Facebook Pixel Ντούσκο, έχουμε πρόβλημα!
Μπάσκετ
| 2015-03-13 22:25:00

Ντούσκο, έχουμε πρόβλημα!

Ντούσκο, έχουμε πρόβλημα!

Παππάς και Γιάνκοβιτς έγιναν ηγέτες, όμως ο Παναθηναϊκός μετά από ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο, έχασε από την Ζαλγκίρις με 76-70 και τώρα κινδυνεύει να μείνει ακόμα και εκτός Top16!

Σε περιπέτειες μπαίνει ο Παναθηναϊκός, καθώς από εκεί που κυνηγούσε την 2η θέση και το πλεονέκτημα έδρας, μετά από τρεις σερί ήττες από τη Μακάμπι, την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και σήμερα στην Λιθουανία από την Ζαλγκίρις με 76-70 , πλέον κυνηγάει την απλή πρόκριση και βρίσκεται 4ος.

Ο Παναθηναϊκός που ακόμα δεν έχει νίκη στον δεύτερο γύρο του Top16, έχει στην συνέχεια εντός έδρας τις Ρεάλ Μαδρίτης και Άλμπα Βερολίνου, αλλά και εκτός τις Γαλατά και Ερυθρό Αστέρα. Οι Πράσινοι είναι στην
4η θέση πίσω από τη Ρεάλ (9-1), την Μπαρτσελόνα (7-3) και τη Μακάμπι (6-4), έχοντας παράλληλα μια νίκη παραπάνω από την Άλμπα (4-6) και την Ζαλγκίρις Κάουνας (4-6). Το καλό νέο είναι ότι έχουν υπέρ τους τη διαφορά πόντων με τους Λιθουανούς, ενώ έχουν κερδίσει και τους Γερμανούς εκτός έδρας.

Αγνώριστος...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι χωρίς ρυθμό και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως το βράδυ στην Λιθουανία θα είναι πολύ δύσκολο. Οι Πράσινοι έκαναν κάκιστες επιθέσεις στο πρώτο δεκάλεπτο και πάρα πολλά λάθη στην επίθεση, ενώ στην επίθεση έδιναν... διπλές ευκαιρίες στην Ζαλγκίρις με τα επιθετικά ριμπάουντ. Έτσι λοιπόν, οι Λιθουανοί προηγήθηκαν 5-0 και 17-10, ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 17-13.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου ο Παναθηναϊκός όντας άνευρος και στα δύο μέρη της ρακέτας, είχε μεγάλα προβλήματα απέναντι σε μία ομάδα που «πυροβολούσε» με μακρινά σουτ. Στα πρώτα λεπτά το σκορ ήταν κοντά και αυτό μετά από πρωτοβουλίες του Παππά, δηλαδή 19-13 και 21-15, όμως το Τριφύλλι δεν μπορούσε να βρει ρυθμό ούτε και να παίξει καλή άμυνα. Έτσι λοιπόν, όταν άρχισαν τα τρίποντα, η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 28-20 και 32-20, ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 39-28. Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟ ήταν ο Μπατίστα με 10 πόντους, ενώ τα 2/12 τρίποντα έδειχναν την ευστοχία των Πρασίνων...

Ηγέτες Παππάς – Γιάνκοβιτς!, αλλά δεν έφταναν...

Επιστρέφοντας από το ημίχρονο η Ζαλγκίρις ξεκίνησε με τρίποντο και πίστεψε πως θα συνέχισε το παιχνίδι του πρώτου ημιχρόνου, όμως οι Γιάνκοβιτς και Παππάς είχαν διαφορετική άποψη. Με ένα φοβερό σερί 0-13, το οποίο προήλθε από δύο τρίποντο του Γιάνκοβιτς, ένα του Παππά και 4 πόντους του Γκιστ, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 42-41 και έκανε το ματς ντέρμπι. Εκτός όμως από την βελτίωση στην επίθεση, το Τριφύλλι πλέον έπαιζε και καλή άμυνα, με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να βρίσκουν σκορ μόνο με μακρινά σουτ. Έτσι λοιπόν, όταν έγινε το 50-43, ο Παππάς απάντησε με φοβερό τρίποντο, ενώ λίγο μετά ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟ ξανά με τρίποντο για το 52-55. Τελικά, η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 55-55 με τον Άντερσον να πετυχαίνει ένα τρίποντο από το σπίτι του...

Στην τέταρτη και τελευταία κρίσιμη περίοδο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τη μεγάλη νίκη, όμως μετά από πολλά λάθη δεν τα κατάφερε. Με τρίποντο του Γιάνκονιτς και καλάθι του Παππά προηγήθηκε 64-66, όμως με δύο τρίποντα οι Λιθουανοί πήραν ξανά προβάδισμα, αλλά και ψυχολογία. Το Τριφύλλι στο τελευταίο πεντάλεπτο έψαξε σκορ με τους Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδη και Παππά που ήταν οι κορυφαίοι μέχρι τότε, δέχθηκε όμως «μαχαιριές» στην άμυνα και τελικά ηττήθηκε με 76-70.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 39-28, 55-55, 76-70

Ζαλγκίρις Κάουνας (Κράπικας): Τσέρι 18(3), Λεκαβίτσιους 2, Βένε 7, Σονγκάιλα 3, Γιανκούνας 14(1), Γιαφτόκας 4, Μιλάκνις 12(4), Άντερσον 13(2), Ουλανόβας 3(1)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 2, Γιάνκοβιτς 11(3), Φώτσης 3(1), Νέλσον 1, Παππάς 21(4), Μαυροκεφαλίδης 7(1), Διαμαντίδης 5, Γκιστ 8, Μπατίστα 10, Μπλουμς, Λαουάλ 2

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags