Facebook Pixel Καρυδάτος!
| 2014-10-09 23:15:00

Καρυδάτος!

Καρυδάτος!

Απίθανη εξέλιξη! Ο Παναθηναϊκός με τρομερό Παππά, τριποντάρα του Διαμαντίδη και κάρφωμα του Μπατίστα γύρισε από το 67-75 και νίκησε 77-76 στο άδειο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό!
 

Με ένα ΜΥΘΙΚΟ φινάλε, ο πιο «μάγκας» Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών και προβλημάτων νίκησε 77-76 τον Ολυμπιακό στο άδειο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδους.

Οι Πράσινοι διέψευσαν τους ΠΑΝΤΕΣ, κόντραραν στα ίσια τον Ολυμπιακό και στο φινάλε πήραν μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη, αφού γύρισαν το ματς από το 67-75 (1.55 πριν το φινάλε) και με τον εκπληκτικό Παππά, την τριποντάρα του Διαμαντίδη που έκανε το 75-75 και το κάρφωμα του Μπατίστα πήραν την πρόκριση. «Αυτοκτόνησε» στο φινάλε ο Ολυμπιακός, δεν άντεξε ο Σλούκας που είχε 1/2 βολές στα 6 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε...
 

Τα πράσινο +10 και τα τρίποντα του Λοτζέσκι

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι και με ένα γρήγορο σερί 7-0, προηγήθηκε 7-2, ενώ έφτασε και στο 14-4 έξι λεπτά μετά το πρώτο τζάμπολ του αγώνα. Οι Πράσινοι είχαν πάθος, έτρεχαν πολύ, έβρισκαν πόντους με τον Μπατίστα, ενώ στην άμυνα ήταν φοβεροί και είχαν «βραχυκυκλώσει» τα συστήματα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μετά όμως από τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε και με δύο τρίποντα του Λοτζέσκι (μέχρι τότε είχαν 0-5 οι Πειραιώτες) μείωσε στο 16-14, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε στο 17-14 με μία βολή του Μπατίστα.

Ο φοβερός Μπατίστα και η ερυθρόλευκη αστοχία...

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το σκορ και τα κατάφερε, αφού στο 14΄ προηγούνταν 17-18, όμως ο Παναθηναϊκός με τον Μπατίστα να είναι φοβερός σε άμυνα και επίθεση, όχι μόνο δεν έμεινε πίσω, αλλά το ντέρμπι πήγαινε για πολλά λεπτά πόντο – πόντο. Ο Ουρουγουανός κυριαρχούσε κάτω από την ρακέτα, ενώ μόλις στο 14ο λεπτό είχε πάρει ήδη τρία φάουλ από τον Ντάνστον. Οι Πειραιώτες παίζοντας χωρίς «καθαρό μυαλό» και χωρίς σύστημα που θα πλησίαζαν στο καλάθι του ΠΑΟ, «βομβάρδιζαν» από τα τρίποντα, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Ο μόνος που τα έβαζε ήταν ο Λουτζέσκι, ο οποίος έφερε και τον Ολυμπιακό στο +3 για πρώτη φορά στο ματς στο 17', όταν έκανε το 25-28. Οι Πράσινοι όμως απάντησαν γρήγορα και με δύο τρίποντα των Διαμαντίδη – Παππά και ένα δύσκολο καλάθι του Μπατίστα, ξέφυγαν στο 33-28. Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε στο 33-32 με τον Σπανούλη να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους στο ματς, 22 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου (πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπατίστα με 10 πόντους, 8 είχε ο Λοτζέσκι).

Ο... κοιμισμένος και ο «εκτελεστής» Σπανούλης

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, είδαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός παίζοντας πολύ γρήγορα και σωστές επιθέσεις κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και πολύ γρήγορα να προηγηθεί 33-45, ενώ ο Παναθηναϊκός με αμέτρητα λάθη σε άμυνα και επίθεση και τον Μπατίστα πολύ κουρασμένο, πέτυχε το πρώτο του καλάθι στην τρίτη περίοδο στο 25' με τον Φώτση για το 35-45. Οι Πράσινοι σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαν να κοντρολάρουν τον ρυθμό, ενώ λόγω κούρασης δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στο σκορ. Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» πήρε βαθιά ανάσα στο 26' όταν ο Μποχωρίδης με τρίποντο κατέβασε την διαφορά κάτω από τους 10 (40-49), όμως ο Σπανούλης με δύο τρίποντα στις επόμενες επιθέσεις τον... σκότωσε ψυχολογικά και έκανε το 42-55! Τελικά, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 49-60 με τον Πέτγουεϊ να ευστοχεί σε ακόμα ένα 3ποντο για τον Ολυμπιακό...

Η μεγαλύτερη μαγκιά της ιστορίας του!

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αφού με δύο τρίποντα των Μπλουμς και Παππά μείωσε σε 55-60 και επέστρεψε στο ματς, ενώ με νέο τρίποντο του Έλληνα άσου το Τριφύλλι έκανε το 58-62 στο 33'. Σε εκείνο το σημείο όμως δύο τρίποντα των Λαφαγιέτ και Λοτζέσκι έδωσαν τεράστια ανάσα στον Ολυμπιακό, ο οποίος άντεξε στην αντεπίθεση του ΠΑΟ και προηγήθηκε 58-68 στο 34'! Παρόλα αυτά, οι Πράσινοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού με επτά συνεχόμενους πόντους του Παππά μείωσαν σε 66-70 και έβαλαν ξανά φωτιά στο ματς 36'! Το τρίποντο όμως του Λοτζέσκι δύο λεπτά πριν το φινάλε (όταν το ματς ήταν 68-72) ήταν μαχαιριά, αφού έδωσε προβάδισμα 7 πόντων για τον Ολυμπιακό με το 68-75.

Στο τελευταίο δίλεπτο ακολούθησαν λάθος επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, ο Σλότερ με 4 πόντους μείωσε στο 72-75 και ο Διαμαντίδης με τριπονταρα 16 δεύτερα πριν το φινάλε έκανε το 75-75. Ο Ολυμπιακός πλέον τα είχε χάσει, ο Σλούκας με 1/2 βολές έκανε το 75-76 στα 6' δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ωστόσο ο Μπατίστα με απίθανη καρφωματάρα έκανε το 77-76 που χάρισε στον Παναθηναϊκό την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ.
 

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Διαμαντάκος, Σλότερ 7, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 111, Φώτσης 7 (1), Παππάς 19 (3), Μπλουμς 8 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστα 12.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 3, Λαφαγέτ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (4), Πρίντεζης 13.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags