Facebook Pixel Ετσι είναι, κ. Τζαβέλλα, ο... πρωταθλητισμός
| 2014-07-29 13:50:00

Ετσι είναι, κ. Τζαβέλλα, ο... πρωταθλητισμός

Ετσι είναι, κ. Τζαβέλλα, ο... πρωταθλητισμός

Tο σκηνικό είναι γνώριμο: στην αρχή της περιόδου, στη διάρκεια της προετοιμασίας, τα λόγια είναι εύκολα. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.

Αργότερα, όταν έρχεται η λυπητερή, είναι που ανασκουμπώνεσαι και αναγκάζεσαι να μιλήσεις για συγκεκριμένες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, οι οποίες, βέβαια, δεν ανταποκρίνονται στις αρχικές υποσχέσεις. Δεν είναι πρωταθλητισμός να συζητείς για τη δεύτερη θέση, τη στιγμή που υπάρχει τεράστια διαφορά από τον πρώτο.

ΟΛΟ ΑΥΤO το αντιλαμβάνονται περισσότεροι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και μου φαίνεται πολύ περίεργο γιατί δεν το κατανοούν και οι ποδοσφαιριστές και επιμένουν να μιλούν για τίτλους, για πρωταθλητισμό, αντί να προσγειωθούν και να μείνουν όσο ταπεινοί είναι απαραίτητο.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να μιλήσουν για την πρώτη περίοδο από μία πορεία που θα οδηγήσει κάπου, αλλά, ούτε κι αυτό το βλέπουμε.

ΚΟΙΝΩΣ γίνεται μια λαϊκή και επιπόλαιη προσέγγιση, σαν να μην τους έχει απασχολήσει το θέμα. Σαν να μην έχουν σκεφτεί ποτέ, πριν κοιμηθούν, στο μαξιλάρι τους, όπως κάνουμε σχεδόν όλοι μας, έστω για τις αποφάσεις της επόμενης μέρας.

ΠΟΛΛΟΙ περιμένουν από τους δημοσιογράφους να μεταφέρουν όσα δεν θέλουν, δεν μπορούν, δεν έχουν το θάρρος να δηλώσουν ή, σε άλλη περίπτωση, αν φανούν πιο πονηροί, μιλούν με υπονοούμενα, αλλά, ποτέ ουσιαστικά και ξεκάθαρα.

ΘΕΛΩ να πω ότι η ειλικρίνεια θα μετρούσε περισσότερο για όλους. Για αυτούς που κρύβονται πίσω από τις γενικές έννοιες (περί πρωταθλητισμού κι ό,τι... κάτσει), κουραστικές και αναξιοπρεπείς, καθώς δοκιμάστηκαν και δεν απέδωσαν.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ πολύ απλά, ότι ένας ποδοσφαιριστής, όπως, για παράδειγμα, ο Γιώργος Τζαβέλλας, που του έχω και μια συμπάθεια, γιατί βγάζει έναν εκνευρισμό και τσαμπουκά που λείπει από άλλους, να πει ότι «κοιτάξτε, αυτά τα περί πρωταθλητισμού, που δήθεν ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ, επειδή είναι... ΠΑΟΚ, να τα ξεχάσετε. Να ξέρετε ότι θα ματώσουμε, θα δώσουμε την ψυχή μας και αν είμαστε καλύτεροι, πιο τυχεροί, θα δώσουμε χαρά στους οπαδούς».

ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ λέει παραπάνω από τα τετριμμένα του περιβόητου πρωταθλητισμού που έχει εγκλωβίσει τον ΠΑΟΚ σε μια λογική χωρίς διέξοδο, λες κι αν τελικά τερματίσει δεύτερος ή τρίτος, όλοι εμείς (και πρώτος εγώ...) θα τον απαξιώσουμε και δεν θα εκτιμήσουμε την προσπάθειά του, όσο σημαντική κι αν ήταν.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags