν συμμετείχαν σε κάποια φάση. 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός με τη λήξη στην Τούμπα - Έξαλλος Αλμέιδα, έπαιξε ξύλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags