Facebook Pixel Έτσι θα πληρώσει τα χρέη του o ΠΑΟΚ
| 2014-12-17 22:16:00

Έτσι θα πληρώσει τα χρέη του o ΠΑΟΚ

Έτσι θα πληρώσει τα χρέη του o ΠΑΟΚ

Ο νόμος 3606/2007 η παράγραφος που εξυπηρετεί τον ΠΑΟΚ και τα ποσά των δόσεων...

Από σήμερα και πιο συγκεκριμένα από την διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι φανερό ότι αναφορικά με τα παλιά χρέη στο δημόσιο η υπαγωγή στη ρύθμιση Ορφανού, αποτελεί επιλογή, ίσως και μονόδρομο.

 

«Αν όλες οι υποθέσεις χαθούν στα δικαστήρια, τότε με βάση τη ρύθμιση Ορφανού θα πρέπει να πληρωθούν 14,5 εκ. ευρώ».

Το PAOK24 παρουσιάζει τον περίφημο εκείνο νόμο και αναλύει όλα τα δεδομένα για το πώς μπορεί να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα των χρεών.

 

Πρόκειται για το νόμο 3606 του 2007. Αυτή είναι η περιβόητη ρύθμιση Ορφανού όπου η αποπληρωμή των χρεών γίνονταν σε 120 δόσεις με απαλοιφή προστίμων και προσαυξήσεων σε ένα ποσοστό 80%.

 

Τα ερωτήματα για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εν έτη 2014 (προς 2015) είναι τα εξής:

 

Μπορεί να υπαχθεί τώρα σε αυτή την ρύθμιση που έγινε νόμος του κράτους το 2007;

Μπορεί αυτό να γίνει χωρίς να τελεσιδικήσουν οι εφέσεις στα δικαστήρια;

Πόσα χρήματα θα καταβάλει η ΠΑΕ εφάπαξ και ποιο το ποσό για την μηνιαία δόση;

 

Το PAOK24 σας παραθέτει την κρίσιμη παράγραφο εκείνου του νόμου, που δίνει τις πιο σημαντικές απαντήσεις: Πρόκειται για το άρθρο 86 του νόμου 3606 και την παράγραφο 4: Αυτή αναφέρει:

 

«4. Στη ρύθμιση της παραγράφου 1 και με τον ίδιο τρόπο καταβολής, μπορεί να υπάγονται και τα χρέη προς το Δημόσιο της παραπάνω κατηγορίας οφειλετών που θα βεβαιώνονται μετά από φορολογικούς ελέγχους ή αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων και θα αφορούν υποχρεώσεις φορολογικών περιόδων μέχρι και 30.6.2007. Για την υπαγωγή των χρεών αυτών στη ρύθμιση του παρόντος νόμου απαιτείται αίτηση του Προέδρου της ενδιαφερόμενης Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε., Τ.Α.Α. ή Αθλητικού Σωματείου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., μέσα σε ένα μήνα από τη βεβαίωση των οφειλών αυτών. Μετά την υπαγωγή και των χρεών αυτών αναπροσαρμόζονται τα ποσά των δόσεων που είχαν καθοριστεί αρχικά και καταβάλλεται υποχρεωτικά το σύνολο της διαφοράς, που προκύπτει και αφορά τις ληξιπρόθεσμες δόσεις μέχρι την ημερομηνία καταβολής της δόσης που ακολουθεί την αναπροσαρμογή».

 

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι… Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί να υπαχθεί στην ρύθμιση ΜΟΝΟ όταν εκδικαστούν και (προφανώς χαθούν) οι εφέσεις της στα διοικητικά δικαστήρια. (Αυτή είναι και μία απάντηση στο γιατί δεν υπάγονταν μέχρι τώρα, όπως βέβαια και το ότι περίμενε ή διεκδικούσε κάτι καλύτερο). Αν αυτό γίνει μέσα στο 2015 δεν επηρεάζει τα οφειλόμενα ποσά, τα οποία είναι 14,5 εκατομμύρια και δεν πρόκειται να αλλάξουν.

 

Εφόσον η ΠΑΕ υπαχθεί μέσα στο 2015 σε αυτή την ρύθμιση, τότε θα πρέπει να πληρώσει εφάπαξ όλες τις δόσεις από τον Οκτώβριο του 2007 και μετά. Θα πρόκειται για περίπου 90 δόσεις! Με βάση υπολογισμούς (που προκύπτουν από το αρχικό κεφάλαιο) μηνιαίως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πληρώνει 120 χιλιάδες ευρώ. Άρα αν αποφασίσει να μπει στην ρύθμιση μέσα στο 2015, θα πρέπει να πληρώσει εφάπαξ ένα ποσό –περίπου- 10.800.000!

 

Από εκεί και πέρα θα οφείλει 30 –περίπου- δόσεις, άρα περίπου 3.600.000 ευρώ. Αν όλα αυτά προχωρήσουν, ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει εφάπαξ 10,8 εκατομμύρια και 120.000 ευρώ το μήνα (1,4 ετησίως) γι’ ακόμη 2,5 χρόνια.

 

Όλα αυτά αποτελούν έναν δρόμο, μια λύση και σαφώς για να υλοποιηθούν πρέπει να το αποφασίσει οριστικά ο Ιβάν Σαββίδης.

Πηγή: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags