Facebook Pixel Χορεύοντας με τους πιθήκους
| 2014-06-04 19:10:00

Χορεύοντας με τους πιθήκους

Χορεύοντας με τους πιθήκους

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του 5ου και τελευταίου τελικού, εύχομαι να κατακτήσει τον τίτλο αυτός που τον αξίζει. Να σας πω και ποιος τον αξίζει; Κανένας απολύτως. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης

Ελπίζω να βρεθεί τρόπος να ηττηθούν και οι δύο και να μείνει το πρωτάθλημα στα αζήτητα ή έστω να απονεμηθεί στον 3ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε -αν μη τι άλλο- μία κίνηση προς την κατεύθυνση της ρήξης με τους αμετανόητους φανατικούς.

Εκείνη η ανακοίνωση της διοίκησης Πρέλεβιτς, μετά τη διακοπή του ντέρμπι με τον Αρη (διακοπή που, θυμίζω, προήλθε από ένα και μοναδικό βεγγαλικό) αξίζει να επιβραβευτεί με κάτι παραπάνω από ένα «απλό» και τελικά ανούσιο βραβείο ήθους. Στα αφεντικά του Ολυμπιακού και στο αφεντικό του Παναθηναϊκού, σε τρεις πάμπλουτους νέους ανθρώπους που δυναμιτίζουν εσκεμμένα το κλίμα με απειλές, ύβρεις και εκβιασμούς, αξίζει μόνο περιφρόνηση. Οχι τρόπαια.

Τους αξίζει και κάτι ακόμη: να σηκωθούν να φύγουν (όχι από το γήπεδο, αλλά) από τη χώρα όλοι οι πρωτοκλασάτοι Ελληνες παίκτες. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όχι τόσο για το όψιμο σαμποτάζ στην Εθνική ομάδα, όσο για την αδιάκοπη κονσομασιόν στους χούλιγκανς.

Το γράφω σε ψυχρά, λαϊκά ελληνικά, μήπως και ταρακουνηθεί κανείς, οποιοσδήποτε.
Ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να μη γυρίσει ποτέ στα παιδιά του από τον αποψινό τελικό. Το ίδιο και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, την επόμενη φορά που θα γίνει ανάλογο ματς στο Φάληρο.

Ο θάνατος ενός μπασκετμπολίστα είναι ζήτημα μίας φωτοβολίδας που θα λοξοδρομήσει, μίας ενέδρας που θα στηθεί από χαπακωμένους φανατικούς. Η ηθική αυτουργία θα χρεωθεί εξ ημισείας σε δύο διοικήσεις, όποια χρώματα κι αν φοράει το θύμα, όποια χρώματα κι αν προσκυνάει ο θύτης.

Ελπίζω να είναι ασφαλισμένοι για θανατηφόρο ατύχημα ή αναπηρία οι παίκτες σας. Αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει ασφαλιστική εταιρεία τόσο αφελής, ώστε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι μαζί σας...

Ασχολείστε πλέον μοναχά εσείς και το 7 τοις εκατό των Ελλήνων, οι άπλυτοι κι ανέραστοι που τα βλέπουν όλα κόκκινα ή πράσινα. Τα είδατε, υποθέτω, τα νούμερα της τηλεθέασης. Εμείς οι υπόλοιποι φίλοι του μπάσκετ περιμένουμε το καλοκαίρι για την ετήσια ανάσα που μας προσφέρουν οι Εθνικές ομάδες. Ακόμα και αν μας τις σαμποτάρετε, θα βρούμε τρόπο να φτιάξουμε άλλες. Εσείς έχετε ανάγκη το μπάσκετ, όχι το μπάσκετ εσάς. Να το θυμάστε αυτό.

Κόψτε λοιπόν το τρόπαιο στα δύο, μοιραστείτε το και στολίστε το σκρίνιο, για να ευχαριστηθείτε αυτοϊκανοποιητικούς οργασμούς μπροστά στον καθρέφτη σας. Αυτό δεν είναι που ονειρεύεστε; «Τον γ*μήσαμε τον Τράκη». «Τους ξ*σκισα τους αυγουλομάτηδες». Εν χορώ με τους πιθήκους της εξέδρας.

Άλλο τίποτε δεν βρίσκω να γράψω για τον ψωροτελικό σας. Καληνύχτα σας και περαστικά!

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags