Facebook Pixel Η ιστορική «τεσσάρα» του ΠΑΟΚ στον ΠΑΟ
| 2014-06-05 23:03:00

Η ιστορική «τεσσάρα» του ΠΑΟΚ στον ΠΑΟ

Η ιστορική «τεσσάρα» του ΠΑΟΚ στον ΠΑΟ

Στις 5 Ιουνίου 1985 ο ΠΑΟΚ σημείωσε την πιο εντυπωσιακή νίκη της ιστορίας του κόντρα στον Παναθηναϊκό.
 

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σαν σήμερα στην Τούμπα στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 2-0 στον πρώτο αγώνα και είχε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά οι παίκτες του «Δικεφάλου» τον έκαναν... σκόνη και θρύψαλα: το τελικό 4-0 τα λέει όλα!

Η σπουδαία ομάδα που είχε τότε ο ΠΑΟΚ, βρισκόταν μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος (το οποίο τελικά εξασφάλισε, λίγες μέρες αργότερα) και με τη μεγάλη πρόκριση επί του Παναθηναϊκού έδειχνε ικανή για το νταμπλ. Στον τελικό, ωστόσο, η μεγάλη Λάρισα των... τρελών Πολωνών Στρεϊλάου, Κμίετσικ και Άνταμτσικ τον φιλοδώρησε εκείνη με «τεσσάρα». Αυτή, όμως, είναι μία άλλη ιστορία, με την οποία θα ασχοληθούμε στην ώρα της...

Επιστρέφουμε στη μαγική, για τον ΠΑΟΚ, βραδιά της 5ης Ιουνίου 1985 και την «τεσσάρα» επί του Παναθηναϊκού, χάρη στα γκολ πέτυχαν οι Σίγγας (39'), Κωστίκος (43'), Αλεξανδρίδης (63') και Καρασαββίδης (79'). Πέρα από τους σκόρερ, ωστόσο, πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν και οι δύο βασικοί συντελεστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο Χρήστος Δημόπουλος και ο Ράντε Πάπριτσα, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα του «τριφυλλιού».
Στην ιστορία έχει μείνει και το γκολ του Γιώργου Κωστίκου, όχι μόνο για την ομορφιά του, αλλά και επειδή κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στον διεθνή κυνηγό! Μετά το εντυπωσιακό «ψαλιδάκι» με το οποίο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λαφτσή, έπεσε άσχημα στο έδαφος με συνέπεια να γυρίσει η γλώσσα του και να μείνει αναίσθητος στο έδαφος για μερικά δευτερόλεπτα! Η γρήγορη επέμβαση των γιατρών επανέφερε στη ζωή τον Κωστίκο, ο οποίος όταν συνήλθε στο νοσοκομείο, είδε στην... τηλεόραση τι γκολάρα είχε πετύχει. Διότι, όπως εξομολογήθηκε, δεν θυμόταν τίποτα!

ΠΗΓΗ: Sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags