Facebook Pixel Τελικός Champions League: Οι καλύτεροι παίκτες
Ποδόσφαιρο
| 2014-05-24 17:17:00

Τελικός Champions League: Οι καλύτεροι παίκτες

Τελικός Champions League: Οι καλύτεροι παίκτες

Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης: Ποιοι ξεχωρίζουν σύμφωνα με το Football Manager. Διαβάστε την ανάλυση του Μάνου Γρυπάρη για την στήλη «Στον Πάγκο» του sportdog.

Με τις ώρες του τελικού να μετράνε αντίστροφα, στο Sportdog αναλύουμε για άλλη μια φορά τους καλύτερους παίκτες των δύο αντιπάλων σύμφωνα με το Football Manager 2014.

Τα περισσότερα ποδοσφαιρικά βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα στον αποψινό τελικό ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ρεάλ Μαδρίτης. Ισπανική υπόθεση η κούπα και μένει να δούμε αν το αουτσάιντερ του Σιμεόνε θα καταφέρει να κάμψει την «Βασίλισσα» της Ευρώπης Ρεάλ. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται κι έχουμε δει ότι τα μπάτζετ δεν παίρνουν πάντοτε τα παιχνίδια. Το ίδιο και στο Football Manager 2014, όπου τα πάντα μπορεί να ανατραπούν.

Αποφασίσαμε λοιπόν για άλλο ένα άρθρο να σας παρουσιάσουμε τους τρεις καλύτερους παίκτες κάθε ομάδας που θα αγωνιστούν απόψε και να δούμε τα δυνατά τους σημεία. Θα καταφέρουν άραγε να κάνουν την διαφορά; Δείτε την σχετική ανάλυση λίγες ώρες πριν από την σέντρα.

Ατλέτικο Μαδρίτης
Ο Diego Simeone είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ένας προπονητής μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο ακόμα κι αν δεν έχει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ. Ο Αργεντίνος πήρε πρόπερσι το Europa League, φέτος το πρωτάθλημα Ισπανίας και τώρα ετοιμάζεται να πανηγυρίσει double! Το υλικό που έχει βασίζεται κυρίως στο σύνολο και όχι σε μεμονωμένες μονάδες. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τα τρία μεγάλα του αστέρια.

3)Arda Turan
Ημ. Γέννησης: 30/1/1987
Θέση: Επιτελικός μέσος/Εξτρέμ

Current Ability: 158
Potential Ability: 166

Θεωρείται το Νο.3 της Εθνικής Τουρκίας, πίσω από τον Mesut Ozil της Arsenal και τον Ilkay Gundogan της Dortmund. Γενικά οι γείτονές μας έχουν βγάλει μια καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών που έχουν στατιστικά μεγαλύτερα στο FM 2014 από τα αντίστοιχα των δικών μας. Ο Turan έχει Πάσα στο 16, Κοντρόλ στο 16, Τεχνική στο 18 και Ντρίπλα στο 17 κάτι που τον κάνει ουσιαστικό στο γήπεδο. Τα φυσικά του προσόντα είναι μέτρια (Acceleration 14, Pace 12 ενώ λόγω ύψους έχει Jumping μόλις στο 8). Δημιουργεί φάσεις με ένα δυνατό Creativity στο 17 ενώ στα κρυφά στατιστικά του διαθέτει Important Matches στο 16. Αναμένεται να ξεχωρίσει στον τελικό για την ομάδα του.

2)
Thibaut Courtois
Ημ. Γέννησης: 11/5/1992
Θέση: Τερματοφύλακας

Current Ability: 165
Potential Ability: 185

Ο Βέλγος γκολκίπερ αγωνίζεται δανεικός από την Τσέλσι λόγω…
Petr Cech, σε έναν δανεισμό που διαρκεί πλέον τρία χρόνια! Είναι μόλις 22 ετών και λογικά οι Λονδρέζοι θα τον καλέσουν κάποια στιγμή πίσω, παρότι ο Cech είναι ακόμη 32 ετών κι έχει κάμποσα χρονάκια. Εκτός πια κι αν μέχρι τότε δεν θέλει να ξεκολλήσει από την Ισπανία. Μπλοκάρισμα, Αντανακλαστικά και Τετ-α-τετ, όλα στο 17 και Άλμα στο 19 εγγυώνται ότι το παιδί έχει μέλλον και έχει βάλει στόχο να γίνει ο κορυφαίος παγκοσμίως στη θέση του.

1)Diego Costa
Ημ. Γέννησης: 7/10/1988
Θέση: Επιτελικός Μέσος/Επιθετικός

Current Ability: 166
Potential Ability: 170

Το κλασικό παράδειγμα παίκτη που από Λατίνος (Βραζιλιάνος συγκεκριμένα) γίνεται ευρωπαίος. Ο Diego Costa έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική Ισπανίας πριν από δύο μήνες και με την νέα του εθνικότητα αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο την Εθνική ομάδα της χώρας του. Λέγεται ότι έχει ήδη κλείσει στην Τσέλσι για 40 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι. Χαρακτηρίζεται για την ευστροφία του, έχει Κίνηση χωρίς την μπάλα 17, Αποφασιστικότητα στο 18, Εργατικότητα στο 16, ενώ τεχνικά διαθέτει Πάσα 14, Κοντρόλ 16, Τεχνική στο 15 και Finishing στο 17. Αποτελεί κινητήριο μοχλό για την Ατλέτικο.

Ρεάλ Μαδρίτης
Με την απουσία του Xabi Alonso, του καλύτερου αμυντικού μέσου της Ρεάλ, ανασταλτικά ίσως οι Los Blancos αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στις επιθέσεις της Ατλέτικο. Ο Xabi δεν ανήκει στους Top 3 παίκτες αλλά παίζει σε θέση-κλειδί. Κατά τα άλλα, οι κορυφαίοι της Βασίλισσας είναι οι παρακάτω.

3)Iker Casillas
Ημ. Γέννησης: 20/5/1981
Θέση: Τερματοφύλακας

Current Ability: 174
Potential Ability: 183

Ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, ο Iker είχε καπαρώσει την θέση του βασικού πριν ακόμα ενηλικιωθεί κι αποτελεί τόσο ίνδαλμα, όσο και παίκτη που θα μπει στο πάνθεον των αστεριών της Ρεάλ, καθώς διαθέτει από τα καλύτερα αντανακλαστικά παγκοσμίως. Παρά τα 33 του χρόνια τα οποία έκλεισε αυτή την εβδομάδα, το Refexes παραμένει σταθερό στο 20, το One on Ones (τετ-α-τετ) στο 19, το Handling (μπλοκάρισμα) στο 14 και το Rushing Out στο 15.

2)Gareth Bale
Ημ. Γέννησης: 16/7/1989
Θέση: Αριστερός μέσος

Current Ability: 177
Potential Ability: 186

Συνεχίζει την παράδοση της Ουαλίας στους κορυφαίους αριστεροπόδαρους και παίρνει τα…σκύπτρα μετά τον Ryan Giggs. Κατά πολλούς ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή στην αριστερή πτέρυγα, ο Bale είναι μηχανάκι (Acceleration 16, Pace 19), έχει πολύ δυνατό πόδι (Long Shots 19) και είναι πολύ καλός τεχνίτης της μπάλας (Crossing 15, Dribbling 16, Κοντρόλ 15, Τεχνική 15). Επιπρόσθετα έχει και την Κίνηση χωρίς μπάλα στο 16, κάτι που σημαίνει ότι είναι πάντοτε παρόν και διαθέσιμος να πάρει το τόπι στα πόδια του και να κάνει την ζημιά.

1)Cristiano Ronaldo
Ημ. Γέννησης: 5/2/1985
Θέση: Αριστερός/Δεξιός εξτρέμ/Επιθετικός

Current Ability: 192
Potential Ability: 193

Ο κορυφαίος εξτρέμ αυτή τη στιγμή και κατά πολλούς το Νο.2 πίσω από τον Lionel Messi, ο Ρονάλντο είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει την διαφορά από όλες τις πλευρές. Ταχύτατος όσο ο Bale (Acceleration 16, Pace 19), αλλά με πιο υψηλά τεχνικά stats (Τεχνική 19, Dribbling 17, Finishing 19, Long Shots 18). Παίζει σε όλες τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά, έχει Κίνηση χωρίς μπάλα στο 18, Αποφασιστικότητα στο 20, Άλμα στο 15 και Κεφαλιές στο 17, ενώ εκτελεί και τα στημένα. Κοινώς, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές που κάνει μεγάλη διαφορά στο γήπεδο.

 

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο manos@gameworld.gr]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags