Facebook Pixel Ο Α. Λαούδης για Μπατίστα: Καλός ρολίστας παλιάς κοπής!
| 2014-07-19 13:24:00

Ο Α. Λαούδης για Μπατίστα: Καλός ρολίστας παλιάς κοπής!

Ο Α. Λαούδης για Μπατίστα:  Καλός ρολίστας παλιάς κοπής!

O Αρης Λαούδης αναλύει τον Εστεμπάν Μπατίστα και εξηγεί γιατί ο Ουρουγουανός σέντερ είναι πολύ καλή επιλογή, εφόσον προορίζεται για τη θέση του δεύτερου κι όχι του βασικού ψηλού.

Αθόρυβα και πάνω στην αναμπουμπούλα της υπόθεσης Καλάθη ο Παναθηναϊκός «δούλεψε» την απόκτηση του Εστεμπάν Μπατίστα κι έκανε πράξη την εισήγηση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ο Ουρουγουανός προστίθεται λοιπόν στη φροντ λάιν και μένει να δούμε αν αποκτήθηκε για τη θέση του βασικού σέντερ ή για τον ρόλο που είχε πάντα σε όλες τις ομάδες που αγωνίζονταν στην Ευρωλίγκα, αυτόν δηλαδή του χρήσιμου «ψηλού» που έρχονταν από τον πάγκο και πολλές φορές έδινε περισσότερες λύσεις από τον βασικό.

Ο Μπατίστα είναι αυτό που λέμε «παλιάς κοπής σέντερ», από τους λίγους που έχουν απομείνει στην Ευρώπη με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Διαθέτει στοιχεία που έλειψαν πολύ από τον περσινό Παναθηναϊκό (π.χ. παιχνίδι με πλάτη), αποτελεί σημείο αναφοράς στη ρακέτα και προσδίδει όγκο και δύναμη σε άμυνα και επίθεση. Εχει εξαιρετικά τελειώματα με το αριστερό χέρι, μπορεί να ξεκινήσει την προσπάθεια του από τα 3-4 μέτρα, βάζοντας στην πλάτη του τον αντίπαλο και ομολογώ πως πολλές φορές οι επιθετικές κινήσεις του μοιάζουν να είναι καρμπόν μ' αυτές του Νίκολα Πρκάτσιν, του Κροάτη που για ένα φεγγάρι πέρασε από τον Παναθηναϊκό.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags