Facebook Pixel «Τρελάθηκα, Δικέφαλε μαζί σου καταστράφηκα!» (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2014-10-06 21:18:00

«Τρελάθηκα, Δικέφαλε μαζί σου καταστράφηκα!» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τρελάθηκα, Δικέφαλε μαζί σου καταστράφηκα!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη ζωή ενός παθιασμένου ΑΕΚτζή που ξεχνά την οικογένειά του για χάρη της Ένωσης παρουσιάζει ταινία μικρού μήκους, η οποία κέρδισε βραβείο καλύτερης σπουδαστικής ταινίας στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου!

Πρόκειται για την ταινία μηκρούς μήκους «Το κασκώλ».

Στην Αθήνα του 1980 βλέπουμε την καθημερινότητα της οικογένειας του Απόστολου και της Δήμητρας. Επίκεντρο ο μικρός Χρήστος ο οποίος βιώνει τα παιδικά του χρόνια χωρίς την παρουσία του πατέρα που είναι αφοσιωμένος στην μεγάλη του αγάπη την ΑΕΚ. Χρόνια μετά, μεταφερόμαστε στην Αθήνα του 2013 όπου ο μικρός Χρήστος, μεγάλος πια έχει την δική του οικογένεια με την Ερατώ. Και σε αυτή την περίπτωση, επίκεντρο ο μικρός Δημήτρης ο οποίος βιώνει την ίδια αποξένωση από τον πατέρα του. Μ’ έναν μαγικό τρόπο η ιστορία επαναλαμβάνεται... Ο Χρήστος ως πατέρας κάνει ακριβώς τις ίδιες κινήσεις, τα ίδια λάθη με τον πατέρα του Απόστολο... Μέχρι πότε;

Όπως καταλαβαίνετε, εδώ κολλάει γάντι το σύνθημα των ΑΕΚτζήδων, «τρελάθηκα, τρελάθηκα, δικέφαλε μαζί σου καταστράφηκα».

Είναι μια μικρού μήκους ταινία που συνδυάζει την μυθοπλασία και αυτοβιογραφικά στοιχεία. Το σενάριο της ταινίας «Το Κασκώλ» πραγματεύεται το θέμα της σχέσης πατέρα-γιου και πως το πατρικό πρότυπο συμπεριφοράς μεταφέρεται από γενιά σε γενιά πολλές φορές ασυνείδητα. Ο στόχος είναι να αποδοθεί οπτικά η σχέση αυτή με απλό και καθημερινό τρόπο, γρήγορες εναλλαγές δίνοντας έμφαση στα συναισθήματα των χαρακτήρων πατέρα-γιου και στις δύο οικογένειες χωρίς όμως να παραμελείται η παρέμβαση του ρόλου της μητέρας και των «οικογενειακών» στερεοτύπων που διαθέτει η ελληνική κοινωνία αιώνες τώρα.

Συντελεστές - Movie Credits
Actors,photography,sound etc
Σταύρος Δάλκος (Απόστολος 1980), Ελένη Βρεττού (Δήμητρα 1980 και γιαγιά 2014), Σόλων Τσούνης (Χρήστος 2014), Μαρία Παπαφωτίου (Ερατώ 2014), Κωνσταντίνος Μούτσης (φίλος Απόστολου), Ιφιγένεια Μακρή (φίλη Δήμητρας), Παναγιώτης Παρασχάκης (Παππούς), Νίκος Καγιάφης (μικρός Δημήτρης 2014), Παναγιώτης Κοντής (Χρήστος 7 ετών 1980), Μάνος Δερεζέας (Χρήστος 2 ετών 1980), Αθανασία Κοκκίνη (μωρό Χρήστος 1980), Κρίσυ Αγαλοπούλου (φίλη οικογένειας 1980), Λήδα Κομνηνού (φίλη οικογένειας 1980)
Σενάριο: Χρήστος Στάμος - Έμυ Τζάβρα Μπούλοκ,
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Στάμος,
Μοντάζ: Γιώργος Κατσουλιέρης - Χάρης Κατσουλιέρης,
Πρωτότυπη Μουσική: Θεολόγος-Γρηγόρης Ονήλ-Λινάκης,
Ήχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Κώστας Κουτελιδάκης,
Βοηθός Διευθυντή Φωτογραφίας-Κώστας Δρακάκης,
Βοηθός Σκηνοθέτη-Κυριάκος Γκίκας,
Β Βοηθός Σκηνοθέτη & Σκριπτ-Άννα Αντωνοπούλου,
Γκάφερ-Γρηγόρης Μόσχος,
Ηλεκτρολόγος-Χρήστος Μόσχος,
Κοστούμια-Άννα Βεσκούκη,
Μακιγιάζ-Τζένιφερ Ρέι & Πηνελόπη Ανδροπούλου,
Μιξάζ-Λευτέρης Δούρος,
Βοηθοί Παραγωγής-Κυριάκος Κουντουριώτης & Φώτης Βελέντζας
 

ΤΟ ΚΑΣΚΩΛ (ΤΡΕΙΛΕΡ) from chris stamos on Vimeo.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη κινηματογραφική  προσπάθεια του Χρήστου Στάμου οnline από το vimeo  .  Ο κωδικός είναι kaskol

ΤΟ ΚΑΣΚΩΛ (ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ) from chris stamos on Vimeo.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags