Facebook Pixel Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο Διαμαντίδης
| 2014-06-05 09:40:00

Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο Διαμαντίδης

Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο Διαμαντίδης

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την αγκαλιά Αλβέρτη - Διαμαντίδη στα αποδυτήρια, τον φετινό Παναθηναϊκό που ανέτρεψε κάθε μπασκετική λογική, τον Πεδουλάκη που έχει μερίδιο στην επιτυχία και την επόμενη ημέρα που ξεκινάει και τελειώνει από το μοντέλο του προπονητή.

Το κοντέρ έγραψε «34», η αναμνηστική φωτογραφία του Αλβέρτη με τον Διαμαντίδη στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ αποτυπώνει τους απόλυτους πρωταγωνιστές και ο Παναθηναϊκός δικαιούται να πανηγυρίζει για την επίτευξη ενός νταμπλ σε μια χρονιά που παρουσίασε το χειρότερό του πρόσωπο.

Τι κι αν έκανε λάθη, τι κι αν πέρασε ένα κάρο δυσκολίες, τι κι αν προσπάθησε να ανατρέψει κάθε έννοια μπασκετικής λογικής, ο χαρακτήρας του νικητή του χάρισε ένα ακόμη τρόπαιο και παράλληλα έκανε εχθρούς και φίλους να αναρωτηθούν «αφού όχι και τώρα, τότε πότε;».

Ποιος να το 'λεγε δύο μήνες νωρίτερα, ακόμη και σ' αυτούς τους δύο με τα πολλά αστέρια και τις καριέρες γεμάτες τίτλους, πως θα έφτανε η στιγμή που θα πανηγύριζαν αγκαλιά στα αποδυτήρια σε μια χρονιά που τα πάντα πήγαιναν στραβά...

Μια χρονιά που ξεκίνησε ανάποδα, συνεχίστηκε ακόμη πιο ανορθόδοξα, αλλά κατάφερε να «ισιώσει» στο φινάλε, απλά και μόνο επειδή ο Παναθηναϊκός έχει χαρακτήρα νικητή και δύο ηγέτες, έναν στον πάγκο κι έναν στον παρκέ, που σπάνια βγαίνουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει σε μια χρονιά που έκανε τα περισσότερα λάθη από κάθε άλλη φορά. Η μπασκετική λογική λέει πως «ό,τι χτίζεις το καλοκαίρι, το απολαμβάνεις το χειμώνα», με την έννοια πως οι μεταγραφές του καλοκαιριού και η «χημεία» της ομάδας καθορίζει στην ουσία και την επίτευξη των στόχων. Ο Παναθηναϊκός έκανε λοιπόν λάθη που σε συνδυασμό με τα προβλήματα που του παρουσιάστηκαν έκαναν τη φετινή σεζόν να μοιάζει πιο δύσκολη από κάθε άλλη...

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags