Facebook Pixel Παίζει και τσάμπα ξανά στην ΑΕΚ!
| 2014-12-09 20:33:00

Παίζει και τσάμπα ξανά στην ΑΕΚ!

Παίζει και τσάμπα ξανά στην ΑΕΚ!

Ο Λόλο Τσάνκο μίλησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μάλμε, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην ΑΕΚ αφιλοκερδώς.

Ο Λόλο Τσάνκο έχει συνδέσει το όνομα του στη βραχεία θητεία του στην ΑΕΚ με ένα γκολ «χάρμα ειδέσθαι». Ήταν Οκτώβριος του 2005, όταν η «Ένωση» επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-0 σκοράροντας με τρομερό βολέ λίγο μπροστά από το ημικύκλιο του κέντρου!

Εκείνη την σεζόν ο Συροσουηδός μέσος φόρεσε 21 φορές τη φανέλα της ΑΕΚ. Μπορεί να πέρασαν οχτώ χρόνια με τον Τσάνκο να αγωνίζεται κατά σειρά σε Χάμαρμπι, Άαλμποργκ και Σιριάνσκα ωστόσο όπως τονίζει στο gazzetta.gr όσα έζησε στην ΑΕΚ έχουν σημαδέψει για πάντα την καριέρα του.

“Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ΑΕΚ. Το 2005 όταν ήρθα στην ομάδα μου, η καριέρα μου πήγε πέντε χρόνια μπροστά.

Ήμουν πολύ τυχερός που συνέχισα τότε στην ΑΕΚ. Ήταν η καλύτερη επιλογή μου. Έπαιζα σε μία μεγάλη ομάδα που έμοιαζε με οικογένεια.

Όλα τα παιδιά ήταν εκπληκτικά, θυμάμαι τον «Λύμπε» πόσο νοιαζόταν για μένα. Επίσης, η παρουσία του Φερνάντο Σάντος ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Ένας πραγματικός δάσκαλος που με ενέπνευσε και με βοήθησε πολύ».

 

Ο έμπειρος άσος αποκαλύπτει στο gazzetta.gr πως θέλει να επιστρέψει, αφιλοκερδώς στην ΑΕΚ, κάτι που μάλιστα έχει γνωστοποιήσει και στον Τραϊανό Δέλλα.

«Θέλω να επιστρέψω στην ΑΕΚ να αγωνιστώ εκεί στο δεύτερο μισό της σεζόν. Δεν θέλω χρήματα. Θα το κάνω γιατί αγαπώ πολύ την ομάδα και δεν ξεχνώ τις στιγμές που έχω περάσει με τον σύλλογο.

Έχω ήδη ενημερώσει τον Δέλλα για αυτό. Πιστεύω πως αν προπονηθώ με την ομάδα θα φανεί σε ποιο επίπεδο βρίσκομαι αγωνιστικά.

Επίσης θα μπορούσα να βοηθήσω την ΑΕΚ προτείνοντας νεαρούς ποδοσφαιριστές από την Σουηδία ηλικίας 16-17 ετών. Θέλω να σταθώ στο πλευρό της ομάδας».

Η Χάμαρμπι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Σουηδίας κατόρθωσε έπειτα από πέντε σεζόν να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια του πρωταθλήματος. Κάτι αντίστοιχο προσδοκά και από την ΑΕΚ, ο Τσάνκο».

«Μετά την ΑΕΚ αγωνίστηκα στην Χάμαρμπι, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια μετείχε στην Β΄ κατηγορία (Superettan) αλλά κατάφερε φέτος να προβιβασθεί.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στη Σκανδιναβία με πολύ κόσμο στο πλευρό της. Κάτι ανάλογο με την ΑΕΚ.

Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει και η ΑΕΚ στην κορυφαία κατηγορία και να πρωταγωνιστήσει ξανά, διεκδικώντας τίτλους γιατί έτσι έχει μάθει ο σύλλογος.

Αγωνίστηκα για τρεις σεζόν μαζί με τον Σαρμπέλ Τουμά στην Σιριάνσκα (Β΄ Σουηδίας), όμως μπορώ να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να μετρήσω και πάλι τις δυνάμεις μου στην ΑΕΚ».

Ο πρώην παίκτης της Μάλμε ως άριστος γνώστης του σουηδικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε και στην αποψινή μονομαχία του Ολυμπιακού με τους πρωταθλητές Σουηδίας.

 

“Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στην έδρα του κάτι που φάνηκε και στις αναμετρήσεις με Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Μάλμε νίκησε στη Σουηδία, αλλά ήταν πολύ τυχερή ειδικά στο πρώτο γκολ. Δεν ξέρω αν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο να επαναλαμβάνει ανάλογα αποτελέσματα εκτός έδρας. Πρόκειται ωστόσο, για την κορυφαία ομάδα της Σουηδίας. Προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο».

Ο Τσάνκο έκανε ειδική μνεία σε παίκτες της Μάλμε, οι οποίοι στη μέρα τους μπορούν να κάνουν την διαφορά.

«Οι δύο παίκτες που ξεχωρίζω είναι ο Ρόζενμπεργκ και ο Τελίν. Ο Ρόζενμπεργκ διαθέτει εμπειρία αλλά και αίσθηση του γκολ. Μπορεί να κάνει μία ευκαιρία και να σκοράρει.

Ο Τελίν κυνηγάει όλες τις μπαλιές, είναι ένας μαχητής που διαθέτει τρομερό ταλέντο. Επίσης πολύ καλός παίκτης είναι ο αριστερός μέσος Φόρσμπεργκ, ενώ και ο γκολκίπερ Όλσεν βρίσκεται σε φόρμα».

Ερωτηματικό για τον Τσάνκο από πλευράς Ολυμπιακού αποτελεί ο βαθμός ετοιμότητας των Ντομίνγκεζ και Μήτρογλου.

«Από τον Ολυμπιακό γνωρίζω τον Ντομίνγκεζ και τον Μήτρογλου αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκονται αυτή τη στιγμή».

Όσο για το τελικό σκορ...

«Πιστεύω θα δούμε ένα ανοικτό ματς με τον Ολυμπιακό να νικάει 3-1».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags