Facebook Pixel Να φοβάσαι την ομάδα που έχει ρέντα
| 2014-10-20 16:30:00

Να φοβάσαι την ομάδα που έχει ρέντα

Να φοβάσαι την ομάδα που έχει ρέντα

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει για τη μάχη του τίτλου και τον συνδιεκδικητή του Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ πάει καλά. Να είμαστε ειλικρινείς τώρα. Πέντε σερί νίκες, μετά από Χ στην πρεμιέρα με την Καλλονή στην άδεια Τούμπα, δεν είναι μικρό πράγμα.

Κι εγώ δεν μπορώ να έχω το σκεπτικό, «ναι, αλλά δεν ξέρω αν αντέξει». Το δικό μου το σκεπτικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, τρεις πόντους μπροστά κι άρα πολύ σοβαρός διεκδικητής του τίτλου από τον Ολυμπιακό. Βεβαίως και δεν ξέρω αν αντέξει. Αλλά ποιος μου λέει κιόλας ότι δεν θα αντέξει να παίζει αυτό το πιεστικό ποδόσφαιρο, με το πολύ τρέξιμο.

Και να σας πω και κάτι άλλο: τις ομάδες που έχουν ρέντα, εγώ πάντα λέω ότι πρέπει να τις φοβάσαι. Κι ο ΠΑΟΚ έχει ρέντα. Τον πάει ρε παιδί μου η μπάλα.

Παίζει με τον Ατρόμητο χθες και δεν έχει μισή φάση. Και κάνει ένα σουτ της απελπισίας αυτός ο Κάτσε κι ο Τζενάμο το πνίγει το κουνέλι. Ξέρεις τι είναι να προηγείσαι από το τίποτα, παίζοντας με ένα αντίπαλο που κάθε χρόνο σου δημιουργεί προβλήματα μέσα στο σπίτι σου;

Παίζει με τον ΟΦΗ τις προάλλες και στο πρώτο σουτ, στο πρώτο λεπτό, ανοίγει το σκορ!

Ακόμη και στην Ευρώπη. Έπαιζε με την Ντινάμο Μινσκ, κερδίζει κόρνερ στο 3’, εκτελεί το κόρνερ κι ένας αμυντικός τη βάζει μόνος του στα δίκτυα με απίθανη κεφαλιά!

Κι η ρέντα στο ποδόσφαιρο είναι μεγάλο πράγμα-το έχουμε ζήσει και στον Ολυμπιακό. Άμα σου κάθονται τα αποτελέσματα, γίνεσαι δύο φορές καλύτερος. Και του ΠΑΟΚ του κάθονται. Πάει στο Αγρίνιο κσι στο 90’ θα μπορούσε εύκολα να γίνει το σκορ 1-1. Πάει στον Πλατανιά και ό,τι κάνει του βγαίνει και τελειώνει με 4-0!

Να σας πω και το άλλο: ο ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος τα έχει παίξει στην Τούμπα, με ΟΦΗ και Ατρόμητο. Και τώρα θα παίξει πάλι στην Τούμπα, με τη Βέροια! Τρία σερί εντός έδρας, λόγω της μετάθεσης της μίας αγωνιστικής. Αν λοιπόν συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την έδρα, θα κρατάει την πρώτη θέση και θα παίρνει ψυχολογία. Και στο Καραϊσκάκη ακόμη να χάσει, μπορεί να είναι πρώτος το Δεκέμβρη η, τέλος πάντων μέσα στη μάχη για τον τίτλο. Και να κοιτάξει το χειμώνα να ενισχυθεί.

Πρόβλημα με τη διαιτησία δεν έχει το παραμικρό. Ίσα ίσα. Στο Αγρίνιο αυτός πήρε το πέναλτι που δικαιούνταν και νίκησε. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε το πέναλτι που δικαιούνταν κι έφερε Χ...Κι οι επόπτες κι αν τον παίζουν καλά τον ΠΑΟΚ. Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Ας μου βρει κάποιος έστω ένα οφσάϊντ στο οποίο αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν. Αντίθετα, εγώ ξέρω αρκετές περιπτώσεις οφσάϊντ στις οποίες ευνοήθηκε.

Πρόβλημα με το πώς τον παίζουν οι αντίπαλοι δεν έχει. Ο Παναιτωλικός με τον Ολυμπιακό σκίστηκε. Με τον ΠΑΟΚ όχι. Ο Ατρόμητος το ίδιο. Ο Πλατανιάς, θα με θυμηθείτε, θα κάνει τη ζωή του Ολυμπιακού πολύ πιο δύσκολη, σε σχέση με το παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ. Προσέξτε, δεν υπονοώ τίποτα. Αυτό που εννοώ είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι άλλο μέγεθος και κίνητρο για κάθε αντίπαλο. Εξιτάρει κάθε αντίπαλο, ομάδα και παίκτη, περισσότερο να πάει καλά κόντρα στον Ολυμπιακό, στο μόνιμο πρωταθλητή, στον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά φέτος βλέπω μεγάλη μάχη για το πρωτάθλημα-καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μεγάλη μάχη, ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags