Facebook Pixel Πίσω και ΣΕΦαγα με ...Break Dance!
| 2014-06-01 21:50:00

Πίσω και ΣΕΦαγα με ...Break Dance!

Πίσω και ΣΕΦαγα με ...Break Dance!

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ κι ο τίτλος της Α1 θα κριθεί σε 5ο ματς στο ΟΑΚΑ (Τετάρτη 4/6). Σε νέο θρίλερ λύγισε 67-65 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ κι ισοφάρισε 2-2. Έχασε το τελευταίο σουτ ο Σπανούλης (1π.).

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας την καλύτερη του φετινή εμφάνιση πέρασε από το ΣΕΦ με 67-65, ισοφάρισε την σειρά σε 2-2 και πλέον ο νικητής το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ θα είναι και ο μεγάλος πρωταθλητής.

Οι «πράσινοι» με κορυφαίους τους Διαμαντίδη, Λάσμε και Ματσιούλις ήταν συνεχώς στο +10, όμως ο Ολυμπιακός με μία φοβερή αντεπίθεση στο φινάλε και ένα σερί 10-0, μείωσε στον πόντο και τελικά έχασε με τον Σπανούλη να αστοχεί στην λήξη του ματς.

Μεγάλο ντέρμπι...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ικανός να «σταθεί όρθιος» στο ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό κάπως αγχωμένο. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με δύο συνεχόμενα λάθη και οι «πράσινοι» με τέσσερις πόντους από Διαμαντίδη και Λάσμε. Το «τριφύλλι» έπαιζε καλή και σκληρή άμυνα (αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πολλά φάουλ), ενώ στην επίθεση ίσως για πρώτη φορά στους τελικούς, η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη είχε πλάνο βάζοντας την μπάλα κοντά στο καλάθι. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έδειχνε κάπως μπερδεμένος στην επίθεση και παρά τα δύο συνεχόμενα καρφώματα του Ντάνστον και τις τρεις βολές του Λοτζέσκι, βρέθηκε να χάνει 4-7 και 9-11. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός με εντυπωσιακές άμυνες και εκμεταλλευόμενος τον Μαυροκεφαλίδη στο σκοράρισμα, κατάφερε να προηγηθεί 14-17 και τελικά να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο 16-19.

Σταθερά στο +10 ο ΠΑΟ!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε... κίνηση ματ, δίνοντας την μπάλα στον Γιάνκοβιτς, ο οποίος μπήκε ουσιαστικά για να παίξει άμυνα, όμως αποδείχθηκε πως είναι και καλό «επιθετικό όπλο». Οι πράσινοι λοιπόν με τέσσερις πόντους από τον μικρό, ένα τρίποντο του Διαμαντίδη και ένα κάρφωμα του Λάσμε προηγήθηκαν 16-28, ενώ με εκπληκτική άμυνα «υποχρέωσαν» τον Ολυμπιακό σε πολλά λάθη. Οι Πειραιώτες μετά από τέσσερα λεπτά βρήκαν σκορ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Περπέρογλου, ενώ στο 16' «ποντάροντας» στην καλή τους άμυνα κατάφεραν να... μλοκάρουν τον Λάσμε και να ρίξουν την διαφορά κάτω από τους 10, 24-32. Παρόλα αυτά, ο ψυχωμένος σήμερα Παναθηναϊκός με τρεις εύστοχες βολές από τον Ματσιούλις και ένα κάρφωμα του Λάσμε ξέφυγε πάλι για το 24-37, ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 30-43!

Η αντεπίθεση και τα τρίποντα... μαχαιριές

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο αρκετά αγχωμένες, με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου να έχουμε πολλές λάθος επιθέσεις και στις δύο πλευρές. Ο Ολυμπιακός με το πρώτο εύστοχο τρίποντο στον αγώνα στο 24' μείωσε σε 35-45, όμως ο Παναθηναϊκός με τον Μαυροκεφαλίδη να είναι εξαιρετικός στην άμυνα και στην επίθεση να δίνει τέσσερις πόντους, κατάφερε να προηγηθεί 35-49. Στο σημείο αυτό όμως ήρθε η... χαλάρωση του «τριφυλλιού» και το «ξύπνημα» του Ολυμπιακού, ο οποίος με καλές άμυνες και ένα σερί 8-0 (δύο τρίποντα ο Λοτζέσκι!) επέστρεψε στο ματς, μείωσε σε 43-49 και... έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ! Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι απάντηση, καθώς με δύο τρίποντα από Φώτση (στον αιφνιδιασμό!) και Διαμαντίδη προηγήθηκε 43-55, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 45-57.

Θρίλερ και... πίσω στο ΟΑΚΑ!

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο παρακολουθήσαμε μία μεγάλη μάχη. Παρότι οι ομάδες στα πρώτα λεπτά είχαν χάσει την επαφή με το καλάθι, ο Ολυμπιακός στο 34' (με τέσσερις χαμένες βολές!) είχε μειώσει στο 51-59, όμως με Λάσμε και Γκιστ ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πάλι να ξεφύγει στο 51-63. Μάλιστα, ο Γκαμπονέζος συνέχιζε να παίζει με τέσσερα φάουλ, ενώ για τους γηπεδούχους αποχώρησε πέντε λεπτά πριν το φινάλε με πέντε φάουλ ο Μάντζαρης. Στην συνέχεια παρακολουθήσαμε πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές, με τον Παναθηναϊκό να... ροκανίζει τον χρόνο και να ευστοχεί σε βολές και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί ανεπιτυχώς να μειώσει με τρίποντα. Τελικά, 2.5 λεπτά πριν το φινάλε, με πέντε σερί πόντους του Σλούκα (1 τρίποντο – 2 βολές) μείωσε σε 58-66, οι «πράσινοι» στην συνέχεια έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Λάσμε και ο Ολυμπιακός 1.30'' με δύο βολές του Πρίντεζη πλησίασε στο 59-66!

Ακολούθησε ένα «τραβηγμένο» άστοχο τρίποντο από τον Διαμαντίδη, ένα εύκολο καλάθι του Ντάνστον για το 61-66, 00.55'' πριν το φινάλε, βήματα του Διαμαντίδη 00.37''' και κάρφωμα του Ντάνστον για το 63-66 (σερί 10-0)! Ο Γκιστ αστόχησε σε 2 βολές (23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος), όμως στην άμυνα σταμάτησε με τάπα το λέι απ του Σλούκα (10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος), που είχε αστοχήσει σε ελεύθερο τρίποντο! Ο γκαρντ του Ολυμπιακού όμως στην επαναφορά μείωσε σε 65-66, ενώ ο Λάσμε 2.5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με 1/2 βολές έκανε το 65-67, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Σπανούλης αστόχησε σε δύσκολο σουτ από κοντά στην λήξη.

Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 2-2 την σειρά των τελικών και πλέον την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (20.45 NERIT) όποιος νικήσει παίρνει και τον τίτλο.


 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πετγουεί, Σερμαντίνι, Ντάνστον 15, Σπανούλης 1, Περπέρογλου 4, Παπαπέτρου, Σλούκας 11(1), Κόλινς 5(1), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14(2), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3(1), Ούκιτς, Λάσμε 17, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13(2), Παππάς, Γιάνκοβιτς 8(1), Ματσιούλις 9, Ράιτ


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags