Facebook Pixel Σαρώνει: 20 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ!
Life
| 2015-03-19 10:38:00

Σαρώνει: 20 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ!

Σαρώνει: 20 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ!

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha!

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 40,2% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 21%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, «Το Ποτάμι» με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Τελεία με 1% και Άλλο Κόμμα με 3,3% των ερωτηθέντων.

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 94,2% των ερωτηθέντων απαντάει ότι δεν τις επιθυμεί, ενώ μόνο το 4,8% βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο.

Εξάλλου, θετική εικόνα για τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της έχει η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα εκτίμησης πολιτικών τάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το 56,5% θεωρεί «σωστή» τη διαπραγματευτική στρατηγική της Αθήνας, 27% τη θεωρεί «λανθασμένη», 9,5% απάντησε (αυθόρμητα) ότι «δεν είναι σταθερή, συνεπώς είναι κάποτε σωστή και κάποτε λανθασμένη» και 7% δεν απάντησε.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags