Facebook Pixel Μεταξύ Ζαρντίμ και Μίτσελ
| 2015-01-19 10:00:00

Μεταξύ Ζαρντίμ και Μίτσελ

Μεταξύ Ζαρντίμ και Μίτσελ

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τη διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο, σε σχέση με τον συμπατριώτη του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αλλά και με τον Μίτσελ.
 

Πρώτο δείγμα Ολυμπιακού στο "Καραισκάκης" με προπονητή τον Περέιρα, που έστησε την ομάδα πιο αμυντικά απ ότι ο Μίτσελ και πιο επιθετικά από ό,τι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, αν και είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα μετά από δυο ματς και επιπρόσθετα υπήρχε διαφορετικό ρόστερ την εποχή του συμπατριώτη του.

Ο Περέιρα λοιπόν δεν άφησε εκτεθειμένα τα νώτα του, οι δυο πλάγιοι μπακ ήταν περισσότερο απασχολημένοι με την άμυνα, παρά με την επίθεση , όπως επί Μίτσελ και για αυτό ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σε καμία φάση, δεν δέχθηκε αντεπίθεση. Στα ματς με τον Πλατανιά και τα Γιάννινα για παράδειγμα, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είχαν 4-5 αντεπιθέσεις και ισάριθμα τετ α τετ. Ο Παναιτωλικός δεν απείλησε ούτε μια φορά.Τελικές 15-3 σήμερα, 11-11 με τον Πλατανιά.

Από εκεί και πέρα η άλλη διαφορά ήταν ότι ο Περέιρα έπαιξε με δυο εξτρέμ, δεν είδαμε πολλές γιόμες, δεν είχαμε όμως και διεισδύσεις που θα προκαλούσαν πανικό στην αντίπαλη άμυνα. Γύρισε όμως στο δεύτερο μέρος το σύστημα σε 4-4-2, φόρτωσε την αριστερή πλευρά με τον Ντοσεβί και αμέσως έγινε το 1-0. Τυχαίο; Μπορεί, αλλά το αποτέλεσμα μετράει, για αυτό και θυσιάστηκε ο Φορτούνης που δεν χωρούσε σε αυτό το σύστημα, αν και ήταν από τους κορυφαίους, ως την αντικατάσταση του.

Ο Περέιρα δεν ρίσκαρε, δεν έβγαλε τους Κασάμι, Μανιάτη για να φυλάξει τα νώτα του και είχε εξάλλου δυο επιθετικούς με την είσοδο του Μπενίτες. Δεν ενθουσίασε λοιπόν ο Ολυμπιακός, αλλά και δεν κινδύνεψε, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έπαιζε απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (13 γκολ), αλλά και των εκτός έδρας ματς, καθώς η ομάδα του Αγρινίου ως το απόγευμα είχε μόλις 5 γκολ παθητικό και μόλις μια ήττα από τον ΟΦΗ, εκτός Αιτωλοακαρνανίας.

Κι ας μη ξεχνάμε ότι έλειπε ο πιο δημιουργικός παίκτης του Ολυμπιακού, ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Περέιρα λοιπόν έκανε το αυτονόητο, αφού ξεκίνησε από την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, την τακτοποίησε και η επιθετική ανάπτυξη θα ακολουθήσει, αφού θέλει χρόνο για να διδάξει αυτοματισμούς. Στα θετικά η εμφάνιση του Ντοσεβί που σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερο με την προσαρμογή του στην ομάδα, καθώς ως τώρα την έβλεπε από τον πάγκο.

Kαι φυσικά η παραμονή στην κορυφή, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν μεταγραφές, αφού δεν υπάρχει τρίτο στόπερ, χρειάζεται ένα εξτρέμ, παρά την άνοδο του Ντοσεβί και το σλάλομ του Ντουρμάζ, αλλά και ένα δημιουργικό χαφ.

Πηγή: sport24.gr  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags