Facebook Pixel Ο τιμωρός, το αυτογκόλ και το σκάουτινγκ της Αννίτας
| 2014-10-07 21:53:00

Ο τιμωρός, το αυτογκόλ και το σκάουτινγκ της Αννίτας

Ο τιμωρός, το αυτογκόλ και το σκάουτινγκ της Αννίτας

Για την αναβολή και τα μέτρα που... δεν πάρθηκαν, για το συλλαλητήριο, για τις δομές στο μπάσκετ! Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για όλα στο blog του και τα σχολιάζει με τον δικό του τρόπο...

Πέθανε ένας άνθρωπος και ο Γιάννης Ανδριανός, Υφυπουργός Αθλητισμού, ανέβαλε την αγωνιστική σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Κάτι άλλο δεν παρατήρησα είναι η αλήθεια να συμβαίνει ως προς την αποφυγή ανάλογων γεγονότων στο μέλλον.

Άλλη μία εξαιρετική κίνηση της Πολιτείας, η οποία ουσιαστικά μας είπε πως «αν σκοτώσετε έναν άνθρωπο, δεν έχει μπάλα την Κυριακή» και όλοι μας, εμφανώς προβληματισμένοι από την τιμωρία σκύψαμε το κεφάλι και υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας πως ναι, δεν πρέπει να σκοτώσουμε κανέναν από εδώ και πέρα.

Κάποιο ουσιαστικό μέτρο βέβαια δεν μπορεί να παρθεί σε αυτό το κράτος παρωδία. Και πώς να παρθεί αφού οι άνθρωποι για να πετύχουν κάτι θα πρέπει να γνωρίζουν το αντικείμενο και να έχουν διάθεση. Ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο. Το πολιτικό κόστος να είναι καλά.

Εντωμεταξύ ο μετρ της επικοινωνίας Ολυμπιακός, έπαθε το μεγαλύτερο κάζο του στον συγκεκριμένο τομέα, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει παρά ελάχιστους οπαδούς του στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το οποίο δεν έγινε στη Κηφισιά ή το Μαρούσι, δεν έγινε στα Γλυκά Νερά ή την Παλήνη, ούτε στην Αργυρούπολη. Έγινε στον Πειραιά και παρά την διάθεση κάποιων μέσων να δώσουν μία διαφορετική εικόνα από την κανονική, το φάντασμα του Μπιρσίμ τους σκέπασε.

Πραγματικά τέτοιο επικοινωνιακό αυτογκόλ δεν το περίμενα από έναν μηχανισμό που παρουσιάζει το άσπρο μαύρο. Και η αλήθεια είναι πως ως ουδέτερος, εντυπωσιάστηκε από το πόσο αδιάφορη είναι στην πλατιά μάζα των οπαδών του Ολυμπιακού η ακραία επικοινωνιακή στρατηγική της ομάδας τους η οποία προφανώς και στηρίζεται σε ΜΜΕ δεκανίκια που θα σβήσουν και αυτά μαζί με την αρρώστια του ποδοσφαίρου μας.

Μπράβο στη πλατιά μάζα των Ολυμπιακών που ούτε στο Καραϊσκάκη πάνε, ούτε σε συλλαλητήρια δομημένα με λάθος μηνύματα. Το αν κάποιος είναι αθώος ή ένοχος, δεν θα αποφασίσουν ούτε τα κανάλια, ούτε τα πανιά. Υπάρχει δικαιοσύνη η οποία και θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και ο μέσος Έλληνας, έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό πως το οπαδικό δεν αγγίζει την σοβαρή πτυχή της καθημερινότητας. Το οπαδικό είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα δευτερεύουσα ενασχόληση. Οποιαδήποτε μορφή αθλητικού συλλαλητηρίου, πόσο μάλλον σαν την χθεσινή που πάσχει σε επίπεδο δομής, είναι καταδικασμένη στην Ελλάδα του 2014.

Το μόνο που κατάφερε το συλλαλητήριο είναι να με βάλει να κάτσω να δω τη δίκη του ΣΚΑΙ. Χωρίς να θέλω να μειώσει τον Κυριάκο Θωμαϊδη, μιλώντας με τον ψυχολόγο μου είχα κάνει μία ανάλυση για το πώς πρέπει να λειτουργήσω στη καθημερινότητά μου. Τελικά καταλήξαμε πως πρέπει να αποφεύγω ότι με εκνευρίζει αφάνταστα και μέσα στη λίστα που έκανα ήταν και οι καλεσμένοι του Κυριάκου. Πραγματικά τον ξέρω χρόνια, δούλεψα μαζί του, όμως ποτέ δεν κατάλαβα πως επιμένει σε αυτό το σκάουτινγκ Αννίτας Πάνια όταν καλεί κόσμο.

Τελικά άντεξα να δω τα δύο τρίτα της εκπομπής μπας και βγει κανένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών, αλλά τζίφος. Μετά πήρα δύο βαλεριάνες να ηρεμήσω μήπως και κοιμηθώ. Με βοήθησε ένα ντοκιμαντέρ στο Discovery ID το οποίο σου δίνει ιδέες για το πώς μπορεί να σκοτώσεις κάποιον χωρίς να σε δέσουν και πήγαν όλα καλά. Κοιμήθηκα σα πουλάκι.

Τέλος, συνεχίζοντας το κύμα αποθέωσης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο gazzeta.gr, δηλαδή τις θέσεις του Παπαδογιάννη και του Σκουντή που είναι άνθρωποι του αθλήματος και ξεκάθαρα αντιλαμβάνονται περισσότερα πράγματα από εμένα πάνω σε αυτό, πρέπει να καταγράψω πως μου αρέσει ιδιαίτερα η φετινή ομάδα, μάλλον λίγο παραπάνω από την περυσινή αν και στα ομαδικά αθλήματα μετρά περισσότερο η χημεία από οτιδήποτε άλλο. Και πέρυσι υπήρχε.

Πραγματικά απορώ με την στάση των δύο μεγάλων που δεν βοηθούν τη Λίγκα να αναπνεύσει, είτε στο κομμάτι της εμμονής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να βάλει ΟΠΑΠ στο ταμείο της ενώ έχει συμφωνήσει με στοιχηματική εταιρία, αδυνατώ να κατανοήσω το γιατί ο Ολυμπιακός βαδίζει σε ξεχωριστό δρόμο όσον αφορά στα τηλεοπτικά.

Απορώ μαζί τους, γιατί η επιχειρηματική δυναμική των ιδιοκτητών τους είναι τεράστια και θα μπορούσαν κάλλιστα να αφήσουν τους υπόλοιπους να δυναμώσουν έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Εμείς με σφεντόνες θα πολεμήσουμε όπως και πέρυσι, όμως πραγματικά αποτελεί ντροπή για το άθλημα αυτή η συμπεριφορά των μεγάλων. Και όλα αυτά χωρίς να μπορεί να αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους. Φανταστείτε να μπορούσε να συμβεί το αντίθετο.

Και για να μη λέμε μόνο των άλλων, τα επίπεδα στήριξης που έχει το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ από το κοινό της ομάδας, είναι επιεικώς απαράδεκτα για την υγεία που βγάζει. Σε συνδυασμό πλέον και με τις προοπτικές που έχει η ομάδα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags