Facebook Pixel Tι κοτσάνα αμόλησε ο Μιχαλολιάκος στο μνημόσυνο;
| 2011-02-06 02:36:00

Tι κοτσάνα αμόλησε ο Μιχαλολιάκος στο μνημόσυνο;

Tι κοτσάνα αμόλησε ο Μιχαλολιάκος στο μνημόσυνο;

Η τραγωδία της Θύρας 7 το 1981 είναι από τα πιο δραματικά γεγονότα που έχουν σημαδέψει την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και την κοινωνία μας.

Είναι μια μαύρη σελίδα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ κι από κανέναν, ανεξαρτήτου, φυσικά, από οπαδικές ή άλλες προτιμήσεις. Όλα αυτά μοιάζουν πεζά κι ανούσια μπροστά στις ζωές των συνανθρώπων μας, που είναι πάνω απ’ όλα.

Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να μην καυτηριάσουμε δηλώσεις «εμπορικές» και «πολιτικές» που γίνονται σε μνημόσυνα σαν το σημερινό, όπου 5.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης για τους 21 αδικοχαμένους της Θύρας 7.
Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος πολύ σωστά επέλεξε να παραβρεθεί στην επιμνημόσυνη δέηση. Όπως ήταν εξαιρετική και η ανακοίνωσή του για το μουσείο.

Δεν γίνεται, όμως, μέσα σ’ όλα να λέει ο Μιχαλολιάκος και το εξής απίστευτο: «Να έρθει σύντομα ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για να τον αφιερώσουμε στα θύματα της Θύρας 7».

Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα δημοσίως από έναν άνθρωπο που κατέχει τον θεσμικό ρόλο του δημάρχου σε ολόκληρο Πειραιά; Δηλαδή, τι θα γίνει αν έρθει ευρωπαϊκός τίτλος στον Ολυμπιακό; Θα γιατρευτούν οι ανοιχτές ακόμα πληγές εκείνης της τραγωδίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και που προκαλεί ανατριχίλα ακόμα και σήμερα στον καθένα;

Καλό είναι να αποφεύγονται απ’ όλους τυμβωρυχικές δηλώσεις σαν κι αυτές. Μόνο αυτό έχουμε να πούμε και δεν κάνουμε κανένα άλλο σχόλιο, κατανοώντας ότι ο δήμαρχος είναι καινούργιος στο πόστο του και ίσως παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του να πει κάτι δυνατό. Την άλλη φορά ελπίζουμε ότι θα είναι πιο προσεκτικός όταν ανοίγει το στόμα του.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags