Facebook Pixel Ο Σαββίδης έκανε το ίδιο σφάλμα με τον Μαρινάκη
| 2015-03-17 14:46:00

Ο Σαββίδης έκανε το ίδιο σφάλμα με τον Μαρινάκη

Ο Σαββίδης έκανε το ίδιο σφάλμα με τον Μαρινάκη

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν τόλμησε να πάρει αποφάσεις, όταν ήταν ξεκάθαρο ότι το καράβι του πάει στα βράχια, και τώρα που πήρε είναι πλέον αργά. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες... Αν πιστέψουμε, μάλιστα, τα όσα έλεγε ο Στέφανος Αθανασιάδης μετά το 1-2 του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, δεν υπήρχε στη χώρα πιο ευτυχισμένη οικογένεια από τον Δικέφαλο, κάτι που οφειλόταν αποκλειστικά (όπως είχε δηλώσει) στον προπονητή του. Και όμως, λίγους μήνες μετά ο Αγγελος Αναστασιάδης (ο πατερούλης της εν λόγω οικογένειας) έφυγε από το... σπίτι, χωρίς αυτήν τη φορά ο Κλάους να πάρει θέση, αν και τα χθεσινά βέλη τού Ελληνα τεχνικού προς τους (πρώην) παίκτες του είχαν ξεκάθαρους στόχους.

Ο ΠΑΟΚ, που τον Δεκέμβριο ήταν σχεδόν πρωταθλητής, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και μεγάλη ευθύνη βέβαια υπάρχει και στον Αναστασιάδη, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε την επιτυχία, ούτε την αποτυχία που ακολούθησε. Οπως υπάρχει, βέβαια, και στους παίκτες του, που καβάλησαν απότομα το καλάμι.

Ομως, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η διοίκηση. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν τόλμησε να πάρει αποφάσεις, όταν ήταν ξεκάθαρο ότι το καράβι του πάει στα βράχια, και τώρα που πήρε είναι πλέον αργά, καθώς ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει αγωνιστικά και, ούτως ή άλλως, ο στόχος τού τίτλου, που είχε τεθεί στο ξεκίνημα, έχει πετάξει προ πολλού. Οπως βέβαια έχει χαθεί (από τη φάση των ομίλων μάλιστα) και το Κύπελλο.

Οι πρόεδροι συνηθίζουν, όταν οι ομάδες δεν πάνε καλά, να χρησιμοποιούν τη μέθοδο του «ηλεκτροσόκ». Το έπραξε, και πριν από καιρό, και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, διώχνοντας τον Μίτσελ, για να φέρει τον Περέιρα. Το μόνο που τελικά άλλαξε είναι το όνομα του προπονητή στο φύλλο αγώνα, καθώς η αγωνιστική εικόνα των «ερυθρόλευκων» όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά μπορεί να ειπωθεί ότι χειροτέρεψε.

Στον ΠΑΟΚ, τον οποίο ο Σαββίδης «κουμαντάρει» μέσω skype, η επιλογή δείχνει να είναι ακόμη χειρότερη, καθώς για αντικαταστάτης του Αναστασιάδη επιλέχτηκε ο Γεωργιάδης, ο άνθρωπος δηλαδή που έβλεπε τα... τρένα να περνούν στον περυσινό τελικό με τον Παναθηναϊκό. Επιλογή που δεν έχει καν την (όποια) προοπτική του Περέιρα, καθώς και ο ίδιος ο Γεωργιάδης ξέρει ότι το καλοκαίρι θα έρθει άλλος να κάτσει στη θέση του οδηγού.

Τι μπορεί να σώσει ο Σαββίδης; Τίποτα, παρά μόνο να μετριάσει τις γκρίνιες στην ομάδα και στον κόσμο, όπως έκανε και ο Μαρινάκης πριν από μερικούς μήνες. Στο (λίγο) βάθος χρόνου αποδείχτηκε ότι ίσως να ήταν καλύτερα για τον Ολυμπιακό να συνέχιζε ο Μίτσελ και η επιλογή του αντικαταστάτη, το καλοκαίρι, να γινόταν με μεγαλύτερη προσοχή, καθώς ήδη οι μουρμούρες για τον Πορτογάλο είναι πολλές.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Δικέφαλο, καθώς ο Αναστασιάδης ή θα έπρεπε να έχει φύγει εδώ και μήνες ή... καθόλου. Η διαφορά, από την άλλη, εστιάζεται στο ότι ο Περέιρα δεν ήρθε για υπηρεσιακός (άσχετα αν έπαιξε, στη ρεβάνς με την ΑΕΚ, το κεφάλι του), ενώ ο Γεωργιάδης είναι λύση (και μάλιστα κακή) ανάγκης

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags