Facebook Pixel Η εκπληκτική ιστορία του Αμπιντάλ
| 2014-07-04 11:54:00

Η εκπληκτική ιστορία του Αμπιντάλ

Η εκπληκτική ιστορία του Αμπιντάλ

Κάθε του επίσκεψη στον γιατρό έμοιαζε και μια νέα περιπέτεια. Κάθε κακό νέο έμοιαζε και νέα μάχη. Ο Ερίκ Αμπιντάλ δεν έχασε ποτέ.

Οι γειτονιές του τρόμου!

Στην Καραϊβική και στα εξωτικά νησιά, γαλλικής κυριότητας, Μαρτινίκ βρίσκεται το ξεκίνημα της ιστορίας. Εκεί είχαν γεννηθεί οι γονείς του Ερίκ Αμπιντάλ, εκεί ερωτεύτηκαν, εκεί αποφάσισαν να ξεκινήσουν την κοινή τους ζωή, μακριά από το σπίτι τους. Στη δεκαετία του ’70 μετανάστευαν στην Γαλλία, σε μια εποχή όπου «όσο πιο σκούρο ήταν το δέρμα σου, τόσο πιο δύσκολα έβρισκες δουλειά», όπως περιγράφει ο 34χρονος αμυντικός. Εκείνος ήρθε στη ζωή στις 11 Σεπτεμβρίου του 1979, όταν οι γονείς του πλέον είχαν κατορθώσει να δημιουργήσουν μια αξιοπρεπή ζωή. 

Ο πατέρας του ήταν εκείνος που τον ώθησε στο ποδόσφαιρο και η μητέρα του εκείνη που φρόντισε να μένει μακριά από το δρόμο, σε μια γειτονιά που οι ισορροπίες άλλαζαν από τη μια στιγμή στην άλλη. «Μπορεί να σε λήστευαν γιατί ο κόσμος δεν είχε λεφτά. Ήταν πολύπλοκη η γειτονιά μου. Οι γονείς μου δούλευαν για να στέλνουν λεφτά και στην πατρίδα μου και έφτασαν στη Γαλλία σε μια εποχή που όλα κρίνονταν από την τύχη». Οι γονείς του βίωσαν τον ρατσισμό και διηγούνται πως «αν τύχαινε να περάσεις συνέντευξη για μια δουλειά μαζί με έναν λευκό, δεν είχες καμία τύχη», ωστόσο τα κατάφεραν μια χαρά. 

Ο Ερίκ έμεινε μακριά από τις κακές παρέες, τελείωσε το σχολείο και ουδέποτε ασχολήθηκε με κάτι άλλο. «Πάντα ήμουν σπίτι-σχολείο, σχολείο-σπίτι. Σχεδόν όπως είμαι και τώρα. Η μητέρα μου συνήθιζε να μου λέει. «Αν δεν έχεις κάτι να κάνεις στο δρόμο, γιατί να είσαι εκεί;». Πρόσεχα πάντα ό,τι μου έλεγε. Έβγαινα απ’ το σπίτι μόνο για να παίξω ποδόσφαιρο». 

Διάβασε τη συνέχεια στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags