Facebook Pixel Συλλογή υπογραφών κατά της αργής σύνδεσης στο Internet
Life
| 2014-09-15 18:02:00

Συλλογή υπογραφών κατά της αργής σύνδεσης στο Internet

Συλλογή υπογραφών κατά της αργής σύνδεσης στο Internet

Όλες οι μεγάλες εταιρίες του διαδίκτυου, μαζί και με μικρότερες ιστοσελίδες, έχουν ενωθεί σε μια συμβολική διαμαρτυρία για να μην γίνει «αργό» το διαδίκτυο

Η διαμαρτυρία γίνεται με την χρήση του αυτή γίνεται για τους προτεινόμενους κανονισμούς που προτείνουν οι ΗΠΑ σχετικά με τον διαχωρισμό των ταχυτήτων των συνδέσεων του διαδίκτυου σκοτώνοντας έτσι την «ουδετερότητα του δικτύου».

Έτσι δεν είναι λίγες οι εταιρίες που έχουν το τοποθετήσει ένα εικονίδιο το οποίο συμβολίζει την αργή φόρτωση του περιεχομένου για να δείξουν ότι η απώλεια της ουδετερότητας του δικτύου θα βλάψει ιστοσελίδες και άλλες online υπηρεσίες.

Κορυφαίες εταιρείες του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων του Reddit, Foursquare, Mozilla, Vimeo, και WordPress ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στην διαμαρτυρία, εμφανίζοντας το σύμβολο φόρτωσης, ενώ προτρέπουν τους χρήστες να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, το Κογκρέσο και το Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) έχει ως στόχο να εισαγάγει αλλαγές στους υπάρχοντες κανόνες που επιτρέπουν στους παρόχους να έχουν δύο επίπεδα στις διαδικτυακές συνδέσεις, τις “αργές” για τις περισσότερες εταιρείες του Διαδικτύου, και τις “γρήγορες” για αυτούς που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, η FCC αναμένεται να εκδώσει μια τελική ρύθμιση μέχρι το τέλος του έτους με σκοπό την αντικατάσταση των οδηγιών για ανοικτό Διαδίκτυο που είχε θέσει η FCC το 2010.

Έτσι η σημερινή συζήτηση επικεντρώνεται στο θέμα της «ουδετερότητας» και τον τρόπο που τα δυο επίπεδα της ταχύτητας στο διαδίκτυο θα επηρεάσουν τον ανταγωνισμό, τους καταναλωτές, την ελευθερία του λόγου και τη συμμετοχή στα κοινά.

Πηγή: techit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags