Facebook Pixel Οι ηγέτες της Α1
Μπάσκετ
| 2015-12-27 22:30:00

Οι ηγέτες της Α1

Οι ηγέτες της Α1

Η Α1 έριξε αυλαία για το 2015, με το πέρας της 11ης αγωνιστικής, και μετράμε αντίστροφα, πλέον, για την έλευση του νέου έτους και την επανέναρξη της. Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, κάνουμε μια εστίαση στους παίκτες που έχουν… “σημαδέψει” την κάθε ομάδα.

Παναθηναϊκός

Με βάση τον βαθμολογικό πίνακα, ξεκινάμε από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, βαρόμετρο για τον οποίο αποτελεί ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ επέστρεψε στο “τριφύλλι” για να πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και να αποτελέσει τον ηγέτη του αύριο, μετά το αντίο του εμβληματικού ηγέτη των “πρασίνων”. Αποτελεί τον πιο πολυσχιδή γκαρντ στην Ευρώπη και έχει ανταποκριθεί άψογα στον ρόλο του ηγέτη μιας ομάδας με τόσο “βαριά φανέλα”.

Μετράει 9.1 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ και 1.7 κλεψίματα ανά 28 λεπτά συμμετοχής. Αυτό βέβαια που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι το 45.2% από το τρίποντο, δείγμα της βελτίωσης στο πιο αδύναμο στοιχείο του παιχνιδιού του.

Ολυμπιακός

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 6 μόλις παιχνίδια στην Α1, λόγω τραυματισμών, αλλά οι υπόλοιποι έχουν αναπληρώσει επάξια το κενό του. Τόσο ο Γιώργος Πρίντεζης όσο κι ο Βαγγέλης Μάντζαρης κάνουν εκπληκτική δουλειά και είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε έναν και μοναδικό ηγέτη αλλά αυτός που αποτελεί, βάσει στατιστικών, τον κορυφαίο των Πειραιωτών είναι ο Ματ Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει 14.1 πόντους (με 46.5% στα τρίποντα), 3.7 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ μέσο όρο, σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχή. Πολύπλευρη συνεισφορά.

ΑΕΚ

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Δύο λέξεις αρκούν. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης! Ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες (αν όχι την καλύτερη) σεζόν της καριέρας του, όντας ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της Ένωσης. Τα νούμερα του είναι εκπληκτικά καθώς συνεισφέρει με 17.8 πόντους (13/21 ήτοι 61.9% στα τρίποντα!), 7.5 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ, στα 27 λεπτά που αγωνίζεται.

Άρης

Ο Άρης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στη φετινή Α1, αλλά και το Γιούροκαπ, καταφέρνοντας να συνθέσει και να παρατάξει ένα εξαιρετικά ποιοτικό σύνολο. Πολλά τα σημαντικά γρανάζια αλλά το σπουδαιότερο εξ αυτών είναι ο Οκάρο Ουάιτ. Ο 23χρονος φόργουορντ κάνει τρομερές εμφανίσεις, έχοντας 15.4 πόντους (43.7% από τα 6.75μ.), 6.7 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 1.8 κλεψίματα, σε 26.2 λεπτά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags