Facebook Pixel Α. Καρπετόπουλος για πλέι οφ: Απονομή δικαιοσύνης
| 2014-05-21 13:28:00

Α. Καρπετόπουλος για πλέι οφ: Απονομή δικαιοσύνης

Α. Καρπετόπουλος για πλέι οφ: Απονομή δικαιοσύνης

Η διοργάνωση των πλέι οφ δεν είναι απλώς ενδιαφέρουσα, αλλά και διδακτική. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

H τιμωρία της αφαίρεσης των 3 βαθμών που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ μοιάζει να έκρινε την πρώτη θέση στη διαδικασία των πλέι oφ, ωστόσο η εικόνα του τελευταίου ματς της Τούμπας λέει πως δεν είναι έτσι ακριβώς το πράγμα.

 

 

 

Παρά τις πολλές του απουσίες ο Παναθηναϊκός έλεγξε το ματς, έχασε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο περισσότερες ευκαιρίες κι έδειξε ότι αν ήθελε ένα αποτέλεσμα στην άδεια Τούμπα θα μπορούσε και να το κάνει. Η πρωτιά του είναι μια ακόμα επιβράβευση για τη βελτίωσή του από τα μέσα του πρώτου γύρου κι έπειτα. Ο ΠΑΟ ως η πιο βελτιωμένη ομάδα του πρωταθλήματος κατέληξε δικαίως δεύτερος. Δίκαια ήταν και η τρίτη θέση στα πλέι oφ του Ατρόμητου.

 

Η ΟΜΑΔΑ του Παράσχου έκανε χειρότερα ματς στα πλέι oφ από τον Αστέρα όμως έκανε ένα συνολικά καλύτερο πρωτάθλημα και στο σπουδαιότερο βρήκε στο πρόσωπο του Ναπολεόνι έναν ηγέτη που την πήρε από το χέρι. Αυτό έκανε τη διαφορά στα πλέι oφ: τα παιχνίδια που έκαναν κάποιοι σολίστες. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δυο μόνο ματς: αυτά με τον Αστέρα στα οποία ο Μπέργκ έκανε τη διαφορά, στον ΠΑΟΚ ήταν καθοριστικός ο Λίνο, ενώ στον Ατρόμητο, έστω και την τελευταία στιγμή, στα κρίσιμα ματς μίλησε ο Ναπολεόνι. Ο Αστέρας αντίθετα δεν είχε έναν παίκτη να τον πάρει από το χέρι. Ο Ντε Μπλάσις φάνηκε κουρασμένος, ο Ουσέρο αφήνιασε μόνο με τον ΠΑΟΚ, ο Μπαράλες σκόραρε δύο γκολ νωρίς και μετά χάθηκε, ενώ παίκτες όπως ο τερματοφύλακας Ερνάντες ή ο πάντα χρήσιμος Σανκαρέ στο Περιστέρι έκαναν εμφανίσεις αχαρακτήριστες.

 

ΣΤΗ ΛΗΞΗ των πλέι oφ είχαμε μια τελική απονομή δικαιοσύνης. Ο Αναστασίου και η ομάδα του επιβραβεύτηκαν γιατί έδειξαν ψυχραιμία, ειδικά στην αρχή της σεζόν: η νίκη στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό έπεισε την ομάδα για τις δυνατότητες και την αξία της.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε χάνοντας μια θέση, όχι μόνο τις κουταμάρες στον καταστροφικό για το σύλλογο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, αλλά και τις παλινωδίες που χαρακτήρισαν ολόκληρη τη σεζόν. Ο Ατρόμητος ήρθε δικαίως τέταρτος στο πρωτάθλημα: δεν βρήκε μια απαραίτητη νίκη στα μεγάλα του ματς στον β' γύρο και στα πλέι oφ και χωρίς μια τέτοια δεν μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω. Κι ο Αστέρας έδειξε αξιόμαχος, αλλά ημιτελής: στην Τρίπολη κάποιος πρέπει να πάρει τη σκούπα και να μειώσει το ρόστερ – υπάρχουν πολλοί που πληρώνονται αδίκως.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ πρέπει να έχουν και οι άλλοι. Τα πλέι oφ βοήθησαν όλες τις ομάδες που βρέθηκαν σε αυτά να καταλάβουν και τις αδυναμίες τους. Ο Παναθηναϊκός όταν βρέθηκε να παίζει τρία δύσκολα ματς την εβδομάδα έδειξε αδυναμίες που πρέπει εν όψει μεταγραφικής περιόδου να προβληματίσουν. Στον ΠΑΟΚ κατάλαβαν ότι μια ομάδα στην οποία κάνουν τη διαφορά ο 37χρονος Λίνο και ο 34χρονος Βούκιτς δύσκολα μπορεί να κάνει αγωνιστικές υπερβάσεις. Στον Ατρόμητο, αν θέλουν του χρόνου κάτι παραπάνω, χρειάζονται άλλους τέσσερις παίκτες ικανούς για την πρώτη ενδεκάδα.

 

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν καταλαβαίνω αυτούς που θέλουν την κατάργηση των πλέι oφ. Η διοργάνωση δεν είναι απλώς ενδιαφέρουσα, αλλά και διδακτική...

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags