Facebook Pixel Ρεαλισμός...
Μπάσκετ
| 2015-06-15 16:20:00

Ρεαλισμός...

Ρεαλισμός...

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του για το τι έχει ήδη πετυχει φέτος ο μπασκετικός Αρης και την επόμενη μέρα

Η φετινή παρουσία του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα του μπάσκετ είναι το παράδειγμα προς μίμηση διαχείρισης οικονομικών προβλημάτων, επιλογής προπονητή, επιλογής παικτών από τον προπονητή, ορθολογικής χρήσης του μπάτζετ, αλλά και του αγωνιστικού υλικού.

Η ομάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι με ban της fiba στο κεφάλι, χρέη προς το δημόσιο και παίκτες και ενώ ήδη επί δυο χρόνια βρίσκονταν σε κατάσταση ύφεσης.

Έλυσε το θέμα του ban με πληρωμές, πέτυχε την υπαγωγή στο άρθρο 99 με σωστές νομικές ενέργειες, πραγματοποίησε μία πώληση ενός παίκτη όπως ο Μποχωρίδης με αποτελέσματα πολλαπλάσια θετικά και στο αγωνιστικό και στο οικονομικό (κρίνοντας εκ του αποτελέσματος με άνεση, αλλά η δική τους επιλογή έγινε όταν η πατάτα ήταν καυτή στα χέρια τους). Ενίσχυσε την αγωνιστική δύναμη της ομάδας με επιλογές καλών και φθηνών παικτών.

Κράτησε (πέρσι) τον ελεύθερο βάση νόμου Βεζένκοφ δίνοντάς του μία προοπτική και πολλαπλασιάζοντας την αξία του.

Αγωνιστικά ήδη έχει πετύχει την καλύτερη θέση στα τελευταία χρόνια με συνολικό μπάτζετ όσα ψάχνουν οι ορκωτοί να βρουν χωρίς παραστατικά για τον Μάσει.

Για πρώτη φορά στα χρονικά πέτυχε την ολική ανατροπή στην απόφαση με τον ΠΑΟΚ που υπό άλλες συνθήκες θα είχε διαλύσει τον σύλλογο και το κυριότερο;

Έφερε ΕΠΕΝΔΥΤΗ που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον σύλλογο και να δώσει όραμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και πολλά άλλα μικρότερης σημασίας, δεν μπορώ να κρίνω την ομάδα από το αν θα κερδίσει την Τετάρτη και βγει τέταρτος ή τρίτος σε μία σεζόν που ο στόχος ήταν η εξάδα και μάλιστα όταν Αντεκμπόγιε και Νέιμικ είναι εκτός μετά τα ματς με την ΑΕΚ και με τα ματς στην τετράδα κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτό δεν το γράφω γιατί πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ θα χάσει. Κάθε άλλο. Θεωρώ ότι την Τεταρτη θα στείλει την σειρά σε πέμπτο παιχνίδι και εκεί όλα μπορούν να συμβούν. Το σημειώνω ως προς την αξιολόγηση της σεζόν και κυρίως την επόμενη μέρα. Εκεί οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και θα το δείτε... άμεσα. Σε κάθε περιπτωση όμως πρέπει να υπάρξει σύνεση και κάτι που πάντα λείπει από τον ΑΡΗ...παντού. ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ...

ΥΓ1 Στο ποδόσφαιρο είναι δεδομένο ότι η ομάδα τη νέα σεζόν θα παίξει στην δεύτερη εθνική. Μόνο με κατάλυση της νομοθεσίας θα γίνει κάτι άλλο και ακόμα και αν συμβεί ο ΑΡΗΣ θα δικαιωθεί. Το ζήτημα είναι το πότε γιατί το θέμα είναι να γίνει και μία ομάδα-τρένο για την επόμενη χρονιά.

ΥΓ2 Οι τρικλοποδιές στην προσπάθεια είναι περισσότερες εντός του συλλόγου. Εκεί πρέπει να κάνει focus ο κόσμος και σε όσους καθημερινά προσπαθούν να σπείρουν πανικό και αναστάτωση. Αυτούς που έλεγαν για 17 και 18 ομάδες στην football league ή ότι θα ανέβει μόνο ένας; Τώρα έκαναν κυβίστηση και βάζουν μπρίζες με άλλους τρόπους. Όπως το...φεύγει ο Ποι και...πνιγμένο ότι πάει με άδεια στην πατρίδα του και θα επιστρέψει αν υπάρξουν μπαράζ. Ο ΑΡΗΣ πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι έτοιμος, γιατί ως τις 25 Ιουνίου θα υπάρξουν επικυρώσεις των βαθμολογιών και εκείνη την μέρα η ΕΠΟ θα πάρει και τις αποφάσεις της, είτε απευθείας είτε μετά από προσφυγή στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags