Facebook Pixel Επιστροφή στην κορυφή με... τρομοκρατική επίθεση!
| 2015-04-19 19:16:00

Επιστροφή στην κορυφή με... τρομοκρατική επίθεση!

Επιστροφή στην κορυφή με... τρομοκρατική επίθεση!

Αυτή τη φορά ο ΑΠΟΕΛ μπήκε αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί τη νέα βαθμολογική απώλεια του Απόλλωνα. Και με τη νίκη του επί του Ερμή με 3-0 (23' Λάνιγκ, 37', ) επέστρεψε στην κορυφή, όπου φιλοδοξεί πλέον να μείνει, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του μαραθωνίου.

Δεύτερη νίκη του ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ, τέταρτη διαδοχική ήττα για τον Ερμή. Στα 11 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο πρώτος σκόρερ των "γαλαζοκίτρινων", Ραφίκ Τζεμπούρ. Η εικόνα του αγώνα Με τον Βινίσιους να επιστρέφει στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο που τραυματίστηκε παρέταξε τους "γαλαζοκίτρινους" ο Τόρστεν Φινκ, ο οποίος επέλεξε τον Αρτυματά για το δεξί άκρο της άμυνας και τους Χαραλαμπίδη, Εφραίμ, Νάφιου να υποστηρίζουν μπροστά τον Τζεμπούρ. Ο Γιάννης Οκκάς, στον αντίποδα, δεν είχε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα του Ερμή. Ο ΑΠΟΕΛ γνώριζε ότι με νίκη θα περνούσε ξανά στην κορυφή και μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ. Πίεσε από την αρχή τον Ερμή και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει μέχρι να επιτευχθεί το 1-0 στο 23', μετά από κόρνερ του Ρίισε και κεφαλιά του Λάνιγκ. Ο Ερμής δεν αντέδρασε ούτε μετά το γκολ που δέχτηκε. Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να πιέζει για να πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ και τα κατάφερε με τον Τζεμπούρ στο 37'. Το παιχνίδι φάνηκε να κρίνεται από νωρίς. Και αν υπήρχε κάποια αμφιβολία γι' αυτό, την διέλυσε ο Τζεμπούρ με το 11ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Το πέτυχε στο 47' και κάπου εκεί ο Τόρστεν Φινκ και οι παίκτες του άρχισαν να σκέφτονται τα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Ομόνοια για το Κύπελλο και Ανόρθωση στο πρωτάθλημα.

MVP: Τζεμπούρ. Δύο γκολ ακόμη από τον Αλγερινό επιθετικό, έφτασε τα 11 στο πρωτάθλημα.

UP: Βινίσιους. Επιστροφή στην ενδεκάδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το Δεκέμβριο και σημαντικό 90άλεπτο για έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες του ΑΠΟΕΛ.

DOWN: Ο Ερμής δείχνει παραδομένος μετά την πρεμιέρα των πλέι οφ και τη νίκη του επί του Απόλλωνα: έχει τέσσερις σερί ήττες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην αποφασιστικότητα με την οποία μπήκε ο ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι για να το "καθαρίσει" νωρίς.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Κακά, Αμορίν, Ρίισε (80' Αντωνιάδης), Αρτυματάς, Λάνινγκ, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης, Εφραίμ (58' Αλωνεύτης), Νάφιου, Τζεμπούρ (70' Παπαφώτης).

Ερμής: Χρυσοστόμου, Λόπες, Κατσιατής, Κούρου (58' Κοντονικόλας), Παουλίνιο, Σαμάρας (72' Δημητρίου), Ζάρκοβιτς, Χριστοφή, Τούρκο, Μανού, Παπαθανασίου (70' Τόφας).

ΠΗΓΗ: balla.com.cy

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags