Facebook Pixel Ξέσπασε στη Νιούκαστλ!
Ποδόσφαιρο
| 2014-12-13 23:07:00

Ξέσπασε στη Νιούκαστλ!

Ξέσπασε στη Νιούκαστλ!

Mε σκόρερ τους Ζιρού και Καθόρλα (έκαστος από δύο γκολ), η Άρσεναλ νίκησε 4-1 τη Νιούκαστλ και έφτασε την Σαουθάμπτον στην 5η θέση.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι από το πρώτο δευτερόλεπτο, αλλά η άμυνα της Νιούκαστλ ανταπεξήλθε ιδανικά για να αποτρέψει το γρήγορο γκολ. Ένα τέτοιο όμως παραλίγο να σημειωθεί στο 8ο λεπτό από κεφαλιά του Περ Μερτεσάκερ, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι. Στην συνέχεια οι Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και Σάντσες (απέφυγε τα χειρότερα από μαρκάρισμα του Τιοτέ στο στομάχι) πήραν την κατάσταση πάνω τους ανοίγοντας διαρκώς τους χώρους με ασταμάτητες κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα για να φτάσουμε στο 15ο λεπτό όταν ο δεύτερος ολοκλήρωσε το 1-2 με τον Ζιρού σεντράροντάς του για να ανοίξει το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά.

Ένα λεπτό αργότερα ο Γουέλμπεκ βρήκε επίσης δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για φάουλ στον Ντάριλ Γιάανματ από τον Άγγλο πριν το ωραίο τελείωμά του. Στα επόμενα λεπτά κάθε ομάδα διαμαρτυρήθηκε ζητώντας ένα πέναλτι έκαστη, αλλά η κλωτσιά στον Ζιρού και το χέρι του Γουέλμπεκ πέρασαν ατιμώρητα. Λίγο νωρίτερα ο Γουέλμπεκ έφτασε κοντά στο να σκοράρει ένα θαυμάσιο γκολ, αλλά το γυριστό του δεν κατέληξε στα δίχτυα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Σέζνι να αρνείται την ισοφάριση στον Γκουφράν.

Μόλις εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλέξις βρήκε τον Σάντι Καθόρλα και εκείνος έκανε δώρο γενεθλίων στον εαυτό του με ένα όμορφο τελείωμα, που διαμόρφωσε το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζιρού, ο οποίος από θέση οφσάιντ έκανε το 3-0 με ωραία κίνηση στο πρώτο δοκάρι και ακόμη καλύτερο σουτ. Στο 63’ ο Αγιόθε Πέρεθ σκόραρε το τέρμα της τιμής για να... επιστρέψει ο Καθόρλα στο 88’ και με εκτέλεσε πέναλτι α λα Πανένκα να διαμορφώσει το τελικό 4-1. Λίγο νωρίτερα ο Κολοτσίνι στέρησε το γκολ στον Γουέλμπεκ, μετά από φάση διαρκείας.

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags