Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ευεργετική η παραίτηση Τερίμ - Ρυθμιστής ΟΣΦΠ
| 2024-04-29 13:00:00

Ευεργετική μία παραίτηση Τερίμ - Ρυθμιστής Ολυμπιακός... γκρεμίζει Λεωφόρο!

του Ευάγγελου Μίχου
Ευεργετική μία παραίτηση Τερίμ - Ρυθμιστής Ολυμπιακός... γκρεμίζει Λεωφόρο!

Συνταξιούχος, εγωπαθής και επικίνδυνος ο Τούρκος κόουτς! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την ΑΕΚ που παραμένει φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά και τα ανησυχητικά μηνύματα από την εικόνα του Ματίας, αλλά και τον Ραζβάν Λουτσέσκου που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ. Ποιος θα πάρει τελικά τον τίτλο από τους τρεις;

Μέσα σε ένα βράδυ όλο το πρωτάθλημα έγινε... ώπα χάρη στις δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ που την Τετάρτη είχε... σβήσει και γκελ άρει με τον ... σακκο του μποξ Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος", κατάφερε να γίνει... Λάζαρος και να αναστηθεί κερδίζοντας με... τρελή ανατροπή την σχεδόν βέβαιη Πρωταθλήτρια ΑΕΚ, κάνοντας μάλιστα τον Αλμέιδα για πρώτη φορά (στην Ελλάδα) να βγει... εκτός εαυτού και μετά να ζητήσει ζυγνώμη!

Ο δε Άρης μετά την νίκη επί του ΠΑΟΚ, την ισοπαλία σαν νίκη με τον Ολυμπιακό, νίκησε και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος... προδόθηκε ξανά από τον "ξεκουτιασμένο", συνταξιούχο, εγωπαθή προπονητή, Τερίμ, ο οποίος μάλιστα το έφερνε βαρέως πως γουχαίστηκε αγρίως για πρώτη φορά στην καριέρα του, από τους οπαδούς των πράσινων. Κάπως έτσι, λοιπόν, το τριφύλλι έγινε η πρώτη ομάδα του Βig 4 που βγήκε οριστικά νοκ άουτ στην μάχη του τίτλου ενώ ο 4ος σήμερα Ολυμπιακός που τελειώνει την σεζόν παίζοντας και με τους 3 από πάνω του, αν πάρει το εξ αναβολής εκτός με τον ΠΑΟΚ, κάλλιστα προλαβαίνει μετά να πάρει το πρωτάθλημα! Μιλάμε για τα πιο... παλαβιάρικα play off

Σόκαρε η ΑΕΚ που ακόμη και με ισοπαλία στην Τούμπα θα ήταν πρωταθλήτρια, κάπου όμως κωλοκάθισε στο β ημίχρονο πάνω στο υπέρ της σκορ, όντως μέχρι το 90' του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είχε το back to back τίτλο στο τσεπάκι της με την αμέριστη ... αρωγή και του Άρη, αλλά για μια ακόμη φορά την φετινή σεζόν επέδειξε αυτοκτονική διάθεση. Έχασε με ανατροπή στην ανατροπή κάτι που δεν της έχει ξανασυμβεί με Αλμέιδα, απώλεσε το πρώτο της ματς μπολ, τερμάτισε τόσο τον μύθο πως δεν χάνει στα ντέρμπι (μάνι, μανι έκανε δυο σερί εκτός έδρας), όσο και εκείνον της πελατειακής σχέσης της με τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου.

Βλέποντας μάλιστα τον Αργεντινό προπονητή για πρώτη φορά να αντιδράει έτσι (θλιβερή και καθόλου τιμητική η εικόνα του, παρά την δικαιολογία της μεγάλης έντασης απο τον αγώνα, το να πιάνει από τον λαιμό στέλεχος του τμήματος αθλητικής βίας) και με τέτοια διαχείριση μετά την χθεσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ, μου έβαλε ...υποψίες και σοβαρές αμφιβολίες για το δεύτερο της ματς μπολ στο Καραϊσκάκης. 

Το μόνο βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ... εύχεται πλέον το εξ αναβολής ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός αν δεν έρθει ισοπαλία να κάτσει "άσος", σε καμία περίπτωση πάντως διπλό! Ο Ολυμπιακός σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει ακόμη και ... εφιάλτης για την Ένωση! Για την ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία των κιτρινόμαυρων, όσον αφορά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο 15νθημερο που θα ακολουθήσει, ίσως να ήταν καλύτερα να είχαν χάσει χθές στη Τούμπα με 2-0 παρά έτσι όπως το έχασαν. Γιατί το στραπάτσο των κιτρινόμαυρων είναι πολύ μεγάλο και η μεγάλη διακοπή συνήθως δεν κάνει καλό σε τέτοιες καταστάσεις. 

Βεβαίως και η ΑΕΚ κρατάει ακόμη την τύχη στα χέρια της και είναι το φαβορί για τον τίτλο. Εάν στις 12 Μαίου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αναδειχθούν ισόπαλοι, η ΑΕΚ θα είναι πρωταθλήτρια ενώ αν υπάρξει νικητής σε αυτόν τον "ημιτελικό", μετά η ΑΕΚ θα παλέψει για τον τίτλο με όποιον έχει νικήσει.

Ο Άρης του Καρυπίδη πάντως ούτε... συνεργείο του Μελισσανίδη να ήταν, δεν θα καθάριζε έτσι για να πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ, η οποία όμως, έχυσε το γάλα! Την Τετάρτη έκοψε δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό και χθες κέρδισε στην Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου. Από τον οποίο είχε εισπράξει πριν από 14 μήνες περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια για την πώληση του Μαντσίνι...

ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΞΑΝΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ & ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ... ΓΚΡΕΜΊΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ!

Ο Ολυμπιακός είναι βέβαιο ότι πάλι, όπως πέρσι, θα ρυθμίσει τον τίτλο, αλλά φέτος μπορεί στο τέλος ακόμη και να τον πάρει!! Είναι άλλωστε η δεύτερη ομάδα μετά την ΑΕΚ που εξαρτάται αποκλειστικά από τα δικά του αποτελέσματα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δηλαδή με τρία στα τρία, κερδίζοντας το εξ αναβολής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης και τελευταία αγωνιστική τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στέφεται ξανά πρωταθλητής! Βέβαια στα play off καμία ομάδα του big 4 δεν έχει κάνει το 3 στα 3 σε ντέρμπι, μόνο που αυτό πλέον μπορεί να αποδειχθεί... λεπτομέρεια τίτλου!

Με τον Ολυμπιακό να έχει το επιπλέον ντεσαβαντάζ πώς πριν μπει στην τελική ευθεία των play off με αυτά τα 3 σερί ντέρμπι, δίνει και δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια στα ημιτελικά του conference league με την Άστον Βίλα. Ο Ολυμπιακός, επίσης, δεν έχει κερδίσει φέτος σε 3 ματς την ΑΕΚ (μία ισοπαλία/δύο ήττες), μόνο που όπως φάνηκε και χθες με τον ΠΑΟΚ που την κέρδισε, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Και μετά τον Τερίμ και τον Λουτσέσκου να κερδίσει και ο Μεντιλίμπαρ τον Αλμέιδα. 

Σε περίπτωση μάλιστα που ο Βάσκος... ματσουκιάσει και τους δυο δικεφάλους, για μένα θα γίνει το γκράντε φαβορί για τον τίτλο κι ας παίζει τελευταία αγωνιστική στην Λεωφόρο. Στην κατάσταση που είναι ο ΠΑΟ τώρα, αυτό δείχνει σχετικά εύκολο. Το δύσκολο θα το κάνουν προφανώς οι πράσινοι οπαδοί, που δεν θα ανεχτούν να δουν πρωταθλητή μέσα στην Λεωφόρο τον αιώνιο αντίπαλό τους, ο οποίος σε αντίστοιχο ματς πέρσι στο Καραϊσκάκης, τους στέρησε τον τίτλο και τον... πρόσφερε στην ΑΕΚ. Θα απαιτήσουν να ... πληρωθούν οι ερυθρόλευκοι με το ίδιο νόμισμα, σε διαφορετική περίπτωση μέχρι και ... πρόωρο γκρέμισμα της "Λεωφόρου" θα παίξει, από τις αντιδράσεις κατά του Αλαφούζου και όχι μόνο. Τι, όχι;

"ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ" Ο ...ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ!!

Ο νόμος της Τούμπας, η "αλεπού" Λουτσέσκου, η ψυχή των παικτών του, έδωσαν μια απίστευτη και συγχρόνως μάγκικη/κοχονάτη νίκη στον ΠΑΟΚ, σε ένα μεγάλο ματς. Βέβαια τον βοήθησε και η... αυτοχειρία της ΑΕΚ, με την "γελοιότητα" του Κάλενς, αλλά η ουσία είναι πως θεωρητικά ξαναμπήκαν στο κόλπο για τον τίτλο οι ασπρόμαυροι. Ο ΠΑΟΚ εκεί που λες ... πέθανε, ξαφνικά ξανά - ζωντανεύει κι αυτό το οφείλει στον Ρουμάνο προπονητή του.

Προσωπικά αμφιβάλω πως ο Πρωταθλητής της regular season θα κάνει το 3 στα 3 με Ολυμπιακό/ΠΑΟ στην Τούμπα και Άρη στο "Βικελίδης", αλλά μπορεί να το... ονειρεύεται και να το πιστεύει. Τουλάχιστον γλίτωσε χθες τα λαϊκά δικαστήρια και μια τρομερή εσωστρέφεια που θα ακολουθούσε ένα νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα, ικανό να τον οδηγήσει στην καταστροφή. Στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ έκανε πρόωρη - μια εβδομάδα νωρίτερα - Ανάσταση !!!

Τώρα ο εφτάψυχος "Στρατηγός Ραζβάν" θα έχει την ευκαιρία στις επόμενες δυο εβδομάδες, χωρίς αγώνες και χωρίς την Ευρώπη, να φρεσκάρει την ομάδα του, η οποία παρότι έδειχνε να σβήνει, κατάφερε με ... υπερπροσπάθεια και κυρίως με το αίσθημα της επιβίωσης να κάνει μια τεράστια ανατροπή/νίκη επί της Πρωταθλήτριας και εν δυνάμει (έτσι εμφανίστηκε η ΑΕΚ στην Τούμπα) Πρωταθλήτριας 2023-24. Αν μάλιστα στο τέλος της σεζόν η ΑΕΚ χάσει το πρωτάθλημα ενώ μέχρι το 90' στην Τούμπα ήταν πρωταθλήτρια, θα είναι σημαντικός λόγος για τους φανατικούς ΠΑΟΚτζήδες να νιώσουν ικανοποίηση ακόμη κι αν η δική τους ομάδα μείνει τελικά ξανά άτιτλη...

"ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ" Ο ΤΕΡΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΠΡΑΣΙΝΗ ΥΓΕΙΑ

Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, πόσο να αντέξει και δεύτερο Βατερλό μέσα σε 5 βράδια. Για την ακρίβεια το τριφύλλι κόντρα στον Άρη σου έδινε την εντύπωση πως έβγαλε την πρίζα από το πρωτάθλημα μετά την ήττα στην Opap Arena. Δέχτηκε γκολ μόλις στο 2' - για μια ακόμη φορά δηλαδή το έφαγε πρώτος και νωρίς - αλλά χθες ούτε άμεσα αντέδρασε, ούτε μέχρι το 97' σκόραρε. 

Δεύτερη σερί ήττα, δεύτερη άθλια εμφάνιση, δεύτερο ματς επί Τερίμ που δεν σκόραρε και κυρίως δεύτερο σερί ... κοουτσάρισμα για πολλά γέλια και για πολλά κλάματα μαζί, από τον ανεκδιήγητο και ... επικίνδυνο ( για τον Παναθηναϊκό) Τερίμ! Το κορυφαίο που δεν γινόταν ούτε στη... εποχή του Κολοκοτρώνη , το σχήμα με τα τρία σέντερ φορ μαζεμένα το ένα δίπλα στον άλλον να... κουτουλάνε μεταξύ τους και να παίζουν χωρίς σαφές εντολές, παράλληλα με την κατάργηση των χαφ αφού έπαιζαν 6 επιθετικογενείς ( Ιωαννίδης/Σπόραρ/Γερεμέγεφ/Μπακασέτας/Μαντσίνι/Τζούρισιτς) και 4 αμυντικοί ( Βαγιαννίδης/Κώτσιρας/Αράο/Μλαντένοβιτς) αλλά κανένας ορίτζιναλ μέσος!!! 

Ο Τερίμ χθές συμπεριφέρθηκε από τον πάγκο λές και είχε πάθει ποδοσφαιρικό... αλτσχάιμερ, με τις πραγματικά ανεξήγητες και χωρίς κανένα ορθολογισμό επιλογές/αποφάσεις. Πολύ απλά με αυτά που έκανε ακόμη και το... ρίσκο (ως έννοια) θα του έκανε ... μήνυση για δημόσια προσβολή του! Κατά τα άλλα φάνηκαν και χθες τα εξής: πρώτον, πως ο Μπερνάρ ήταν η κινητήρια δύναμη της πράσινης Αγίας Τριάδας αφού χωρίς αυτόν Μπακασέτας και Ιωαννίδης απλά δεν μπορούν, έγιναν κοινοί θνητοί. Δεύτερον, ο Τερίμ είναι ένας "δικτάτορας" στο τρόπο που λειτουργεί και έχει χάσει την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του, ακόμη και εκείνους που αρχικά τον εκτιμούσαν ενω ο ίδιος "απαξίωσε" ενα σημαντικό μέρος του ρόστερ. Τρίτον, δεν έχει κανένα πλάνο, δεν υπάρχει τακτική παρά μόνο το ... ποδόσφαιρο του... μελέ ενώ έχει καταργήσει και την προπόνηση. Που να τα πεις αυτά... Για παράδειγμα, την Παρασκευή επειδή φυσούσε στο Κορωπί έκαναν γυμναστήριο, το Σάββατο λίγο ποδοβόλει, χθες αγώνα κι από το βράδυ -μετά το ματς- άδεια μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης!

Ο Παναθηναικός είναι σε ελεύθερη πτωση: οι οργανωμένοι οπαδοί βρίζουν τον Αλαφούζου και του ζητούν να πουλήσει και να φύγει... Ο Τερίμ είναι στην κοσμάρα του, κάνει ότι θέλει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν (ξεκινάει και στα δυο πιο κρίσιμα ματς τον Λημνιό, τον οποίο αντικαθιστά στο ημίχρονο και θυμήθηκε ξαφνικά τον βαρύ Βιλένα)... Πολλοί παίκτες δεν νιώθουν σημαντικοί, οι περισσότεροι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στον προπονητή... Και η 4η θέση πλησιάζει απειλητικά χωρίς να φαίνεται σωτηρία και... σωτήρας. 

Η οριστική απώλεια του πρωταθλήματος σημαίνει ξεκάθαρα αποτυχία Αλαφούζου/Τεριμ (το αφεντικό έφαγε τον Γιοβάνοβιτς και έφερε τον σταρ - Τούρκο με αποκλειστική αποστολή τίτλου) ενώ το ορατό ενδεχόμενο να μείνει εκτός Ευρώπης (χάνοντας και το Κύπελλο) μπορέι να φέρει ακόμη και την... καταστροφή. Ενδεχομένως μια παραίτηση Τερίμ, στο δεδομένο τάιμινγκ, να αποδεικνυόταν ευεργετική αφού μιλάμε για προπονητή που ρίχνει ζάρια κι άλλοτε του έβγαινα 6άρες αλλά πλέον ασσόδυα!!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άρρωστος ο ΠΑΟ! Αντίο Τερίμ, τιμωρία για Γιοβάνοβιτς - Καλώς ήρθες Σάντος"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags