Facebook Pixel Τι είπε ο Σόιμπλε για δημοψήφισμα και Grexit
Life
| 2015-06-27 22:24:00

Τι είπε ο Σόιμπλε για δημοψήφισμα και Grexit

Τι είπε ο Σόιμπλε για δημοψήφισμα και Grexit

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup δήλωσε απογοητευμένος και αιφνιδιασμένος από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για ένα δημοψήφισμα.

Ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως είναι δικαίωμα κάθε κυβέρνησης να διενεργεί δημοψηφίσματα, αν και δήλωσε πως οι εταίροι αιφνιδιάστηκαν και απογοητεύτηκαν από αυτή την απόφαση.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως όταν πρόκειται για συμφωνίες μέσα στο Eurogroup θα πρέπει να υπάρχει κοινή βάση και εξέφρασε την πεποίθηση πως το δημοψήφισμα δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα για την Ελλάδα.

Ξεκαθάρισε επίσης πως η παράταση του προγράμματος δεν υπάρχει και πως το πρόγραμμα εκπνέει την Τρίτη, προβλέποντας πως η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολες και οξείες καταστάσης. Μάλιστα, δήλωσε πως είδαν όλοι στη Γερμανία τις ουρές στα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών.

Φάνηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός για τα περί Grexit, λέγοντας πως η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης και της Ευρώπης και πως είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στους Έλληνες.

Πάντως, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα με τη στάση της δεν βοήθησε στην επίτευξη λύσης και χαρακτήρισε τη χώρα μας πάντα ιδιαίτερη περίπτωση.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags