Facebook Pixel Breaking News: Νέες ανακοινώσεις για Αμφίπολη!
Life
| 2014-09-07 09:21:00

Breaking News: Νέες ανακοινώσεις για Αμφίπολη!

Breaking News: Νέες ανακοινώσεις για Αμφίπολη!

Στο «φουλ» οι ανασκαφές στην Αμφίπολη - «Υποψία» για νέα ευρήματα!

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ανασκαφικές εργασίες, για την αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο λόφο του Καστά της αρχαίας Αμφίπολης.

Οι αρχαιολόγοι και η επιστημονική ομάδα, που πλαισιώνει την Προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, βρίσκονται επί ποδός και σήμερα Σάββατο. Οι εργασίες στο εσωτερικό του μνημείου, για την αφαίρεση των επιχώσεων, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, ενώ οι αρχαιολογικές έρευνες πραγματοποιούνται πάντα υπό το βλέμμα πάντα της γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχαιολόγοι, μετά και τη σημερινή αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο εσωτερικό του μνημείου, φέρεται να βρίσκονται μπροστά σε σφυρηλατημένες περίτεχνα κομμένες πέτρες, μάρμαρα, κάτι το οποίο αποφεύγει να επιβεβαιώσει η αρχαιολόγος κυρία Περιστέρη, που συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες, περιγράφοντας αναλυτικά τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο newpost.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags